Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se zase jednou dočkal slušného filmu noir se solidní atmosférou a s náznakem Bruce Willise. Edward Norton patří dlouhodobě k hercům, od nichž můžu s klidem čekat, že mě pobaví, a ani tentokrát nezklamal. Snímek hezky kontrastoval s naprostou většinou toho, co se v poslední době točí a já jsem za to rád. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Edward Norton se pustil do režírování, scénáře i hlavní role. A povedlo se mu to bravurně. Toto kriminální drama mě bavilo, příběh je velmi dobře napsán a především Edward Norton předvádní skvělý výkon v roli Lionela, který trpý Tourretovým syndromem, Edward ho zahrál tak, že mu to opravdu věříte. Film má dlouhou stopáž, ale v tomto případě mi to nevadilo, po celou dobu mě příběh bavil. Jediným trošku negativem bych označil soundtrack, ten se tolik nepovedl. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(69%) MOTHERLESS BROOKLYN není film, od kterého bych očekával něco víc. Jen tak jsem si ho náhodně pustil a ve finále jsem celkem spokojený. Je to slušná záležitost a o to víc mě mrzí, že dějově to bylo sakra nevyužité. Potenciál to mělo o dost vyšší. Kdyby sakra byl lépe pojat děj, nějaké scény a kdyby nebyla v cca prostřední části taková nuda a nezáživnost …. Mrzí mě to hlavně kvůli Edwardu Nortonovi, který zde sehrál vskutku bravurní výkon. Ta jeho role nemocného detektiva trpící tím oním syndromem – vžil se do ní perfektně. Prostě jsem si užíval každou vteřinu, kterou Norton sehrál – což je asi největší klad celého snímku. Pochválit se toho dá samozřejmě víc. I ostatní herci své role zvládli docela přesvědčivě včetně menší role Bruce Willise, který zde tentokrát neurazil a i Willema Dafoe. Ale takový Baldwin mi zde přišel docela nevýrazný. No, dále se dá vyzdvihnout i dobová atmosféra, vizuál města a docela solidní hudba. Takže celkově mě to bavilo, jen to mohlo být sakra lepší jak už tu furt opakuji toho výborného Nortona. Chvílemi jsem se bohužel dost nudil a finále bylo taky takové nevýrazné, i když po logické stránce vše dávalo smysl. Podruhé si to asi už nepustím, nebo možná ještě jednou kvůli Edwardovi, ale celý film od první do poslední minuty asi už ne. Tak jako tak je to nadprůměr, aspoň něco …. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Herecký dokonalý Éda si v rámci Stanislavského metody uhnal tureta, načež si napsal a vystřihnul psychopatologicky vycukaného Márloua, a sám si toho retardéra i povodil po place. Což mohlo být docela zábavné: Režisér: „No na hovno, sjedem ten záchvat ještě jednou a cukej tou hlavou pořádně, ty demente!“ Herec: „Jestližéééé, pičo! Popopo pocákané kozy!“ Režisér: „Hele, jestliže se budeš chovat jako debil i mimo záběr, pomažeš zpátky do Birdmana, a já brnknu Hofmanovi. Ten se jak čurák chová, jen když prší. A jaxi předevčírem při čtení scénáře olizoval Wilišovi tu pleš a ječel u toho „megažalůůůůůd“, to ti taky moc nepřidalo. Málem mi s tím štěkem sekl, primadona jedna, prej že s poslintaným temenem zásadně nehraje. Taxe, kurva, zcentruj, vole!“ Herec: „Jestližééééé, mmm mrdka z krtka!“ Režisér: „Hele, Édo, už mě s tím začínáš fuckt srát! Položení se do role před klapkou je jedna věc, ale bejt za postiha imrvére, to se ti taky může lehce stát, že si v pauze na hotelu hodíš Ledžra, a Dastýn mi tu alternaci zatím neodkejval. Jestliže nepřestaneš, tak ti jednu fláknu.“ Herec: „Jestližéééééééé, ooo oliž mi makrelu, jejeje jebko! No a poté pan Norton před celým štábem sám sobě rozbil držku… Realistické herectví holt není žádná holá prdel. Každopádně je z toho stylová, precizní, kultivovaná a fantasticky zahraná protikorupční noárová tikoprocedurální mentáldetektivka, která sice kromě netradičního psychohrdiny nepřináší nic světoborného, avšak solidně odsejpá a rozhodně neurazí. Napálím tomu tedy za Édu jeden puchýř nad zasloužený průměr a doufám, že ve dvojce s názvem Down in Brooklyn Pan Herec ještě posune hranice, užene si před natáčením chromozomální anomálii, mongoloidní kukuč a nějaké ty malformace, načež věrohodně poprská zlotřilého Sašu Baldvina rozžvýkaným rohlíkem s nutelou. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Větší zábava než tenhle film je zaživa si nechat vypíchnout oči nebo sednout si na dikobraza případně nechat se požahat perutýnem https://cs.wikipedia.org/wiki/Perut%C3%BDn tak, že postižený policista vyšetřuje vraždu parťáka. Nejlepší herec je zde Bruce Willis , který zde hraje tak 10 minut pak si asi uvědomil jaká je to sračka a požádal o to, aby jeho postavu zabily (nejlepší volba jeho života) nechápu , že něco takového šlo do kin a , že na to někdo vůbec šel jakýkoliv díl LazyTown je proti tomu herecké umění. 0 procent ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Jedná se o adaptaci úspěšného románu amerického spisovatele Jonathana Lethema, který v Čechách vyšel pod názvem „Sirotci z Brooklynu“. (vnimatkrasu)
  • První informace o chystané adaptaci odhalil sám Edward Norton již v roce 2005. Plánovaným rokem premiéry filmu byl tehdy rok 2009. Film se nakonec do kin dostal o deset let později. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama