Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl od dílu je to lepší a lepší. Numenor je monumentální, Elendil a Isildur výborně obsazení, dění ve skřetím táboře napínavé a Gandalf se začíná už projevovat. Vizuál je opět parádní, to už asi netřeba zmiňovat. Bohužel dojem opět kazí na sílu tlačené negráctví, tentokrát tu máme vládce samotného Numenoru. A bílí skřeti s modrýma očima jsou taky na ránu. ()

anaxtal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamatujete si ta strašná Sindibádova dobrodružství z 90. let? Tak tohle je mnohem horší. :D Vždycky si vzpomenu, jak tam postavy byly vyumělkované, i po boji na sobě snad neměly smítko prachu... A tady je to totéž. Pokud vás zrovna nemučí skřeti, je všechno vycíděné, nové, nezašpiněné, čisťounké, na palubách lodí ani smítko prachu, na kadety ani na palubu nevystříkne voda. Projedete se po pláži na koni a nemáte na sobě písek. Prostě idylka pro alergiky. To fakt nejde. Nevím, jestli mám brečet, nebo se smát. Tak se zatím raději směju... ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh si žije vlastným životom, pritom ale stále rešpektuje Tolkienov odkaz. Tvorcovia si právom zaslúžia moje uznanie a rešpekt. Výprava je úžasná, krajina a exteriéry zladené až okúzľujúcim spôsobom. Potom sú tu rôzne detaily, kostýmy, šperky, ozdoby, top-masky a make-up. Kulisy v žiadnom prípade nevypadajú ako z papundeklu, nasvietenie a kamera si dávajú pozor, aby neporušovali fyzikálne zákony, rovnako tak triky. Hudba je zatiaľ menej pompézna a opakujú sa motívy predchádzajúcich dielov. Herci okrem niekoľkých výnimiek mi sú neznámi, väčšinou s britským prízvukom, ma nijako nevyrušujú. Scenár je pomerne jednoduchý a nevyžíva sa v komplikovaných dejinách, ale sa drží jednoduchosti a priamočiarosti. Nerozumiem, prečo má veľká masa divákov problém s hercami s inou farbou pleti. Rasy sa v tomto svete nedelia podľa farby, ale príslušnosti k pôvodu, preto sú rasami ľudia, elfovia, trpaslíci, hobiti...bez prízvuku na ich farbu. Tmavý elf na mňa pôsobí impozantne a táto postava sa mi páči ešte viac, ako v predchádzajúcich dvoch dieloch. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolosálne FIASKO, tak toto by som si teda nepredstavil ani v najdivokejšom sne, že môžu byť až takto utopené peniaze na takomto ani nie polotovare. Neviem kde by som tu hľadal pozitíva asi jedine masky škretov sú dobré, ale aj to si asi uchmatli od Jackson z LOTRa. Už trilógia Hobbit bola dosť ubolená a utrápene mdlá ale že to v takto drahom seriály úplne na plnej čiare spláchnu dole kanálom, no FÚHA. Príšerne slabý herci, ešte horšie dialógy, samé počítačové animácie, na niečo konzistentné, len ťažko narazíte, asi najlepšie bolo keď ušatému elfskému černoškovi povedia ostaneš na slnku pokiaľ nezčernáš, to si robia fakt ako srandu alebo je to len paródia. /20%/ ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak shrnu poznatky prvních třech dílů. První díl byl tak nehorázná nuda, že jsem to málem nedokoukal. V druhém díle to trochu zlepšila postava Strangera (spoiler .... stále jsem přesvědčen, že ze všech možných Maiar se jedná o Gandalfa)...a rozhodně super byly scény v Kazad Dum. A přišel třetí díl a nuda byla zpět. Krásný vizuál bez příběhu mě neohromí. Prý nejdražší seriál a pak tam šoupnou vrka, který vypadá jak z 20 let staré videohry. Je mi úplně buřt, jestli jsou elfové, trpaslíci nebo hobiti černí, žlutí nebo růžoví...Arondir hraje dobře a Durinova manželka je prostě nehezká. Sympaťák a princ a vybere si takovou... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)

Reklama

Reklama