Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel se obává návratu dávného zla, Arondir učiní znepokojivý objev, Elrond dostává nový úkol a Nori poruší nejdéle dodržované pravidlo mezi Chluponohy. (Prime Video)

Recenze (241)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná to hodně pohádkově (nemáme slovo pro smrt), naubuřele (stovky let bojovali, tisíc let putovali…) a debilně (někdo jim zhasne strom a oni musí někam úplně do kšá, aby mu vysvětlili, že takhle ne?). Padnou tam známa slova jako Sauron a Středozem. O těch už se povídalo v LOTRovi  před 20ti lety. A tedy víme jak to s nima dopadne. Tedy už v desáté minutě první epizody bylo nutné vypnout a snažit se jen konzumovat. Naštěstí děj nijak zvlášť nevleče a po tom co proběhne povinná seznamovačka s postavami se děj někam pohne. Linky jsou jen 3, takže vše v pořádku. ()

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné… úvod se mi líbil neskutečně moc, ale pak už to šlo spíš z kopce. Velké plus za linku s chluponohými, kteří byli osvěžující změna oproti nudným elfům… Galadriel byla příšerná, nevím jestli je to scénářem nebo herečkou, ale vůbec jsem ji to nežrala, neprodala mi postavu, kterou z díla Tolkiena tak zbožňuju… hudba, kostýmy, kamera a efekty super! Sice jsem se ptala celý seriál “Gde? Proč? Gde?” Ale i tak to dopadlo lépe, než jsem podle trailerů čekala… ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Už by asi byl vhodný čas, aby někteří vytáhli hlavu z místa, kam slunce nesvítí a smířili se s tím, že doby, kdy byl jediným "přijatelným" hlavním hrdinou bílý heterosexuální muž jsou prostě pryč. Je to pro některé jistě velmi bolestivé přijmout větší rozmanitost a ano, v některých případech se tlačí na pilu až moc a je například pochopitelné zdvihnuté obočí v případě historické podívané, která se snaží být autentická, ale objevují se v ní postavy, které v dané době a na daném místě prostě být nemohly, ovšem tohle je fantasy, kde se vyskytují aspekty jako magie a mytičtí tvorové a je tím pádem k smíchu (nebo k pláči) to, že někteří udělují extrémně nízká hodnocení jen kvůli etniku elfa nebo hobita. Má to snad nějaký dopad na děj, vizuální efekty, krásu scenérií? Recenze jsou vždy více či méně subjektivní, ale udělit projektu, který je očividným nadprůměrem v rámci seriálové tvorby hodnocení nižší než tři hvězdičky je prostě a jednoduše obyčejné pozérství a patetické volání po pozornosti. Ne, první díl série Pán prstenů není dokonalý, ale vizuály jsou působivé, obsazení dobře vybrané a snaha jít si vlastní cestou a nebýt jen otrockou adaptací Tolkienovy práce není kontraproduktivní. Potenciál tu je a ne malý. Ale těžko to vysvětlovat těm, kteří z principu hodnotí dle pořekadla: "Kdo chce psa bít, hůl si vždy najde." ()

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A Shadow of the Past, vskutku. Ale klidně by se to mohlo jmenovat Force Awakens. Galadriel jako kombinace Xeny a sedmnáctileté arogantní bitch, ženské ušpiněné kopie Froda a Sama, Gandalf, Saruman na voru, teď už jen přidat Balroga a Nazguly a máme to kompletní. Scénář i postavy by líp napsalo i devítileté retardované dítě, takhle hluboké dialogy nepamatuju ani ze straight to dvd klenotů. Do you know why a ship floats but a stone cannot? Because the stone sees only downward. bastardize /ˈbɑːstədʌɪz,ˈbastədʌɪz/  change (something) in such a way as to lower its quality or value, typically by adding new elements. ()

Spacecore odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý Hobit! Tak to ne, takhle :-D Hele, já chápu, že Silmarillion je dost těžká knížka, sám jsem měl problém udržet krok se všema těma rodokmenama Findorfinů a Finalínů, ale tvůrci by si za ty prachy přece jen hlavičku trochu namáhat mohli. Ale ono to prznění loru je jedna věc, samotné provedení je pak úplně jiná tragédie. Já chápu, proč tomu lidi dávají čtyři a pět hvězd. Kdybych byl konzumentem seriálů, potažmo streamovacích služeb a držel krok se současnou seriálovou tvorbou, třeba bych tohle viděl jako něco nadstandardního, ale já fakt neviděl Zaklínače, Hru o trůny a všechno tohle. Nejsem běžný mainstreamový divák, na co se podívám si vybírám pečlivě z celé filmové historie, ačkoliv mi soustu novinek taky neuteče. Ovšem třeba takový Sandman, to je panečku městská fantasy citlivá k předloze, krásně natočená a ještě splňující všechny parametry moderní doby. Co ale nechápu, je proč jednohvězdičkáři a dvouhvězdičkáři nejdou do odpadu. To, že tam jsou pěkný scenérie by měla bejt jako samozřejmost u nejdražšího seriálu o Pánu prstenů a je vidět, jak lidem stačí povrchní pozlátko. Tady je všechno špatně. Aniž bych shrnoval všechny zdejší komentáře o nudě, plytkém ději a otravných hlavních postavách, tak to samozřejmě všechno vypadá jako rumunská pohádka s telenovelovými herci. Jako vážně. S manželkou jsme vyprskli smíchy, když se poprvé objevil elfí velekrál. Prostě vypadá tak debilně, že je to k smíchu. Galadriel? Škoda mluvit. Čekal bych, že pilot najede na nějakou "bombastickou" vlnu, aby vzbudil řádný wow efekt a ono nic. Co to jako bylo? Už po půl hodině to byla nuda k uzoufání. Kostýmy a makeup vypadají tragicky, herci jsou žalostní. A jako fakt jsem se snažil tomu dát šanci a nedat na negativní ohlasy, manželka mi říkala, že to třeba bude dobrý, ať to nehejtuju ze startu. Ale pak i sama uznala, že je to velký špatný. Jako zkusíme ještě díl, ale nedovedu si představit, že tohohle vzniknou ještě desítky hodin materiálu. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Během prvních 24 hodin po premiéře zhlédlo první díl přes 25 miliónů diváků, což z něj činí nejsledovanější pilotní epizodu na Amazonu. (spacemaster)
  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)

Reklama

Reklama