Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Joe chce v Londýně hodit minulost za hlavu a začít znovu a líp. Cesta to ale bude trnitá a navíc ho ovládne nová posedlost. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (40)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (6,5/10). Nalijme si čistého vína. Čtvrtá série seriálu YOU nebyla z mého pohledu extra očekávanou záležitostí. Proto jsem neodpočítával sekundy, když vyšla její první polovina na NEFLIXU, ale otálel jsem. Slovo dalo slovu a než jsem se k tomu dokopal, tak byla na světě i druhá polovina. Upřímně ani nevím, jak dlouho by mi pak trvalo se dokopat k té druhé polovině. Jsem docela rád, že jsem nemusel čekat na druhou polovinu a měl jsem to všechno hezky pokupě. Má tedy nová série YOU vůbec co nabídnout? - Rozhodně. Nové prostředí, postavy a mnoho dalšího. Jenomže v jádru je to pořád to samé a už i méně bystrý divák začne pociťovat, že se to celé točí v kruhu. Zpočátku to bylo svěžím větrem, který našel mezeru v seriálové tvorbě. Jenomže s přibývajícími sezóna mi divák už na vraždy a psychopatické jednaní hlavního představitele zvykne. Dokázal bych tomu odpustit i to, že se Joe v každé sérii zamiluje, protože to je vlastně hlavní motivace. Ovšem s jeho "osudovými láskami" to jde taky od desíti k pěti. Představitelka Kate - Charlotte Ritchie se mi do role jeho múzy vůbec nehodila.  Kvalita dílů, které přinesla čtvrtá série je jako na horské dráze. Některé twisty se mi velice líbily. Ovšem většina z nich byla hrozně nezasloužených a bylo hrozně cítit, jak se nás tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Raději bych se podíval více hluboko do mysli psychopata. Přidal bych k tomu ASMR voice - over hlavního představitele, který i v této sérii funguje na výbornou. Po skončení seriálu mi zůstala v ústech nepříjemná pachuť a já už mám YOU asi dost. Na poslední sérii se s největší pravděpodobností podívám, ale bude to spíš z principu, než nějakého očekávání. Jsem rád, že to bude poslední série, protože už je ve vzduchu cítit nastavovaná kaše, která už se pomalu připaluje.  PS: Penn Badgley vypadá s vousy asi 100x lépe než bez nich. Change my mind! 🔝Nejlepší epizoda: The Fox and the Hound (S04E05)🔝 ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně rozpolcený whodunnit pokus, který svou první polovinou chytne a nespustí, ale s druhou rychle ztrácí na zábavnosti. Závěr je pak pitomý a překombinovaný paskvil. Touhle sezónou by You mohlo klidně skončit. Nemyslím si ale, že by se tvůrci chtěli s postavou Joe Golberga rozloučit. Pořád se tlačí na to, že to je vlastně miláček, i když není. Jenže potenciálně další NY kapitola už teď působí jako silně nastavovaná kaše. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veskrze už nesnesitelné dokurvení původně výborného seriálu - první dvě série neměly chybu, třetí už byla dost na pováženou, a tahle poslední už mi přišla jako naprostá ztráta času. Namísto Paříže (jak naznačil konec třetí série) se to odehrává v Londýně, což je první facka hned na úvod, a další následují v rychlém sledu - seriál se nijak neobtěžuje vysvětlit, jak se nevzdělanému knihkupci povedlo stát se profesorem na univerzitě či kde přišel k tomu pěknému bytu, nevyskytuje se tam už jediná hezká holka (Charlotte Ritchie je vyloženě britsky nehezká), většina postav je naprosto nezajímavých a byly mi totálně lhostejné, a celé je to tak příšerné nudné, že to těch pár zvratů už nijak nezachrání, a už mě fakt sralo, jak hlavní postavě projde naprosto cokoli a jak je to brutálně odtržené od reality a až absurdně nevěrohodné. Alergii jsem si vytvořil i k tomu, jak ve většině scén na Joea stále někdo něco mluví, a on nic neříká, a těm postavám to nijak nevadí a dál si melou to svoje, a Joeovy myšlenkové pochody ustavičně odkrývá všudypřítomný voiceover, který je zde skutečně už otravný. Dokoukal jsem to fakt už jen ze setrvačnosti, a pokud bude nějaké pokračování, nechám si ho s radostí ujít. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You si už od začátku žilo ve svém, od reality odtrženém světě a nehrálo si na nic víc než bylo. Není tak důvod se ve čtvrtém pokračování zabývat maličkostmi jako např. kde Joe přišel k poměrně luxusnímu bytu v Londýně, nebo k práci profesora na univerzitě. Tvůrci to tak chtěli, protože se to hodilo příběhu a tak to prostě je. Nad čím je nicméně se nutné pozastavit je rozdělení čtvrté série na dvě naprosto odlišné poloviny. Ta první se odklání od toho čím You bylo a nabízí zábavnou polokriminálku, kdy je Joe postaven do role toho kdo musí najít vraha který si s ním hraje. V rámci tohoto díla je to něco nového, neokoukaného a zábavného. Jenže pak přijde druhá polovina, která tu první spláchne do záchodu a nabídne takovou haluz, jakou jsem od You prostě nečekal. Tvůrci rádi servírovali zvraty i předtím a fungovalo to. Tady je těch zvratů hned několik a i když se You nikdy nedalo brát úplně vážně, tak je to zkrátka moc i na podobný druh odpočinkové zábavy. Hodně věcí mi tu přišlo extrémně tlačených na sílu čistě proto aby měli tvůrci připravenou půdu pro případnou další řadu a bohužel to celé téhle sérii ubližuje mnohem víc, než kdyby Joe konečně dostal to co si zaslouží. Měl sem...vlastně pořád mám tuhle dietní verzi Dextera rád, ale tím kam se sune jí neodvratně čeká neuspokojivé finále právě ala Dexter a to asi nikdo z fanoušků nechce. Jestli bude další řada, tak by bylo fajn kdyby byla poslední...60% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Guilty pleasure od začátku až do konce, ale pleasure teda pořádný, ne že ne. Ačkoliv už se ten popíkovej koktejl Dextera a Gossip Girl ve třetí řadě začínal nebezpečně opakovat, v té nové se přece jen zjevil nový koncept, díky němuž ta (asi) nevyhnutelná finální fáze ukazování trumfů byla přece jen zase dost "fresh" na to, abych s úsměvem spolknul i tu největší habaďůru. Seriál, který je natolik chytrý, aby dokázal pracovat se svou vlastní hloupostí s nadsázkou, u mě vždycky bude mít plusové body. Zároveň je ale asi načase si přiznat, že Joe si žádnej happyend nezaslouží, a dříve nebo později už by mohl někomu skončit pod kudlou. A možná by bylo lepší to dříve než později. 8/10 ()

Galerie (199)

Reklama

Reklama