Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po poli jede s evidentními potížemi červený traktor a zastaví se až o nahromaděné kmeny stromů. Jeho řidič, ležící obličejem na volantu, je mrtvý. V téže době jsou Ben a Sabrina voláni k mrtvole nahé ženy v lázeňském hotelu. Přestože oba policisté shodně tvrdí, že jde o přirozenou smrt těsně po pohlavním styku, pravděpodobně v důsledku selhání srdce, novopečený soudní lékař chce mermomocí najít nějaké indicie hovořící pro vraždu. Mladík jménem Wolfgang Spann najde vzápětí u silnice mrtvého motocyklistu cukráře Giulia a tentokrát se ukáže, že mrtvý byl skutečně uškrcen. Paní Berghammerová je členkou ochotnického souboru a v chystaném představení hraje slečnu Marplovou. Přesně podle Stanislavského se snaží do své role co nejvíce vžít: Vaří jen anglická jídla, čímž Ben velice trpí, obléká a chová se jako Angličanka. Navíc se přesně v intencích své divadelní postavy rozhodne, že Benovi pomůže s hledáním vraha italského cukráře (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl jsem měl nějakej zakletej. První scénu s traktorem a mrtvým traktoristou jsem viděl několikrát, ale nikdy jsem celý film nedokoukal do konce, protože jsem u něj pokaždé usnul. To ale nebylo tím, že by zrovna tenhle díl byl nuda, jako spíš tím, že jsem si tenhle díl pokaždé pustil v nejnevhodnější dobu. Po pivu, před spaním atd. Přitom jsem se opět docela zasmál. Při scénách, kdy Ben hustí do doktora, že se nejedná o vraždu, aby to nemusel vyšetřovat nebo, a to obzvlášť, v momentě, kdy strážmistr Fajfr požádal Bena, aby z něj taky udělal vyšetřovatel, protože práce mají hodně a on by tomu rád pomohl. To, že pak zprasil všechno, co mohl, to je věc druhá. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ne ne, na tunového chlápka z německé produkce tzv. detektivních seriálů fakt koukat nemusím ... Jednou jsem to zkusila a ještě že byl po ruce ovladač, cokoliv na jakémkoliv programu bylo lepší. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento německý krimiseriál, který v současnosti vysílá televize v pravé poledne je vcelku příjemný i když trochu rozvláčný a místy nudný. Ústřední dvojice vyšetřovatelů mi k srdci nepřirostla, ale občas se na některý díl podívám. Jednotlivé případy mají poklidný průběh, čemuž se není s přihlédnutím k robustní postavě hlavního vyšetřovatele co divit. Občas vnese trochu vzrušení do děje vtipnou hláškou matka dotyčného se svoji věčnou snahou, najít mu nevěstu. Myslím, že nemá šanci. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A další díl s italskou menšinou. Ben tu dost prohání Pfeiffera, který se chce dát ke kriminálce, ale opět pohnojí co může.:) Resi v prelátově hře hraje Marplovou a proto, aby se lépe vcítila do role, se ujímá vlastního pátrání v cukrárně Tragettových přesvědčena, že odhalí mafiánské spiknutí. Dokonce kvůli tomu odkoupí brožury Jehovistů. "Z kapsy postiženého, kapsy bude po S tvrdé Y..." "Nemohl bych napsat jenom mrtvému?":) 65% ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Matka Bena paní Berghammerová hraje slečnu Marplovou a kupuje při vyšetřování  dokonce i Strážní věž:) ()

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Reklama

Reklama