Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

POMO 

všechny recenze uživatele

Halucinogenní grindhouse revenge řezničina se zamilovaným srdcem, které pohltí vesmírná temnota. Na ty laciné filtry a béčkový rozpočet překvapivě podmanivá a koncepčne soudržná. A taky příjemně osvěžující běžnou festivalovou náladu. Highlight scénou je - jak jinak - chlastající Cage v bílých trenkách a oranžovém tričku s tigrem. [Cannes] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak pozor! Tohle se určitě povedlo. Mezi nánosem kvalitativně hrozivě špatných filmů s Cagem vypadl tenhle skvost. Pro milovníky temnoty a divných filmů povinnost. Pro ty co mají rádi pomstu v jakékoliv formě absolutní nutnost. Tenhle film z hlavy jen tak nedostanu. Odporně hnusně temně kvalitní. 80% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kašlu na procenta a pár komentářů, moje spokojenost je skoro maximální. Dnes vyhrálo mé horší, primitivní druhé já, které má asi vůni čerstvé krve a touhu po odplatě hluboko zakódovanou v genech. A tenhle halucinogenní výplach s perfektním Nicolasem, (vážně to říkám?!) mi ji nabídl měrou vrchovatou. První hodinka lehká oťukávačka, zakončená menším taboráčkem a ta druhá už jen prachsprostá řezničina, která se nezastaví před ničím a vlastně vůbec před nikým. Povinná výbava kuš, vlastně ukutá sekyra, motorovka a pak už jen odhodlání a tah na bránu. Pokud budou mít dnes takovou fotbalisté Plzně v LM, musí dneska vyhrát aspoň o pět gólů. A nebo tak nějak. Já to po třetím kousku přestal počítat. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevim. Ale nakonec... ale jo! Je to v první řadě sranda a nejvíc mě na tom bavilo, jak to působí jako tuctový film nějaké vlny, která ale (minimálně v současnosti) neexistuje. Hranice té estetiky a nabízených možností tak dalece přesahují hranice Mandy, že jako by se jí otevíral celý svět. A když sama je jen zlomkem toho světa. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"You know what Jesus' big mistake was? He didn't offer up a sacrifice in his stead. The cruciform is a constant reminder of that." ________ V Hollywoodu očividně neoceňujou originalitu – jinak si nedokážu vysvětlit, proč ten sadistickej magor Panos Cosmatos za celou svou kariéru natočil jen dva celovečeráky. Sledovat jeho filmy je totiž jako byste sledovali Tarantina na lysohlávkách; takže ačkoliv zrežíroval jen dva filmy, okamžitě si získal renomé ambiciózního tvůrce subžánru drogových filmů. Přičemž jeho poslední projekt, dnes již kultovní neonový trash horror 'Mandy', je famózní psychedelickou gore extází, o který se ani Jardu Duškovi při konzumaci ayahuascy nesnilo...... Fantasmagorická premisa týhle šílenosti je víc než jednoduchá a neméně bizarní: Nicolas Cage se snaží pomstít svou životní lásku Mandy poté, co zahynula - respektive byla brutálně upálena - rukou kultu náboženských fanatiků. Nenechte se však mýlit, tohle není jen tak obyčejný příběh o pomstě; protože v cestě mu stojí dvě překážky: motorkářský gang pekelných démonů, a předávkování drogami. To vše a nejen to - společně s pohlcující a přesto neskutečně přepálenou audiovizuální formou, bezesporu jednou z nejatraktivnějších, co jsem kdy viděl - dělá z 'Mandy' delikátní béčkovou žánrovku která inovativně kráčí v tvůrčích šlépějích Alejandra Jodorowskyho, a esenci cinefilního filmu. Víc halucinogenních tragikomedií, prosím! [#LSDJEKÁMOŠNEŽRÁDLO] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Před oficiální premiérou proběhla česká premiéra filmu na Karlovarském IFF 1. července 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2018 na Sundance FF (Salt Lake City). (Varan)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama