Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Traumatizovaná dívka ohlásí, že byla znásilněna, a setkává se s prudkými emocemi a čím dál víc pochybovačnými otázkami policie. (Netflix)

Recenze (7)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoutal mě, dal mi pásku přes oči, znásilnil, s výhružkami vyfotil a zmizel. Příběh dívky, která vyrůstala v pěstounské péči a které znásilnění nikdo nevěří. Měnila rodiny, pěstouni ji nutili jíst žrádlo pro psy, měli ji psychicky i fyzicky týrat, teď se v komunitě mladých lidí s podobným osudem pomalu osamostatňuje, ale evidentně volá o pomoc, o pozornost. Příběh vychází z novinářské zprávy oceněné Pulitzerovou cenou. Nejdříve opakovaně a detailně popisuje, jak zločin probíhal. V očích dvou detektivů, kteří přijdou na několik nepřesností a vyslechnou si rovněž slova jedné z pěstounek, si celou story vymyslela. Nejprve tak sledujeme událostí zlomenou dívku, následně „sebevědomým chováním“ vyšetřovatelů ustrašenou „oběť“. Kaitlyn Dever výtečná. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Solidní rozjezd. První půlka "jen" procedurálka o znásilnění, v druhé se to začne zajímavě komplikovat. Kaitlyn Dever skvělá. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatial slusna psychologicka drama. Je pravda, ze moja dovera v mladucku Dever nie je uplna, pri v seriali zobrazenych pochybnostiach, ale rovnako ma nenechal chladnym pristup panov detektivov. Chyba mi tam "zensky" vysetrovatel, ktory v tychto pripadoch udajne vzdy je, pre "psychicku pohodu" napadnutej. 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda mě sice zaujala, ale neohúrila, takže jsem hbitě použil své tradiční, seriálové, startovní hodnocení. Pravda, Mariiny popisy události vypadají z pohledu vyšetřujících orgánů poněkud děravě, zároveň na tomto příkladu může i každý muž (není-li zarytým šovinistou) pochopit, proč se ženy staví k ohlášení znásilnění spíše vlažně. Pokud tvůrci udrží nasazenou laťku ve stejné výšce (nebo něco navýší), počítám s tím, že přidám na hodnocení. / Poučení: Nejsem žena, ale tuším, že kdybych byl, asi bych nebyla nadšená z rozebírání mého znásilnění před partou chlapů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavě rozehraná "superrealistická" detektivka o znásilněné holce. Trefně ukazuje zázemí a vyšetřovací praktiky detektivů a rozjíždí nerovnoměrnou hru dvou sebevědomých detektivů a ustrašené oběti. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama