Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (109)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Farhadi se zapisuje do dějin filmu už mnoho let. Já jeho filmy objevil až v posledním půl roce. Začalo to neuvěřitelným konverzačním veledílem, projelo skrze neurčité nic a nyní končí velmi nadějným dalším nic. Všichni to vědí v sobě má španělský temperament, který je trochu zvláštně rozdílný od íránského stylu dříve. To, co mohl být atmosférický a komunikační počin plný odhalení, napětí a zvratů skrze silné charaktery a jejich vzájemné vztahy se stalo jenom dutým a nic neříkajícím filmem, kde se sice hodně mluví, ale moc to neznamená. Nezachrání to ani tuzemské a silné Bardemovo hraní. Škoda promarněné šance. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Asghar Farhadi vypraví velmi pomalé rodinné drama, v němž je tolik postav, že se brzy přestanete orientovat v tom, kdo má s kým jaké rodinné vazby a proč je zrovna jeho přítomnost v příběhu důležitá. Všichni pod tlakem tragických okolností jitří staré rány a víří do té doby pokojnou atmosféru. Když jedna z postav odkryje v druhé části snímku své tajemství, divák je schopen si ho domyslet už pěknou dobu předtím. To vše je podáno bez sebemenšího napětí, zajímavých dialogů či jediné scény hodné zapamatování. A když to ani mezi Javierem Bardemem a Penélope Cruz nejiskří, je už někde něco špatně. [KVIFF 2018] ()

Reklama

Narciska 

všechny recenze uživatele

Slavní herci v roli obyčejných lidí v nezvyklém dramatu, kde napětí celou dobu skvěle funguje, kde jsou hezky odkrývané rodinné vztahy, kde nám nedají ani o kousek víc informací, i když po tom žízní typicky lidská zvědavost, kde se prostě striktně drží přítomnosti, i když minulost nás všechny neustále dohání, kde ale přece jen zvolený styl vypadá spíš jako amatérské video ze svatby... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Miluju španělskou filmovou tvorbu a asi začínám věřit, že i kdyby to bylo podprůměrné, stejně nadhodnotím díky řeči....Tenhle film se mi ovšem líbil moc, ze začátku jsem měl sice trošku problém zorientovat se v rodinných poutech a trošku to zkraje fakt působí jak telenovela, ale v momentě zásadího zlomu, který udává další směr celému filmu, už jsem jenom seděl, zíral a čekal jak to dopadne. Úchvatné herecké výkony Bardem + Cruz..................moje hodnocení = 8 z 10. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Všichni vědí, že Penelope a Javier jsou špica všech špic a tudíž bych očekával, že budou účinkovat ve filmu, který bude mít hlavu a patu. Namísto toho vám je ilustrována situace unesené dívenky, kterou někdo unesl bez zjevného důvodu. Po dobu zmizení této dívenky jste jakž takž v napětí, abyste nakonec zjistili, že závěr je tak nepříjemně překvapivý, že bych z fleku scénáristovi Asghar Farhadi udělil Razzies za scénář. 40 % Celosvětový příjem k 17. 9. 2019: $18,000,000, což je 1,53 násobek rozpočtu ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu si také zahráli obyvatelé města Torrelaguna. (griph)
  • Jedná sa iba o druhý španielsky hovorený film v histórii, ktorý otváral MFF v Cannes. Prvým bol film Zlá výchova (2004). (MikaelSVK)
  • V úvodu filmu si můžeme všimnout novinových výstřižků, na kterých je jasný záběr na černého španělského býka, který je narážkou na film Šunka, šunka (1992), který byl první filmovou spoluprací Penélope Cruz (Laura) a Javiera Bardema (Paco). (peeteno78)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama