Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (119)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k Tolkienovi je velká událost a já bych si to velmi rád užil. Ale nemůžu. Ne, kvůli malichernostem ohledně barvy vlasů, nebo kůže elfů, či trpaslíků. Ani mi nevadí, že najednou to všechno vedou ženy. Je to kvůli "scénáři". Jako by ho někdo napsal po cestě pendolínem do práce. Dialogy jsou škrobené, události předvídatelně hloupé, nebo nepředvídatelně divné. Souboj maxiskřeta s elfem...co to mělo být? "Šokující" odhalení po bitvě? Vážně? V předchozích epizodách se mohli trikaři uanimovat, aby udělali velkolepý Numenor, scénář sliboval záchranu div ne celé civilizace, vezl se jim král....pro jednu vesnici? Předmět nesmírné důležitosti, se dá klukovi, který po něm touží s instrukcí, aby ho strčil nějakému námořníkovi, který ho má hodit do moře? Fakt? Tvůrce evidentně zaujala pasáž z LoTR, kde Galadriel projeví svou temnou stranu. Asi jde o nějakou vrozenou vadu, která dost nabourává dosavadní představy o elfech. Jistěže mohou být elfové povýšení a sebestřední parchanti. Ale o tom, že by jeden z nich surfoval na "temné straně", snad tento seriál být nemá. Závěrečná scéna s azbestovou Galadriel byla příznačná tečka scénáristickému paskvilu. Podle mě je v pořádku, srovnávat tento seriál s filmy a knihami. Jsou to etalony kvality prověřené miliony čtenářů a diváků. Není důvod, dělat něco horšího a podlézat nastavenou laťku. Přestože jde o první epizodu v červených číslech a spousta fanoušků asi bere seriál na milost, tak pro mě je jedna z těch horších. Jen to tak na první pohled nevypadá. Zklamání. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že se na to kvůli výživnému hejtu každý týden velmi těším a tento díl byl ke mně velmi štědrý už od začátku.  Měřítko je vzhledem k rozpočtu jeden z největších seriálových failů ever. Jak říkal PJ, že nenatočil Vyhnání z kraje kvůli nepatřičnemu měřítku po finále, tak tak někdo udělal celý seriál, no bože no. Koho by bitva o skanzen v Kuřimi nenadchla v seriálu za půl miliardy.  Také se velmi těším na zopakovaný trapný twist ze Stalloneho Samaritana. Také by mne zajímalo, kdo to psal, čtrnáctiletý kluk, co viděl ženský na katalogu spodního prádla leda tak. Protože nikdo jiný si nemůže myslet, že spolu všechny ženy automaticky a poklidně vycházejí a spolupracují, hahaha. ()

Reklama

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udun, Peklo, Mordor, Hora Osudu, teda ako to, že v Mordore je neustále tma ? Nie je to dokonalé, ale konečne viac a ak Hallbrandt nie je Sauron, tak potom už fakt neviem... a že ho Adar zabil ? Hm... Ešte pár tipov: Theo bude With King a Meteor man jeden z Astari, konkrétne tých modrých. Samozrejme o tomto čase nikto okrem tvorcov nevie, či to je pravda a tieto teórie su všade na nete, takže ťažko spoiler... No fakt som zvedavý ďalej. Nie je to dokonalé, ale samozrejme ako obrovský fanúšik Pána Prsteňov a Hobbita to budem ďalej pozerať a tešiť sa na nové odhalenia aj keď malé a medzičasom sledovať net pre rôzne teórie, v tomto ten seriál spravili naozaj dobre, to musím uznať. Vlastne si ani neviem predstaviť, či by bez toho vôbec fungoval. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žena na režisérskej stoličke k látke pristúpila trochu inak ako jej mužskí predchodcovia. Žiadne krásne panorámy, ale špinavá akcia od začiatku do konca. Ale pozor, akcia skôr komorná, bojuje sa v jednej dedine, ak sa táto usadlosť dá vôbec nazvať dedina. Čiže žiadna bitka o Helmov žľab, Rings of Power si podobné bitky asi nechávajú na ďalšie série, ak vôbec. Čiže môžete byť ako sklamaní, tak nadšení. Umiera sa celkom brutálne a nečakane, čo (ne)príjemne prekvapí. Vrcholom je ale až samotný záver, ktorý vyzerá monumentálne a neodporúčam epizódu sledovať tesne pred spánkom, môžete mať apokalyptické sny. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám dojem, že vesničané, ani skřeti nikdy nedojdou. Jelikož i když jich zbývá trochu, tak se vždycky rozmnoží, abych ji následně mohlo být víc. A toto je to nebezpečí, o které hrozilo jižním krajům? Trochu mi to nesedí, ale bitva se mi celkově líbila. Jen jsem zvědavý, jestli mi dovedou tvůrci dát odpovědi na moje otázky v posledních dvou dílech. Aneb, co to mělo znamenat. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z orků při útoku na Ostirith řekne „Gimbatul“. Fanoušci Pána prstenů mohou toto slovo poznat z nápisu na Jednom prstenu. Konkrétně jde o část: „Ash nazg gimbatul,“ neboli „Jeden jim všem káže.“ (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama