Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Konečne záver, plný ,,neskutočne" prekvapivých odhalení, nedramatických ,,dramatických" momentov a prkenných hereckých výkonov, hlavne úžasnej Guyladriel. Dúfam, že za tie ďalšie dva-tri roky (či kedy má vyjsť druhá séria, myslím, že rok 2024) zase odvedú takú ,,skvostnú" prácu ako pri tejto sérii a miliarda dolárov bude naozaj ,,dobre" investovaná a na plátne citeľná.⚪PS.: Čo majú scenáristi neustále s tým pichaním do chodidiel namiesto do životne ohrozujúcich častí tela je záhadou, ktorej odpoveď ma radšej ani nezaujíma. Hudba a chorálne spevy to všetko o hviezdičku povyšujú, ale nutno dodať, že aj tie dosti odkazujú/nadväzujú na trend, ktorý započal v LotR.⚪ ()

petisek 

všechny recenze uživatele

Niečo z rozuzlenia som tušil, niečo bolo prekvapením. Niektoré postavy mi začali byť sympatickejšie ako predtým, niektoré presne naopak. Tvorcovia sa snažia imitovať Tolkiena v častiach, ktoré nepochádzajú z jeho pera a žiaľ to dosť vidno. Návrat do Stredozeme je však natoľko krásnym zážitkom, že na to negatívne nemyslím. Napokon, nie je to majster Jackson a jeho filmové rozprávanie, ale je to televízia. Čakajú nás ďalšie série a rád im dám šancu. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý soudný divák musí uznat, že tohle se zkrátka jako celek nepovedlo. Seriál to neměl jednoduché, protože Jacksonova trilogie je dokonalá a nelze na ni hledat chyby. V rámci tohoto seriálu tvůrci neměli na spoustu věcí a postav licence a tak ve výsledku vznikl tento podivný paskvil, kde si pochvalu zaslouží snad pouze ty technické disciplíny. Děj je příšerný, táhne se od ničeho k ničemu a od nikoho k nikomu. Navíc je přesycen totálně debilními dialogy, kdy má člověk mnohdy pocit, že se spolu baví dva a více mentálů. Celková stopáž první série je srovnatelná s délkou filmové trilogie a naprosto postrádá smysl srovnávat, co se stihlo udát ve filmu a co v tomto seriálu. V celém seriálu není jediná postava, ke které by si divák dokázal vypěstovat vztah. Je to sebranka nesympatických a nevýrazných retardů. Když se před každým dílem pořádně ožerete, tak se to s výjimkou sedmého dá přežít. Tento závěrečný díl patřil k tomu lepšímu, protože se alespoň uzavřelo mnoho dějových linek, tudíž se alespoň něco dělo. Komentovat logiku nemá moc smysl. [65 %] ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl série se snažil dát tak nějak vše alespoň trošku dohromady a vcelku se mu to daří. A i díky tomu si člověk uvědomuje na kolik nesmyslů, krávovin a zbytečností koukal v předešlých několika dílech. A já osobně ve skrytu duše doufám, že druhá řada bude alespoň na úrovni tohoto dílu. Za tento díl dávám slušné 4* a 75% ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl měl správnou atmosféru Pána Prstenů a i ta píseň v závěru jako by mu z oka vypadla. Tady se tvůrčí tým opravdu snažil a udělal maximum. Jsem rád, že nám po celou dobu chtěli zmást hlavy a dokonce i ve finálovém díle v průběhu měnili, kdo je Sauron a kdo jím není. To se mi líbilo. Za mě celý tento seriál hezky prohlubuje svět Středozemě a historie Prstenů. Neříkám, že Amazon neudělal v první řadě několik hrubých chyb, minimálně ale za tuto epizodu a "Udûn" si mě získal a nelámal bych nad nimi hůl. Nápady totiž mají a námět je poměrně fajn. Jen to chce ještě více vyšperkovat, určité scény zrychlit a dostat se postavám více pod kůži. Za mě ale nakonec spokojenost především díky povedenému finále. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)
  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)

Reklama

Reklama