Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

verbal 

všechny recenze uživatele

Herecký dokonalý Éda si v rámci Stanislavského metody uhnal tureta, načež si napsal a vystřihnul psychopatologicky vycukaného Márloua, a sám si toho retardéra i povodil po place. Což mohlo být docela zábavné: Režisér: „No na hovno, sjedem ten záchvat ještě jednou a cukej tou hlavou pořádně, ty demente!“ Herec: „Jestližéééé, pičo! Popopo pocákané kozy!“ Režisér: „Hele, jestliže se budeš chovat jako debil i mimo záběr, pomažeš zpátky do Birdmana, a já brnknu Hofmanovi. Ten se jak čurák chová, jen když prší. A jaxi předevčírem při čtení scénáře olizoval Wilišovi tu pleš a ječel u toho „megažalůůůůůd“, to ti taky moc nepřidalo. Málem mi s tím štěkem sekl, primadona jedna, prej že s poslintaným temenem zásadně nehraje. Taxe, kurva, zcentruj, vole!“ Herec: „Jestližééééé, mmm mrdka z krtka!“ Režisér: „Hele, Édo, už mě s tím začínáš fuckt srát! Položení se do role před klapkou je jedna věc, ale bejt za postiha imrvére, to se ti taky může lehce stát, že si v pauze na hotelu hodíš Ledžra, a Dastýn mi tu alternaci zatím neodkejval. Jestliže nepřestaneš, tak ti jednu fláknu.“ Herec: „Jestližéééééééé, ooo oliž mi makrelu, jejeje jebko! No a poté pan Norton před celým štábem sám sobě rozbil držku… Realistické herectví holt není žádná holá prdel. Každopádně je z toho stylová, precizní, kultivovaná a fantasticky zahraná protikorupční noárová tikoprocedurální mentáldetektivka, která sice kromě netradičního psychohrdiny nepřináší nic světoborného, avšak solidně odsejpá a rozhodně neurazí. Napálím tomu tedy za Édu jeden puchýř nad zasloužený průměr a doufám, že ve dvojce s názvem Down in Brooklyn Pan Herec ještě posune hranice, užene si před natáčením chromozomální anomálii, mongoloidní kukuč a nějaké ty malformace, načež věrohodně poprská zlotřilého Sašu Baldvina rozžvýkaným rohlíkem s nutelou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne mám väčšie výhrady snáď len k prehnanej dĺžke. Zápletka nie je až tak komplikovaná, aby sa musela tiahnuť cez dve hodiny a v takejto dĺžke film trochu stráca tempo a mám dojem, že si ho už nikdy nepozriem. Ale dosť bolo kritiky, pretože všetko ostatné ma príjemne prekvapilo. Netradičný hlavný hrdina s handicapom, pri ktorého prejave sa budete občas nahlas smiať a taktiež aj samotné vyšetrovanie istej vraždy a nakoniec aj vrážd. Potom je tu ale aj Alec Baldwin, ktorý si to akoby s Nortonom pred kamerou rozdával v snahe o upriamení divákovej pozornosti na svoju osobu. Darí sa to obom zhruba rovnomerne. No a koniec koncov aj jeho slizký politik má tú svoju pravdu, svoj uhol pohľadu a v niektorých veciach s ním možno budete aj súhlasiť. Alebo si vydýchnete, že ste sa nestali politikom s veľkými snami na počiatku kariéry, ktoré len tak v súlade so zákonom uskutočniť nemôžete... ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Napriek všetkému hodnotím film priemerne. Jednoduchý a oddychový detektívny kúsok s obrovský prehnanou minutážou vo mne zanechal vo mne celkom dobrý dojem. Škoda rýchlej smrti Bruca Willisa a aj to, že ľahko sa dalo odhadnúť , že jeden z kolegov pracuje pre opačnú stranu. Najlepší moment konflikt a vyliatie horúcej vody do tváre svojho kolegu. 50% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neustále to na Vás kričí, že pozrite aké mám tempo a hlasnú hudbu a 144 minút a staré autá a klobúky a krásku, čo potrebuje zachrániť. A všetci si uvedomujeme, že by to Coenovci zvládli lepšie. Na druhú stranu, má to istejší scenár, ako keby to robil De Palma. A kričí to fakt nahlas, takže ak naozaj nutne nepotrebujete rozpytvávať, v ktorej že scéne pred zrýchlením hudby malo byť ešte 20 sekúnd dialógu, alebo že nejakú z vedlajších postáv mal hrať ešte o trošku lepší herec, užijete si tučnú dávku noiru, ktorú v tejto podobe v kinách už takmer nedostávame. 85%. Gugu Mbatha-Raw nádherná, ako vždy (okamžite by si mal každý pozrieť Morning Show a San Junipero). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu to není to úplně pravé ořechové,ovšem na druhou stranu to má v sobě určité kouzlo,které dokáže udržet diváka v pozornosti skoro dvě a půl hodiny a to není zrovna málo.Norton - režisér/scénarista dokáže slušně pracovat s atmosférou padesátých let a hlavně dokáže velmi solidně pracovat s příběhem a dávkováním informací (což je vlastně jedna z věcí,díky které u toho divák vydrží).Norton - herec pak odvádí přesný výkon.Sice mi zkraje jeho "hrdina" s Tourretem přišel trochu prvoplánový,ale nakonec jsem si na něj víc než zvykl.Rozhodně pak oceňuji i malou roli Bruce Willise.Bylo fajn ho konečně vidět v něčem normálním,aniž by z toho měl člověk pocit,že to dělá jen proto aby měl na složenky...70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)
  • Jedná se o adaptaci úspěšného románu amerického spisovatele Jonathana Lethema, který v Čechách vyšel pod názvem „Sirotci z Brooklynu“. (vnimatkrasu)
  • Dle režiséra, scenáristy a hlavního herce Edwarda Nortona, ty největší filmový hvězdy na tomto filmu pracovaly bez honoráře. (MarLin)

Reklama

Reklama