Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adar a jeho armáda táhnou na Ostirith. (Prime Video)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (120)

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow! Tvůrci tohoto dílu zcela a naprosto rezignovali na jakoukoliv logiku a konzistenci příběhu. Už to se to naprosto rozpadlo (ten Sauronuv meč vlastně vůbec nepotřebovali). Ale zase cením střety, že když je elf neozbrojen, tak odhodí meče a jdou na pěstní souboj uprostřed šarvátky.. Bolí mě to moc, ale ty dva poslední díly dokoukám. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Udun, Peklo, Mordor, Hora Osudu, teda ako to, že v Mordore je neustále tma ? Nie je to dokonalé, ale konečne viac a ak Hallbrandt nie je Sauron, tak potom už fakt neviem... a že ho Adar zabil ? Hm... Ešte pár tipov: Theo bude With King a Meteor man jeden z Astari, konkrétne tých modrých. Samozrejme o tomto čase nikto okrem tvorcov nevie, či to je pravda a tieto teórie su všade na nete, takže ťažko spoiler... No fakt som zvedavý ďalej. Nie je to dokonalé, ale samozrejme ako obrovský fanúšik Pána Prsteňov a Hobbita to budem ďalej pozerať a tešiť sa na nové odhalenia aj keď malé a medzičasom sledovať net pre rôzne teórie, v tomto ten seriál spravili naozaj dobre, to musím uznať. Vlastne si ani neviem predstaviť, či by bez toho vôbec fungoval. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud pomineme fakt, že se to vlastně celé točí kolem jednoho města, jedné vesnice a jedné armády a nemá to tedy ani zdaleka takovou šíři a monstrózní epiku jako filmový předchůdce, tak šestka umí být docela fajn zábava. Je správně temná, je tu několik elfích perků a řádně peprných bitev, které jsou docela obstojně sestříhané a napínavé. Pokud by celý seriál byl v takovémto stylu, byla by spokojenost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už mě nebaví psát pořád ty samé výtky pořád dokola :D. Každopádně v tomhle díle jsme si uvědomil, že je mi fuk, jestli někdo z hlavních postav zemře, protože mě jejich osud nezajímá. Dalším kiksem byl příjezd slovutné Galadriel a „její“ armády do vesnice, kde zachránili pár lidí proti útoku skřetů. MŮŽE MI NĚKDO VYSVĚTLIT, JAK SE VŮBEC DOZVĚDĚLI, ŽE TAM NĚJACÍ ORKOVÉ JSOU? Kdo jim to řekl? Krom toho ve vesnici je totální tma a jezdci už jedou za plného denního světla. A jak sakra Sauron věděl, kudy má jet tím VELKÝM lesem, aby nadjel padouchovi a překvapil ho? Nevěděl, jen scénáristé jsou líní a nedokáží vymyslet nic lepšího. A co orkové? Už jim nevadí, když bojují na denním světle, když svítí slunce? Na to se jaksi pozapomnělo. Stejně jako se nebyl nikdo schopný přesvědčit, že nezískali od orků ten zlomený meč, nýbrž to byl pouhá léčka, i když to mělo být to první, co měla Galadriel udělat. ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nevětší bitva. Parta skřetů bez průzkumníků. Ale oceňuji tzv. Kanónenfutr v podání vesničanů co zradili. Samozřejmě útok stvoření, co se bojí světla asi půl hodiny před svítáním. Náhoda? Nemají se šípy vytahovat po směru vniku? Zajímavá taktika s bouráním věže. Je vidět, že architekt byl stejný jako u mostu ve Studénce. A pak ten závěr. Důležitý artefakt při jehož nalezení se nikdo neobtěžuje balíček zkontrolovat. A celá ta věc kolem kopání děr a tajemného meče. Ta byla dost pochybná. Nelogyčnost kompenzuje hodně dobrý vizuál. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Theo (Tyroe Muhafidin) se ptá Bronwyn (Nazanin Boniadi), jestli si pamatuje, co mu vyprávěla, když jako malý nemohl spát. Odpoví mu moudrem o tom, jak je stín pomíjivý a když najde světlo za jeho dosahem, stín ho nenajde. Tento dialog mohli diváci slyšet na konci filmu Pán prstenů: Dvě věže (2002), ale pochází z knihy „Návrat krále“, kdy Sam (Sean Astin) vidí hvězdu mezi mraky, když se s Frodem (Elijah Wood) nachází hluboko uvnitř Mordoru. (spacemaster)
  • Název epizody Udûnje odkazem na několik míst ve světě Pána prstenů. Jde o údolí hned za Černými branami, které tvoří vstup do Mordoru ve Třetím věku a také druhé jméno první Morgothovi pevnosti, jinak známé jako Utumno. Utumno znamená v řeči Quenya „podsvětí“, kdežto Udun značí „peklo“ nebo „temnou jámu“ v sindarinštině. Zde Udun symbolizuje temnotu, v níž se jižní pláně mění s výbuchem hory Doom. (spacemaster)

Reklama

Reklama