Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Dlouhá léta vládl v Anglii křehký mír, ale Uhtred cítí, že za rohem číhají velké nesnáze. A jeho předtucha se brzy vyplní. (Netflix)

Recenze (39)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K poslední sérii mám spoustu výhrad, ale nechce se mi rozepisovat vše, tedy zmíním jen dvě, odklon od snahy realistického vyobrazení 9. století a zjevné napasování do současných „módních“ trendů mi nesedlo... Druhá připomínka se týká věku hlavních postav nebo lépe řečeno údajného věku, má-li být babička dospělého vnuka třicetiletá herečka, mohl se někdo zamyslet nad tím, aby nevypadala jako jeho starší sestra (jen příklad, těch do očí bijících situací i postav je více).. Nicméně u mě v posledních dvou epizodách převládla spokojenost, parta kolem Uhtreda mi přece jen přirostla k srdci a to podstatné je, že to dopadlo tak, jak jsem si přála, snad tam jen mohlo být méně slz... ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední série nemá pevnou linii jako předchozí řady, občas kolísá v podání. E01 vlažnější úvod. E02 naráz nastolí pekelné temno. E04 asi nejhorší - jedna velká a dlouhá bohoslužba! A v E05, jako by se předtím nic nedělo, pěkná bitva. A závěr ve dvou epizodách opět bombastický. Pak si vyberte. A stálo to celé rozhodně za to! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení jednotlivých epizod nevyrovnané páté série vydalo nakonec jen na tři pěticípé, což je ještě horší než mé výsledné hodnocení čtvrté řady, a to je podle mého názoru velká škoda. Je to velká škoda hlavně proto, že bylo s postupujícím časem znát, že tvůrci pracují se stále větším rozpočtem, jenže scénáři vyšší finance paradoxně spíše škodily. V některých momentech mi bylo opravdu líto, jak nešťastně až lacino tvůrci řešili některá dějová zauzlení. A do toho ten černý ne pouze kněz ale hned biskup!!! To se pak vynořují otázky typu: "Odkud se vzal?", "Kdo z něj udělal kněze?" a "Kdo z něj udělal biskupa?". Já chápu, že jsou soudruhům z Netflixu některá historická fakta proti srsti, takhle ale fungují jen jako tupí propagandisté a je mi fakt divné, že si to neuvědomují. / Poučení: Schopnosti si ani za peníze nekoupíš. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Patos, úsměvy a duha zvítězily nad realitou, historií a kvalitním scénářem. Tenhle seriál, a nejen on ukazuje na rozdíly ve výrobě, tvorbě, castingu a snaze realisticky vyobrazit historii. V roce 2015 jsme tu měli ještě jakous takous svobodu v podávání reality, po roce 2020 je zjevně fuč, takže pojedeme v dezinformacích i v rámci naší vlastní historie. Jupí! Doufám, že se nedožiju dne, kdy se mě dítě a nebo vnouče zeptá, jestli náhodou nebyl Karel IV. černoch. Musím ale říci, že Netflux ty "fialový krávy" prodává v celku dobře. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a zazvonil zvonec a Posledního království je konec. Je mi to líto, protože to byla parádní jízda s 5. sérkami a Uhtredem v hlavní roli. Přirostl mi k srdci a těžko se mi s ním loučí. Nejlépe to vystihl konec, přesně takhle se cítím taky. No život jde dál a pokud bohové budou chtít, třeba vznikne další sérka, motiv jsem tam viděla... I AM UHTRED, SON OF UHTRED. DESTINY IS ALL ! ....Za mě plná palba 100% ()

Galerie (978)

Reklama

Reklama