Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (961)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené a vymyšlené akčně pojaté cyberpunkové sci-fi o budoucnosti, ne (asi) zas tak vzdálené. Opravdu mám rád tyhle menší filmy, které se objeví jako blesk z čistého nebe. Velmi chytrý koncept, v němž Umělá inteligence je tu ono pověstné Nietzscheovské natažené lano mezi člověkem a nadčlověkem...a opravdu skvělá formální stránka, především originálně zvládnuté akčně bojové scény, obvykle na toto nekladu vůbec důraz, ovšem australští tvůrci odvedli nezvykle povedenou práci...je skoro neuvěřitelné, že jde o čistě autorský projekt scenáristy/režiséra Leigha Whannella, už by měl zůstat jen u tohoto konceptu filmu. AI, autonomně řízené automobily, smart domy a domácnosti, fyzické modifikace prostřednictvím nanotechnologií, biomechanická vylepšení lidského těla (upomínající na raného Davida Cronenberga)...pozitivně-negativní vize budoucnosti...fascinující i děsivá.... Opravdu povedený akční příspěvek do cyberpunkového subžánru sci-fi filmů...a obecněji skutečně dobrý a chytrý sci-fi film! A těch je bohužel stále jako šafránu... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Black Mirror s vyšším rozpočtem a lepší technickou stránkou. Což je poklona. Temná sci-fi s brutálními akčními scénámi mám ráda, takže za mě spokojenost. Je obdivuhodný, co Whannel s omezenými možnostmi zvládl. Vytvořil funkční futuro svět, dodal dobré CGI i příběh, který místy i překvapí. Jen pro příště doporučuju najmout originál Toma Hardyho. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fakt mám rád tyhle menší filmy, které přiletí jako blesk z čistého nebe a člověka naprosto odrovnají svou zpočátku překvapivou kvalitou. Za prvé mě hrozně bavila ta myšlenka uvěřitelného sci-fi z nedaleké budoucnosti a propracovanost světa, kde se uvěřitelně mísí triky s reálnými lokacemi. Cyberpunk a podobné subžánry mě baví, ale tohle je velice osvěžující. A navíc je tu Tom Hardy, resp jeho low cost verze. Je to sice nefér srovnání, ale člověka holt napadne na první dobrou, navíc Logan odvedl výbornou práci, takže je to kompliment. A hlavně, celé to šlape od začátku až do konce, občas Upgrade překvapí občasnou brutalitou a propracovanou akční choreografií. Za mě dokonalé dvojkombo s Predestination, ačkoliv tyto dva filmy si v základu příliš podobné nejsou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru s Joe Roganem zmiňoval Elon Musk, že se chystá oznámení něčeho zajímavého v oblasti propojení mozku s digitálním světem (malinko to zapadlo protože noviny psaly jen to, že si s Joem dál jointa). Jestli je tohle ono tak se máme nač těšit. Whannellův Upgrade překvapuje jak výbornou akcí tak i skvěle fungujícím příběhem. Realističtější verze Robocopa s moc pěkným závěrem a zajímavým vizuálem má rozhodně co říct. I když je zápletka trochu béčková nechybí ji srdce a krev... té je tu požehnaně. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Když se futuristická idylka změní na Přání smrti pod taktovkou vychcaného počítače jak z Vesmírné odysey, je to zábava. Zábava o to větší, že Whannell kašle na postavy a servíruje jeden zajímavý nápad za druhým, aby se přemýšlející divák nestačil nudit a nevadilo mu, že premisu prokouknul hodně dopředu. Vyprávění bez výrazných vrcholů, ale současně bez zaváhání a se závěrem, který přichází v pravou chvíli a nezklame. Za málo love hodně atraktivní parády... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • V záběrech na město je možné vidět sídla společnosti Cobalt a Vessel pouhých několik bloků od sebe. (NiWi)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama