Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gloria (Julianne Mooreová), svobodomyslná rozvedená žena ve středním věku tráví dny v nudné, stereotypní práci a po večerech se chodí odreagovat na taneční parkety po celém Los Angeles. Když jedné noci potká Arnolda (John Turturro), začne se mezi nimi nečekaně rodit silné pouto. Gloria s překvapením znovu prožívá všechny radosti i strasti, které láska přináší. Sofistikovaná romantická komedie oscarového režiséra Sebastiána Lelia (Fantastická žena, Neposlušnost) ukazuje, že láska kvete v každém věku, vztahy nikdy nejsou jednoduché a dokud můžete tančit, nic vás nezlomí. (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (30)

Marze 

všechny recenze uživatele

Výsledek není lepší než original z roku 2013. Gloria je zranitelná, legrační, drsná, emocionální . Zabývá se konflikty v práci, podniká terapii smíchem nebo kouří trávu na chodbě svého bytu. Kalifornské světlo svítí skrze okno. Jsou zde chvíle přízemní , nezáživné a nepřesvědčivé. Není žádná krasavice , ale přesto vyráží sama tancovat do klubů v L.A., takže jsem se těšil na jejich turistickou prohlídku. Ale asi kvůli úspoře filmařů za nájem chodí jen do jednoho. V tom potká Arnolda v podání Johna Turturra. Už jsem viděl lepší taneční scény a atmosféru v tanečních klubech. Hudba 80.léta je fajn, ale koukám že v L.A. je stejná krize jako u nás. Taneční kluby zachraňují důchodci. Nejmladší generace zlikvidovala přes 90 procent klubů, protože radši doma blije nesmysly na sociálních sítích nebo sjíždí nesmyslné vlogy youtuberů. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Intimní, střípkovitý vhled do života ženy středního věku, jež hledá jak zaplnit samotu po rozvodu a osamostatnění svých dětí, stojí na výborném osobním výkonu Julianne Moore. Je opravdu těžké se v pokročilých létech a vymezených prioritách otevřít novému vztahu (obzvlášť, když si do něj protějšek táhne podezřele nevyjasněnou rodinnou minulost). Zaměření na hluboké niterné pocity v tomto případě však znamená též přemnoho zdlouhavých pohledů do prázdna. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Romantika pre pokročilých (vekom) nie je to, čo romantika pre mladšie ročníky. Päťdesiatnici riešia iné problémy a to predovšetkým svoj predchádzajúci život a problémy s tým súvisiace. Samotná láska dvoch ľudí, tam sa toho až tak nemení, menia sa skrátka len okolnosti. Gloria spoznáva muža, ktorý by jej mohol zmeniť doterajší život a zdá sa, že všetko by mohlo klapať. Leliov film je introspektívou do života zrelej, ale stále atraktívnej ženy a jej vnútorné prežívanie možno najlepšie chápeme vtedy, keď pred našimi očami tancuje. 70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pomalý (zřejmě úmyslně) neuspokojující depresivní film o stáří (třebaže stáří poměrně snažící se ženy) a o tom, jak se na vás lepí minulý život. Nějak jsem nepochopil, jestli má být Gloria nechtěně směšná a nepříjemná pro své okolí (večírek na narozeninách, kde zcela opomíjí svého kluka nebo prokecne tajemství své dcery ukazuje spíš na její snahu věřit v něco a nedostatek empatie) nebo naopak někdo, komu máme nekriticky fandit. Asi je to tím, jak svou postavu pojala herečka. Ve filmu je obsazeno známými tvářemi víc rolí, ale nějak se jim nedaří diváckou satisfakci zlepšit. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Gloria Bell" ma sklamalo. Úprimne sklamalo. Julianne Moore je veľmi šikovná a je super vidieť na veľkom plátne Johna Turturra, no celkovo je film veľké sklamanie. Vnútorne asi neviem pochopiť postavu Arnolda. Chcel by som mu veriť, že sa zamiloval, no nedáva to ani v najmenšom najavo. Od momentky v Las Vegas mi bolo jasné kam to všetko pôjde a hoci mi to je trošku ľúto, tak na druhú stranu to niekedy tak asi musí byť. Ono život je komplikovaný a láska je takisto komplikovaná. Najmä ak sa začínajú spájať ľudia, ktorí už majú so sebou aj svoju vlastnú minulosť. Svoje deti, svoje problémy a podobne. A je to ťažké potom na fungovanie. A s tým všetkým súhlasím. No môj problém s filmom je v prvom rade jeho tempo. Miestami to skutočne nudí. A potom sú tu scénky, ktoré reálne vôbec vo filme byť nemuseli a (podľa mňa) tomu nič nepridali. Ako napríklad scénka, kde sa kopec ľudí rehoce keď mykajú rukami ako kuratá. A podobne nemám pocit, že by bolo nutné, aby sme mali vo filme suseda, ktorý býva nad Gloriu a neustále sa rozčuľuje na niečo, keď to dokopy nebude nikam smerovať. Popravde väčšina scénok nejde podľa mňa nikam. Sú tu momentky, ktoré sa mi páčia, no je tu rovnako aj dosť momentiek, kde som čakal, kedy sa zase bude niečo diať. Možno je to proste len ukážka bežného života. Jednotlivé dni, stereo a všetko čo máme. Naše rituály bežného života. No nenecháva to vo mne žiadny poriadny dojem. Takže je to celkovo v pohode, no neponúka mi to moc. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v USA ve městech Los Angeles (Kalifornie) a Las Vegas (Nevada). (BMW12)
  • Báseň, kterou recituje Arnold (John Turturro) Glorii (Julianne Moore), se jmenuje „For a Young Friend Who Tried to Take His Own Life“ (volně přeloženo „Pro kamaráda, který se pokusil vzít si život“) od čilského básníka Claudia Bertoniho. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama