Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 5

Recenze (109)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Svatebčané hodují, temným pudům holdují.“ Ach jo. Všichni to vědí... jenom mně se nic neřekne! A co? Že Asghar Farhadi je Iránec, jak poleno, takže očekávat španělskou thrillerovou temnotu je dost naivní. Podobně naivní byla i Pacova snaha o zvelebování vinohradu, uprostřed vyprahlé krajiny a naprosto suchopárného filmu. Teheránské OKÉNKO MUČÍRNY: [][] Co mě bolelo nejvíc? 1) Španělská bota. Mučivě pomalé tempo příběhu. 2) Kacířova vidlička. Lauřin manžel Alejandro a jím (opakovaně!) navrhované řešení zoufalé situace: „Bůh nám pomůže.“ 3) Španělská židle. Nesnesitelně pomalé utahování šroubů nejistoty, o co režisérovi ve filmu jde. [][] Uondat diváka? Promrhat potenciál špičkových herců? Vést postavy k divné pasivitě, aneb policii nevoláme, peníze nemáme, tak prostě jen čekáme. Na co?! Až za nás situaci vyřeší scénář? Jo a že prý to mezi Javierem Bardemem a Penelope Cruiz jiskřilo... Proboha, kdy? Spíš jen doutnalo. Kostlivec ve skříni otcovství možná vykřesal tři malé jiskřičky, ale ty hned zhasly. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Farhadiho výlet do Španělska se dá jednoznačně hodnotit kladně. Někdo může namítat, že je výstavba příběhu a utrpení postav značně zdlouhavé. Ano, filmu by nějaký ten čas navíc ve střižně jistě neublížil, napětí se ale daří držet víceméně po celých 132 minut stejně, a když v hlavních rolí excelují prvotřídní herci, tak není na co stěžovat. Více v ext. recenzi. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dvojica Bardem - Cruz je proste skvelá všade, nech by to bol film aj o Ferdovi Mravencovi. Herecký výkon však nestačí na vyššie hodnotenie alebo zaujímavosť filmu. Hoci som počul i tak divný názor, že herecký výkon určuje kvalitu filmu. To by potom medzi skvelé filmy patrili Šmolkovia, kde Hank Azaria zahral geniálneho Gargamela alebo Iron Lady, kde zaspávate od nudy, ale nikto Meryl Streep nemôže uprieť herecký výkon. Tak aj v tomto filme je ústredná dvojica až trojica výborná, rodinná dráma takisto skvelá, zaujímavé pátranie a odhaľovanie pozadia únosu, ale v celkovom sumáre si uvedomíte, že v takom príbehu by nemalo chýbať viac napätia a atmosféry. Stojí za vzhliadnutie, hoci vysoký nadpriemer netreba očakávať. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Stopáž dvě dvacet je vážně přepálená, prvních třicet minut se neuvěřitelně táhlo, jen se olíbávali příbuzní na svatbě (a bylo to ještě nudnější než naše domácí videa z rodinných oslav - a to je to říct). Dívala jsem se hlavně kvůli Penelopě a Javierovi, neb je mám v oblibě. Až konec (a smutný kukuč Bardema) mě trochu smířil s tím, že jsem to vůbec viděla. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Rozchod Nadera a Simin pokládám za vynikající film, zde jsem ale na rozpacích. Manželé Bardemovi jsou výborní, ostatní také, příběh rovněž, nálada, psychologie dramatické situace, vše ok, ale na to, že se jedná o ohnivé Španělsko, pulsující, temperamentní, se mi poklidné, komorní zakončení docela příčilo. Osobně bych uvítala v závěru velký, brutálně uječený výstup, který by šel až na dřeň. Jasně, Farhadi přesně tohle nechtěl a v jiných filmech bych tento způsob ocenila, jenomže tady prostě ne. Devalvovalo mi to celý film, který se mi jinak po čertech líbil, přestože je nad slunce jasné, že život je nade vše. Jinak, manžel oddán Bohu mě tak neskutečně sral, jako dávno nikdo jiný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Torrelaguna, severne od Madridu. (MikaelSVK)
  • Penélope Cruz prohlásila, že Laura byla zatím nejsložitější postavou, kterou kdy hrála. (Duoscop)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama