Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Barry Levinson se po ambiciózních dramatech (např. RAIN MAN, BUGSY) vrací k žánru komedie, v němž se dovede též spontánně a inteligentně vyjadřovat. Příběh HRAČEK se pohybuje v silně stylizované rovině, smysl je však hlubší. Vyprávění o výstředním mladíkovi Lesliem, který by si chtěl hrát, ale musí se svým militantním uzurpátorským strýcem svést souboj o rodinnou továrnu na hračky, má svůj smysl teprve v přesně promyšleném druhém plánu. Na Levinsonově snímku je však především pozoruhodná velmi nezvyklá, ryzí metaforická forma. Způsob vyprávění je holdem poetice "doslovnosti" amerického typu (např. když si strýc zabírá stále více prostoru v továrně, místnosti se skutečně zmenšují). Realita je ve filmu potlačena ve prospěch bizarních kostýmů, exteriérů i interiérů, inspirovaných jednak samotnými hračkami, jednak krajinami René Magritta (veselá továrna se stroji-hračkami, dům hrdiny jako domeček pro panenky). Závěrečná bitva Dobra a Zla se realizuje jako souboj klasických starých hraček s moderními, elektronickými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Takhle, až na příšerně protahovaný závěr, kdy vedou hračky mezi sebou nepřehlednou bitvu, je to dost zábavný a originální film. Velkou zásluhu na tom má skvělá Joan Cusack, ale i Robin Williams, kterého jinak zas tak v oblibě nemám, byl dost dobrý. Chvilkama jsem si sice říkala, že některé vtipy tam opravdu nejsou pro děti, ale většina humoru je naštěstí dost pro jakýkoli věk. Myslím že celkem dobrý film. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Právě jsem zhlédl velice zvláštní podívanou. Pokud chcete vědět o čem to je, tak se stačí kouknout na prvních 10 minut a zaměřit se na otce a syna (Robina Williamse). Jestli se vám jejich druh humoru bude líbit, tak má film vyhráno a pokud ne, tak doporučuji raději vypnout. Myslím si, že se jedná o podobnou věc jako u Spielberga - buď to pochopíte a líbí se vám to, nebo přesný opak a říkáte si, co jste to viděli za kravinu. 70% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chci, aby byly moje fazolky v karanténě.." ;) Oblíbený film Lady Gaga ?? ;) Možná.. Nejpodivnější a zároveň nejvyprázdněnější vizuální lahůdka, jakou jsem kdy viděl, aniž by však její často příliš doslovná poetika a bizarnost dávala nějaký větší smysl ?? Zcela jistě !! Těžko hádat, zda se jedná o nějakou šílenou tvůrčí onanii či Barry Levinson, po jehož rukopisu tu není vlastně ani památky, po těch letech práce na Hračkách prostě jen zapomněl, co chtěl vlastně říct.. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, jehož rodinnost je bohužel sporná. Dětem se bude líbit wonkovsky barevný a pestrý svět plný hraček, rodičům však bude připadat nezajímavě infantilní. Metaforické společenské odkazy, myšlenky a poselství zase budou nad chápání těch menších. Každopádně výpravně je svět hraček bravurní, herci si očividně svých rolí užívají, zásadním problémem je, že mě film nedokázal bavit, ani ničím uchopitelným naplnit, snad krom několika zajímavých nápadů (např. zmenšující se místnost). ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Člověka to nenudí, protože je to tak jiné než všechny ostatní filmy, ale ta komerční rodinnost z toho tak čiší, že podruhé bych to nechtěl vidět ani za nic. K tomu je to strašně dětinské a jednoduché, takže divákovi zbude vlastně jenom to, že se na to dobře kouká. Kdo by byl řekl, že se autorům podaří získat takové obsazení? 50% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Jamie Foxx v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama