Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

Spacecore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako jo, beru, že se KONEČNĚ něco děje po pěti dílech, ale ježkovy voči, to jsme čekali na tohle? První díly se bály ukázat cancourek krve a teď tu máme nechutnou scénu s polykáním skřetí krve následovanou scénou zapékání bodné rány. Proč? Proč tím museli zaplácnout snad deset minut? Z ničehonic? Je to naprosto nevhodně nasazeno. Jak tady někdo komentuje, že se takovému Goru Jacksonovi ani nesnilo. Tak Jackson zrovna má na kontě jedny z nejvíc gore horrorů vůbec a to jako měl v Lotrovi nechat skřety trhat ruce, hlavy a nohy? To by byla jatka. O to přece vůbec nejde, celý Lotr se bez takových scén obejde. No, o bitvě o vesnici ani nemluvě. Galadrieliny kaskadérské pózy garantují vyprsknutí smíchy. Strašně moc věcí tu nedává smysl. Elf tu sám vykydlí půlku skřetí armády, no paráda. No a nakonec dají nejzlejší artefakt nepřítele do rukou chlapci, který je tím očividně posedlý, aby se toho zbavil. Kecy Galadriel k chhudákovi temnýmu elfovi, kterýho mučil Morgoth v kobkách, to no comment. Kéž by jí takle mučili. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá epizoda si ode mě vysloužila hvězdičku navíc ne proto, že by mě potěšila zvýšenou kvalitou ale proto, že se do dialogového mlácení prázdné slámy vklínila i nějaká ta akce, která trochu rozčeřila dosavadní stojaté vody. Ale vážně, šlo jen o to, že na nějakou akci vůbec došlo; při bližším pohledu se už tradičně hromadily různé podivnosti. Nějak si nedovedu představit stavitelského "génia", který vybuduje vysokou věž, jejíž stabilita závisí na jediném kusu lana. Sám nevím, jestli by to byla tak strašná kravina nebo takový majstrštyk. Pokud bych měl takovou stavbu obývat, hlasoval bych pro možnost A. Valar a Valier bylo na Ardě čtrnáct takže o vystupování bohů ze strojů zřejmě nebude v seriálu nouze, jak ukázal númenorejský nájezd. A když už jsem u nájezdu, Númenorejci měli mít tři nebo čtyři lodě (nejsem si jistý, jestli jim shořela čtvrtá nebo pátá) a já uvažuji nad tím, kolik vojáků a hlavně koní se asi vejde na jedno takové plavidlo. Asi mnoho. O tom, jak Númenorejci věděli, kdy a kam udeřit, radši ani nepřemýšlím. Jinak stále trpím při zpomalených záběrech a s údivem sleduji, že Galadriel už není jen mixem mezi Xenou a Geraltem, ale že v sobě musí mít i pořádnou dávku kozácké krve. / Poučení: Nepostávej pod aktivním vulkánem. ()

Reklama

Miagy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 dielov sledujeme ako Galadriel prehovára Numenorejcov aby šli bojovať do Stredozeme, kam zázračne dôjdu v 6 dieli presne v čase, keď tlupa škretov zaútočí na nejakú dedinku. A najmocnejšia bytosť Stredozeme musí byť natrepaná v zbroji a používať meč. Tí tmavší krátkovlasí elfovia mi vadia menej ako premrhaný potenciál.... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nééní možná! Ti Númenorejci fakt dopluli!?! A já měl za to, že 6. díl se bude jmenovat zase "Na moři" a dočkáme se další bezduché konverzačky. No paráda! A teď si představte, jak blbej ten seriál je. Númenorejci nejenže doplují, ale dlouhou cestu si naplánovali na vteřinu přesně, aby zachránili pár drbanů v "epické" bitvě o hospodu ve Zlámané Lhotě. Čili tento díl se natáčel v téměř jediné lokaci, kde sledujeme horší bitku než v případě kdejakého LARPU na zelené louce. CGI je někdy tak špatné, až si říkáte, zda tvůrci neparodují Chaplina (třeba naháněčka Adara byla k popukání). I když se obrázky hejbaj více než v předchozích 5 dílech, jedná se o mimořádně slabý seriál bez jakékoli filmařské invence nebo osobního vkladu. Asi nezbyly peníze na kvalitní filmaře. Impotence tvůrců se projevuje zejména častou aplikací deus ex machiny, což je prvek, který na filmech ze srdce nesnáším. Už jsme pojednali o načasování Númenorejců v bitvě o hospodu. Arondir se fackuje se skřetem, který mu chce dopřát kvalitní hloubkou akupunkturu oka. A ejhle - kdo to nečekal, že skřeta zezadu napíchne Bronwyn? A podobných scén je tu hodně. Demence tvůrců se ale projevuje i naprostou absencí logiky vyprávění. Gábina (nebudu užívat jméno mé oblíbené postavy z Pána prstenů) nahání Adara, trochu nadopuje koníka elfským zaříkadlem, ale ejhle! V protisměru se už řítí králíček jižních zemí, který Adarova koně sejme dřevěným párátkem, které se navíc sotva zlomí! Do prčic můžou filmař snídat aspoň jednou týdně cereálie pro posílení mozkových závitů? Bohužel, ačkoli se v seriálů konečně něco málo děje, je seriál zatím blbej až na půdu. A třešnička na závěr - ta černá dýka nebo klíč či co to je - to jako fakt slouží jako klíč k šoupátkové věži nějaké přehrady? Proč si Adar prostě nevzal větší pajcr a nešel tu přehradu prostě prolomit? Proč se hnal za touhle nedůležitou cetkou? Ubohý. nezvládnutý a podprůměrný filmařský počin. Ještě dva díly a konečně můžu tenhle kýč od Amazonu, vyrobený jen a jen pro peníze a nikoli pro fanoušky, definitivně opustit a nekazit si chuť na Tolkienův podmanivý svět. Dát tomuhle 5* hvězd? To vám stačí opravdu málo. Ale proti gustu.... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda jede, to se musí nechat. Co mě baví čím dál víc, je ta paralela Skřetů a Ruska. Co mě nebaví vůbec je (stále) naduživání zpomalených záběrů. Také dost nechápu jak najednou Skretům nevadí denní světlo. Každopádně i přes několik vyloženě debilních (LOL) scén, je to rozhodně to co jsem od seriálu očekával. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)
  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)

Reklama

Reklama