Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku mě v seriálu sere neustálá snaha, aby veškeré postavy co nejvíce připomínaly soudobého moderního člověka, aby postavy svým chováním co nejvíce odrážely všelijaké influencery z internetu, aby zde všichni byli extrémně cool a všechno měli na háku. Kdybych toužil vidět obyčejné lidi, tak bych sáhl po seriálu o obyčejných lidech. Přeci jen se snažím na tento seriál nahlížet jako na fantasy z hodně vzdálených dob, kde se postavy chovaly podstatně jinak. Stačilo by udržet nastavený styl filmového Pána Prstenů, který vystavěl mimořádnou atmosféru, kdy jste měli pocit, že vás Peter Jackson skutečně vzal na výpravu do Středozemě. Co v rámci tohoto seriálu funguje je rozhodně střih. Tento díl sleduje 4 různé příběhy a dokáže je atraktivně dávkovat a přepínat mezi nimi, dříve než začnou vyloženě nudit. Ať už se jedná o vtipnou a odlehčenou hobití linku pro děti, temnou linku z jižních krajin pro dospělé, kde vystrkuje zlo své růžky, dobrodružné dovádění na moři s překrásnou Galadriel pro muže a výlet do trpasličího městečka s dosti předvídatelným vývojem, kde vládne tvrdou negří rukou žena a trpasličí mužové jsou zde podřadná retardovaná poslušná cháska pro pobavení pro ženy a pro sebeukájení pro feministky. Vysoký rozpočet zde bohužel není vyloženě znát. Speciální efekty sice na seriálové poměry neurazí, ale neustříknete si z nich. Scény se odehrávají většinou na nějaké levné a nevábně vypadající lokaci a digitální velkolepost sledujete výhradně na pozadí, u kterého je umělost patrná na první pohled. Důležité je, že mě seriál i přes řadu věci, které se rozhodně daly zlepšit, nenudí. [75 %] ()

Chermy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po dvou dílech (2 hodiny!!) nedokázal seriál něčím skutečně zaujmout a člověk na to kouká jen proto že jde o "Pána prstenů"! Překvapivě mě baví linka předchůdců hobitů, kteří jsou jednak skvěle obsazení, ale baví mě i jejich způsob života a nastřelená linka s "meteor-manem" může být zajímavá. Durin je také perfektní a i když je hudba zatím daleko epičtější a zajímavější, než co jsme doposud viděli z trpasličí říše, tady jsem také spíše spokojený... Stoický Arondir je mi také moc sympatický a i jeho linka naznačuje, že bude ve středu důležitých střetů. Kdo ale dostal úplně na prdel, jsou všichni ostatní elfové... Největší z elfských králů Gil-Galad, který by měl být synonymem moudrosti a vojenského stratéga je hraný někým, kdo má charisma kynutého knedlíku, Celer-brambor je takový dědeček hříbeček... a Galadriel, ač jsem si od začátku říkal, že je dobře obsazená, je bohužel tak špatně napsaná, že mě otravuje už teď... to není dobrý start :) ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou epizodách dávám strašně opatrné 4. To ale neměni nic moc na tom, že ze seriálu (zatím) nemám ten správnej středozemní feeling. Se zařazením do lore je to těžký kvůli právům, každopádně i s tím, na co Amazon práva má si vytírá prdel. Šanci tomu dám, protože přeci jen jde o LOTRa a fantasy celkově, jen doufám, že příběh začne být ucelenější a víc odpovídat mým předchozím představám o postavách a světě. Asi největší problém mám s Galadriel (přejdu-li WOKE věci, které se přejít dají, byť člověk musí kroutit hlavou proč...), která by už v té době měla patřit mezi nejmocnější (nejen svou silou, ale i sociálním postavením), vždy jsem myslel, že její hlavní silou je magie, krom toho by měla být mnohem starší, přesněji skoro o 2000 let než Elrond a podobně jako Celebrimbor (který má bejt sakra OP postava a tady je z něj nudnejpostarší strejda), což mi tu vážně nesedí. Navíc mám problém se sympatiemi a nepříjemně mi připomíná Brie v Cpt. Marvel. Doufám, že její proměna (charakteru) bude součástí seriálu. Čekal jsem to horší, teď je to mezi 3-4, ale protože jsem optimista tak trochu přidám, tak si s počkám na kompletní výsledek. To ale nemění nic na tom, že to může být i o dost lepší. Jak jsem někde zaslechl - je to celkem dobrej seriál, ale je to vážně špatnej Pán prstenů - což přesně vystihuje i mé pocity. Uvidím, co bude dál. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě lepší než úvodní díl. Nicméně oba úvodní díly poukazují na velice vlažný začátek a prozradily mi, že se o velkolepé dílo asi jednat nebude ale třeba budu překvapenej. Herci, co k tomu dodat, snaží se ale nesedí mi do rolí, snad až na Elronda, ten se celkem poved-mladý elfský vychytralý ucho! Sem zvědavej jak pokročeh, zatím tomu věřím navzdory slabšímu začátku! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... sledujeme několik linek, které se budou prolínat. Bronwyn a Arondir vs skřeti...to bylo hodně dobré, temné ...   **** a půl. Hobiti a chlapík, který spadl z nebe. Je to Gandalf, nebo někdo z "druhé strany"? Možná si tvůrci díky právům/neprávům, vypůjčili postavu odjinud...podoba tady rozhodně je. Tak či tak, je to obstojně znepokojivé ...  ****. Elrondova návštěva trpaslíků...to bylo slabší, podzemní svět s trpaslicemi....no comment, ale na konci se rýsují otazníky ... *** a půl. Zato linie s Galadriel...jedna velká tragédie, která epizodě sebrala dynamiku. A to celé jen aby vzniklo pouto mezi ní a týpkem? Je to škoda ...  * a půl. Tvůrci mají velké ambice. Obavy, že by bez knižní předlohy vařili z vody, nejsou na místě. Spíš je problém v tom, že se snaží o zbytečně košaté vyprávění. Ale co...jde teprve o druhou epizodu. Potenciál je velký. PS: Hudební stránka velké zlepšení, tak to má být. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama