Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (131)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Definícia „mlátenia prázdnej slamy“ alebo potopenie značky na samotné dno. Taliani ako súperi si vybrali ten najhorší diel, ktorí nemôže a nesmie mať nič spoločné s prvými dvoma legendárnymi dielmi. Nápady došli a tak sú tu kripli, mentáli, hovná, sračky a zvratky ako z nudných amerických komédií. Auto preradí rýchlosť na vyšší stupeň až po trištvrťhodine a aj tam to stojí za počítačovú starú belú. Herci nie sú, gagy s francúzskom nič nemajú. 406 mohla ostať v Maroku či kde, lepšie by poslúžila miestnym. Katastrofa na plátne a pocit trápnosti na konci dosahuje gigantické rozmery. Trápenie. (videné 27.10.2018, BDrip) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Po deseti letech bych čekal víc! Ale pár vtipných hlášek tu je a nejvíc drží nad vodou 1.hlavní hrdina Sylvain, 2. opět bílej taxi a hudba, 3. Ferrari a honičky městem, 4. pěkná mechanička, 5. Gilbert! Zbytek je tak nějak okopírovaný z předchozích dílů a celkově postavy stojí za nic. Nejvíc mi asi vadila policejní tlustoprdka a hlavní italskej boss! Synovec Daniela opravdu moc nepodědil a spíš vypadal jak synovec Emiliana. Každopádně je to komedie a tak k tomu musí člověk přistupovat. 50% ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Sylvain Marot (Franck Gastambide) je elitní pařížský policista, ale také potížistka, který je za své prohřešky přeložen do Marseille k tamní městské policii. Ve městě právě řádí banda lupičů klenotů, kteří jezdí ve Ferrari a aby je Sylvain dostal musí se spojit s Eddym (Malik Bentalha), synovcem legendárního taxikáře Daniela, protože jedině se strýcovým Peugeotem 407 může nebezpečné zločince chytit… Jeden by ani neřekl, jak ten čas běží, ale od prvního dílu populární série Taxi už uběhlo dvacet let. A Luc Besson si nejspíš řekl, že v době, kdy i osmý díl Rychle a zběsile vydělá v kinech více než miliardu dolarů, by nebylo špatné zkusit nějaké to pokráčování/restart/remake, koneckonců posledně jsme bílý Peugeot 407 viděli v kinech před dlouhými jedenácti lety. Režisérské otěže tak po Gerardu Krawczykovi přebírá většinovému publiku (takže i mě) prakticky neznámý Franck Gastambide, který si rovnou uzmul i hlavní roli. Těžko říct jestli on, Luc Besson nebo někdo jiný se vzhlédl právě v sérii Rychle a zběsile, protože mnohé trademarky téhle miliardové série vcelku úspěšně kopíruje. Takže máme tady atraktivní prostředí, rychlá auta, hezký holky, kamerové nálety a holohlavého hlavního hrdinu, který háže skoro ty samé pohledy jako Vin Diesel (Franck zdá se poctivě trénoval). Na druhou stranu pořád je to francouzská komedie, ve které nechybí neschopný řidič Uberu (inu moderna), policejní stanice plná pochybných existencí, kde je nejschopnějším policistou liliput (tedy člověk malého vzrůstu, abych byl korektní) a nechybí také stálice série Bernard Farcy (jehož komisař Gibert to dotáhl až na starostu) a Edouard Montoute (který je v průběhu filmu, poněkud necitlivě odhozen do pozadí). Jasně nové Taxi lze určitě vnímat jen jako další Lucův pokus jak vyždímat úspěšnou sérii, ale aspoň za mě musím uznat, že film byl mnohem lepší, než jsem čekal (i když pravda skoro nic jsem od něj nečekal). Taxi 5 je určitě filmem, u kterého se člověk zasměje (u některých vtipů se celkem dlouho smálo celé kino), ale rovnou je třeba dodat, že vtipnost jednotlivých gagů a hlášek je značně proměnlivý a bohužel si tvůrci neodpustili gagy se zvracením (to sice má v této sérii určitou tradici) a psími exkrementy, což jinak vcelku pozitivní dojem z tohoto filmu poněkud kazí. Hlavní dvojka Franck Gastambide a Malik Bentalha k sobě pasují, sice ne tolik jako Samy Naceri a Frédéric Diefenthal, ale není to špatný, Bernard Farcy nezklamal, Edouard Montoute byl fajn i na omezeném prostoru, Sand Van Rooy a Sabrina Ouzani jsou fakt pěkný holky, akorát italští záporáci v čele se Salvatorem Espositem byli takoví nemastní, neslaní. Taxi 5 je tak v zásadě zcela zbytečný film a pokud by nevznikl, asi by se nic nestalo, nicméně pokud vám nevadí poněkud jednodušší, hrubozrný humor, tak vás tento výlet do prosluněné Marseille nezklame. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naběhl jsem si sám, ale musel jsem přesvědčit na vlastní oči. Ne, že by to bylo úplně blbé, ale jednak se tvůrci mohli vyhnout fekálnímu a fyzickému humoru (jež pochopitelně není za mák vtipný) a trošku to přecejen zkrátit (každá databáze uvádí jinou stopáž, tak nevím jestli neexistují další verze, koukal jsem na Hbo Go), u finále jsem se už jen vyloženě nudil a koukal jen po očku. Potěšil snad jen návrat některých známých postav, snad už nyní tvůrcům došlo, že bude lepší tuto sérii nechat ležet ladem...5/10 ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik tejto filmovej série som sa dal nahovoriť pozrieť si túto dopredu vyzerajúcu frašku a aj bola! Šetríme nech to stojí čokoľvek! Bez Emilien-a, Samy-ho a ich partneriek to už nieje ono. Trápna snaha navodiť humorné scény bola ozaj trápna. Pretekanie biedne, nový herec ako taxikár a fízel zároveň sa nevie do role vcítiť, chýba tu Samy-ho charizma. Nedotiahnuté, nedorobené, scenár písaný ráno v autobuse na kolenách cestou do práce a hercov asi vyberali za jedlo a stravu. Zabitých 103min. môjho drahocenného času. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Natáčelo se v Marseille a Paříži. (BMW12)
  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama