Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (83)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hlavna hrdinka na zaciatku a na konci zazije nejake tragicke udalosti, ale okrem nich jej zivotny pribeh vlastne prilis zaujimavy nie je. A to ani napriek skvelemu hereckemu obsadeniu v ktorom sa objavi viacero mojich oblubenkyn. A ako bonus charizmaticky Jude Law. Ja sa asi nejakeho poriadneho filmu s Natalie, ktory by som mal chut vidiet aj druhykrat, uz nikdy nedockam. 5/10. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tento film není pro běžného diváka. Buď se bude děsně nudit, nebo to po 30ti minutách vypne, protože se mu to nebude líbit jelikož to nejede v běžných kolejích.....A tím je ten film ale jedinečný...Má tam hodně zvláštní základ v tom, jak se může z holky, která se stane účastníkem nepříjemné situace hudební hvězdou a jak jí to otočí život vzhůru nohama... Ten film má něco do sebe, zároveň tím, že nejsem zastáncem populární hudby - nebylo to pro mě běžně "poslouchatelné", ale zajímalo mě, jak to s nimi dopadne...to znamená, že mě to drželo až do konce, abych věděla, co z toho bude dál :) A to je pro mě veliké plus. ()

Reklama

wooozie 

všechny recenze uživatele

Občas si pustím film, o kterém předem nevím téměř vůbec nic, jako tomu bylo v tomto případě (spokojil jsem se s popisem "něco o zpívání s Natalii Portman). Proto jsem si u úvodní části vážně nebyl jist, jestli jsem si pustil správný film, protože mě ten začátek zastihl opravdu nepřipraveného na takový psycho úvod. Potom to tedy jelo podle očekávané lajny, ale celkově si nejsem jistý, čím vlastně chtěl tento film být. První třetina o střelbě na škole a vyrovnávání se s následky, druhá část se zaměří na tvorbu popové hvězdy, třetí část zachycuje to, jaký vliv má taková sláva na okolí hlavní postavy i na ni samotnou a závěr už je čistě zaměřen na jeden konkrétní koncert. Problém je tu ale ten, že nic z toho není dotažené, každý aspekt se nějak nakousne, ale působí to nějak polovičatě. No a Dafoe v roli vypravěče tu působí vyloženě přebytečně jako z jiného filmu. Vlastně tu je všechno hrozně zvláštní, což se dalo odvodit i z trailerů a podle toho to v kinech taky mizerně dopadlo. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"TO MÁM NA POPU PRÁVĚ RÁDA. NECHCI, ABY LIDI PŘEMÝŠLELI AŽ MOC. Umělecký počin, kriticky nastavující pověstné zrcadlo... ale čemu vlastně? Celé mi to přišlo jako jeden velký kalkul... Začátek se mi líbil, potom se to nějak motá a nastoupí zprášená Natálka - mám ji rád, nervové zhroucení před odchodem na jeviště zahrála přesvědčivě, ale nějak se v té roli nenašla... 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od začátku (i s ohledem na to, co jsem zaslechl dřív) jsem tušil, že to nebude „klasický“ příběh o jednom hudebním vzestupu. Čtrnáctiletá Celeste nejprve přežije školní masakr způsobený mladým střelcem, pak to s demo-nahrávkou právě o nepříjemném traumatu zkouší v lákavém hudebním světě. A uspěje. Do hlavních zpráv se o několik let později dostanou i teroristé, kteří vystřílí pláž turistů v maskách, které Celeste (už coby popová hvězda) v dospělosti použila při natáčení jednoho z hudebních videí. Neurotické a negativní portrétování jedné dívky/ženy, která zpívá původní skladby umělkyně Sii. Pliveme na showbusiness a úskalí slávy, obdivujeme (nepříjemný) herecký výkon Natalie Portman i Raffey Cassidy, která ztvárnila mladou Celeste i (ano!) dceru dospělé Celeste. Bizarní kousek o nesnadném životě v záři reflektorů. Celkové vyznění na mě nicméně tolik nedolehlo, výsledek je (chápu záměr) studený, pod kůži se mi nedostal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Název filmu Vox Lux znamená v latině „hlasové světlo“. (ČSFD)
  • Raffey Cassidy si ve filmu zahrála dvojroli. Nejdříve se objevila jako mladá Celeste a později jako její dcera. (TaNya_)

Související novinky

Reklama

Reklama