Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (273)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Úžasná veselohra pro dětské publikum s legendami české herecké scény ( L.Lipský, F.Filipovský,J.Sovák,M.Kopecký). Odceňuji artistické kousky a živé medvědy i opici ve filmu. Nedávno jsem měl možnost vidět film v tv. A musím říct, že už to nebylo jako když mi bylo deset..... trochu jsem se nudil. Film si ale tři hvězdy určitě zaslouží...... ()

tatka 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem na ten deň, keď sme boli na tomto filme v kine.. Kamarátka sa tak smiala, keď Cibulka korčuľoval po dlážke, že jej cvrklo do textilu. Tak musela vstať, a hrabala sa cez tú úzku uličku v kine Hviezda na záchod. Mne to bolo strašne smiešne, dostala som taký záchvat smiechu, že ma uvádzačka vykázala zo sály. Pritom to bola komédia, čo chcela, aby som ronila slzy, tepša jedna. Vonku na chodbičke mi cvrklo tiež. Takže sme ten film v kine nevideli celý, ale to nevadí. ()

Reklama

tyna97 

všechny recenze uživatele

„Všude mají ve sklepě uhlí, a tady mají medvědy.“ Fajn oddechová česká komedie z doby, kdy se ještě uměly točit. Pan Lipský dokáže pobavit a rozesmát, František Filipovský tomu ještě dodal korunu tím, jak se klouzal po chodbě. V dětství jsem měla nejradši hlavně scénu, kdy Cibulka na chodbě školy předvádí jakousi vzdušnou akrobacii, svolala jsem na ni všechny kámošky, jak jsem z toho byla nadšená. To byly asi počátky mého snění o cirkusovém životě. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Cirkusová klauniáda pro děti, aplikovaná v mimocirkusovém prostředí. Klauniáda samotná je skvělá, Lipský je skvělý, ale celé je to posazené dost nahrubo, má to líný scénář. Třeba nepochopitelná výměna medvědů za čuníky nebo ani čárkou nereflektované dvojnictví Cibulky se školníkem - to jsou detaily. V celku pak je to až příliš pouze klauniáda, násilně implantovaná. Dospělé postavy a jejich dialogy (Sovák, Filipovský, Libíček, Kopecký, ale i Rosůlková) ujdou a nepadají pod dobový průměr. Když to vezmu jako komedii pro celou rodinu, je to hodně slabé. Když to vezmu jako příběh oblíbeného dětského hrdiny - totiž klauna -, je to skvělé. Kupodivu jsem se nejúpřiměji rozesmál v souvislosti s činností medvědího pohřebního bratrstva ve škole, ačkoli zrovna ti medvědi mě jinak (jako dospělého) nebrali. Dobrý komentář: Radek99. ()

Drapsy 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že začátek filmu a stejně tak jako i jeho úplný závěr je poněkud slabší, ale to všechno zde vynahradí opravdu skvělá střední pasáž filmu. To je část, odehrávající se ve škole, kde Lipský, Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský vytvoří takovou řadu šílených událostí, že tím zcela zastíní ostatní (a nepochybně horší) části tohoto snimku. Takže jim zato dávám **** , protože se opravdu jen málokdy dokážu něčemu takhle zasmát. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvědí kůže, co se v nich hraje ve filmu, jsou vystaveny na zámku Český Krumlov. (cariada)
  • Zdeněk Srstka (Rudolf) počas skúšky so šmykľavosťou podlahy rozbil zárubne dverí a skončil až u cirkulárok v dielni, ktorá bola za ateliérom. (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy přijde školník (Lubomír Lipský st.) do ředitelny, lze spatřit, že chodba je rovná. Poté, co mluví s ředitelem o medvědech, je však při záběru na školníka chodba do pravého úhlu. (chleba24)

Reklama

Reklama