Reklama

Reklama

Renee Morgan (Noomi Rapace) se bojí pavouků. Renee je svobodná matka žijící v klidném předměstí se svým dvanáctiletým synem, avšak netuší, že každý její pohyb je monitorován tajemnými cizinci. Když její syn odjede za svým otcem, Renee je unesena a odvezena do vzdálené laboratoře. Věznitelé jí prozradí, že nese DNA dávné mimozemské rasy. Konfrontace strachu u Renee způsobí, že její buňky prasknou a uvolní její mimozemské já. Renee je nucena čelit svým nejhorším nočním můrám. Nakonec ovládnuta strachem se Renee transformuje do obludného mimozemšťana. Plánem cizinců je ovládnout Zemi za pomoci vzkříšené mimozemské rasy. Renee je v lidské podobě vrácena zpět domů, kde se nyní musí rozhodnout, zda bude syna chránit, nebo nechá cizince vyvolat mimozemskou DNA i u něj. (Bixbi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (42)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem trochu prskal nad středoproudovým začátkem ve stylu 'výjevy z rodinného života' a vrčel "proč hernajs musí divák sci-fi thrilleru deset minut sledovat, jak maminka konverzuje se svým synkem, jak spolu snídají a vtipkují v autě a ajlavjůjí se na rozloučenou?" No ale synek je vcelku sympaťák, uteče to rychle a hlavně on ten úvod na konci dostane docela smysl. A jinak je to parádní oddechové scífko, které jako kdyby napsali scénáristi od X-Files. Nízký rozpočet není na škodu, protože levným interiérům "laboratoře" to ve sklepě paneláku a v červené barvě sluší a já mám podobné obyčejné a nenamachrované filmy rád. A taky jsem po čase rád viděl Kerry Bishé, která mi kdysi byla sympatická ve Virtuality. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Rupture mě ve své podstatě zezačátku vcelku bavil. Respektive bavilo mě to čekání na pointu. Noomi nic vyčítat nemůžu. Zahrála to k poměru ke zbytku filmu velice dobře. Někdy v šedesáté minutě to ale začalo strašlivě smrdět. Nejhorší na celém tomto snímku je, že se bere na svůj dementní scénář až nezdravě vážně. Což o to, podle zdejšíího obsahu to znělo na papíře asi docela dobře, horší je natočit k tomu příhodný film, který by pak nepůsobil jako pěst na oko. U té transformace, jediné věci, na kterou jsem opravdu čekala, jsem si málem smíchy nachcala do bot, takže v ten moment u mě tento film klesl o 40%. Kéž by si nestanovil tak vysoké cíle a byl skromnější, stejně jako jeho finanční rozpočet. Protože než došlo na rozuzlování byla jsem s ním přiměřeně spokojená. Ten závěr už ani nekomentuji. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mam to. Už pár rokov si myslím, že Noomi Rapace je herečkou jednej postav a Rupture tento môj drsný názor ktovieako nezmenilo. Noomi je proste nejaká... voľajaká... ja neviem. Rupture je rovnaké. Nie je to úplne zlé, ale nie je to ani dobré, dosť to nudí, scenár je WTF... Občas to jemne pripomenie Martyrs. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Nudný a hloupý film, který nemá diváka vůbec čím zaujmout... Neskutečně pitomý scénář, hrozní herci a opravdu nevyužité prostředí, které k vytvoření hororové atmosféry bylo přímo stvořeno... Zůstalo však trestuhodně nevyužito... A Naomi Rapace nepovažuju za nijak dobrou herečku, jediné, co se ji povedlo, byla role Lisbeth a nebýt ji, ani pes by po ni neštěkl... Stejné je to s tímto filmem... ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Svižnej začátek a zajímavejch prvních pár minut vás možná trochu namlsá jenže pak přijde těžká nuda kterou nahradí odhalení o co ve filmu nakonec jde což vás zklame ze všeho nejvíc jelikož se jedná o hloupou variaci na tuctový sektařský téma. Arachnofobikům se v několika scénách udělá nevolno. P.S. luxusní spoiler v obsahu tady :)) ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama