Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Joe chce v Londýně hodit minulost za hlavu a začít znovu a líp. Cesta to ale bude trnitá a navíc ho ovládne nová posedlost. (Netflix)

Recenze (40)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Guilty pleasure od začátku až do konce, ale pleasure teda pořádný, ne že ne. Ačkoliv už se ten popíkovej koktejl Dextera a Gossip Girl ve třetí řadě začínal nebezpečně opakovat, v té nové se přece jen zjevil nový koncept, díky němuž ta (asi) nevyhnutelná finální fáze ukazování trumfů byla přece jen zase dost "fresh" na to, abych s úsměvem spolknul i tu největší habaďůru. Seriál, který je natolik chytrý, aby dokázal pracovat se svou vlastní hloupostí s nadsázkou, u mě vždycky bude mít plusové body. Zároveň je ale asi načase si přiznat, že Joe si žádnej happyend nezaslouží, a dříve nebo později už by mohl někomu skončit pod kudlou. A možná by bylo lepší to dříve než později. 8/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně rozpolcený whodunnit pokus, který svou první polovinou chytne a nespustí, ale s druhou rychle ztrácí na zábavnosti. Závěr je pak pitomý a překombinovaný paskvil. Touhle sezónou by You mohlo klidně skončit. Nemyslím si ale, že by se tvůrci chtěli s postavou Joe Golberga rozloučit. Pořád se tlačí na to, že to je vlastně miláček, i když není. Jenže potenciálně další NY kapitola už teď působí jako silně nastavovaná kaše. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veskrze už nesnesitelné dokurvení původně výborného seriálu - první dvě série neměly chybu, třetí už byla dost na pováženou, a tahle poslední už mi přišla jako naprostá ztráta času. Namísto Paříže (jak naznačil konec třetí série) se to odehrává v Londýně, což je první facka hned na úvod, a další následují v rychlém sledu - seriál se nijak neobtěžuje vysvětlit, jak se nevzdělanému knihkupci povedlo stát se profesorem na univerzitě či kde přišel k tomu pěknému bytu, nevyskytuje se tam už jediná hezká holka (Charlotte Ritchie je vyloženě britsky nehezká), většina postav je naprosto nezajímavých a byly mi totálně lhostejné, a celé je to tak příšerné nudné, že to těch pár zvratů už nijak nezachrání, a už mě fakt sralo, jak hlavní postavě projde naprosto cokoli a jak je to brutálně odtržené od reality a až absurdně nevěrohodné. Alergii jsem si vytvořil i k tomu, jak ve většině scén na Joea stále někdo něco mluví, a on nic neříká, a těm postavám to nijak nevadí a dál si melou to svoje, a Joeovy myšlenkové pochody ustavičně odkrývá všudypřítomný voiceover, který je zde skutečně už otravný. Dokoukal jsem to fakt už jen ze setrvačnosti, a pokud bude nějaké pokračování, nechám si ho s radostí ujít. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série You je dokonalý příklad, jak lze pohřbít neskutečně slibně rozjetý seriál, který ve všech třech sériích dával konvenčním seriálům pořádně na prdel, držel si neustálé tempo, napětí, sakra zábavné postavy i velkou dávku překvapivosti, zvratů a pořádných cliffhangerů. Se začátkem čtvrté série se ale vše mění a původní záměr You otáčí o 180 stupňů a vydává se diametrálně odlišným směrem, než by měl a než bychom všichni očekávali a chtěli. V první polovině se Joe vžil do detektivek Agathy Christie a řeší záhadné vraždy a ve druhé jde už celý seriál do sraček a ukončuje se tím nejhorším, nejméně záživným a nejvíce zkratkovitým způsobem. Bez invence, bez zábavnosti a v kontrastu s desítkami hodin seriálu předtím je tohle ukončení jako pěst na oko, která zde vůbec nesedí a jakoby byla vystřižena z úplně jiného díla. Smutné, nudné a degradující zakončení. Zanechat po třech řadách top seriálu za poslední roky v puse takhle hořkou pachuť a zničit tím snažení posledních pěti let, to chce sakra velký talent... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

You si už od začátku žilo ve svém, od reality odtrženém světě a nehrálo si na nic víc než bylo. Není tak důvod se ve čtvrtém pokračování zabývat maličkostmi jako např. kde Joe přišel k poměrně luxusnímu bytu v Londýně, nebo k práci profesora na univerzitě. Tvůrci to tak chtěli, protože se to hodilo příběhu a tak to prostě je. Nad čím je nicméně se nutné pozastavit je rozdělení čtvrté série na dvě naprosto odlišné poloviny. Ta první se odklání od toho čím You bylo a nabízí zábavnou polokriminálku, kdy je Joe postaven do role toho kdo musí najít vraha který si s ním hraje. V rámci tohoto díla je to něco nového, neokoukaného a zábavného. Jenže pak přijde druhá polovina, která tu první spláchne do záchodu a nabídne takovou haluz, jakou jsem od You prostě nečekal. Tvůrci rádi servírovali zvraty i předtím a fungovalo to. Tady je těch zvratů hned několik a i když se You nikdy nedalo brát úplně vážně, tak je to zkrátka moc i na podobný druh odpočinkové zábavy. Hodně věcí mi tu přišlo extrémně tlačených na sílu čistě proto aby měli tvůrci připravenou půdu pro případnou další řadu a bohužel to celé téhle sérii ubližuje mnohem víc, než kdyby Joe konečně dostal to co si zaslouží. Měl sem...vlastně pořád mám tuhle dietní verzi Dextera rád, ale tím kam se sune jí neodvratně čeká neuspokojivé finále právě ala Dexter a to asi nikdo z fanoušků nechce. Jestli bude další řada, tak by bylo fajn kdyby byla poslední...60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. sérii jsem už přemýšlela, že dám ty hvězdy snad jen dvě, protože kam se vydal tento seriál je mi už fakt záhadou. Já ani nemůžu říct, která půlka byla lepší, protože každá měla své ups and downs, ale spíš ty downs. Můj primární problém tkví ale v celé té náhodnosti a absurdnosti prostředí zhýčkaných karikaturních zbohatlíků, nesnesitelných postav a dokonce i výsostně nesympatické hlavní ženské postavy. Jak se mi zdála už třetí série přitažená za vlasy, to jsem ještě nevěděla, co může přijít dál. Je vidět, že nápady na logický scénář aspoň v rámci You univerza, který byl vždycky trochu specifický, ale měl tu moc diváka držet napnutého jak kšandy a šokovat co pár dílů, už hodně rychle vyčpívají. Můj názor je klasicky v nejlepším se má přestat, což se mělo vyřešit zakončením seriálu po minulé sérii. Tohle už je tak na dvě a půl hvězdy a to jen proto, že si nechci přiznat, co se z You stalo. Svědčil o tom už ten fakt, že jsem to sotva dokoukala a ke každému dílu se musela nutit. ()

spygirl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo Joe, proč to děláš... Zabíjení beze smyslu, jen tak z nudy (anebo mu už úplně ruplo v bedně). A ta paní je opravdu šeredná... Velké zklamání. A vleklo se to, nudaaaa.... ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Kvalitatívny zošup. 4. rada je vlasne vykrádačkou filmu Mr. Brooks, nuž a treba dodať, že Joe si vyberá čoraz väčšie škraty, pretože Kate je typickou anglickou priemernou šeredou. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série - (6,5/10). Nalijme si čistého vína. Čtvrtá série seriálu YOU nebyla z mého pohledu extra očekávanou záležitostí. Proto jsem neodpočítával sekundy, když vyšla její první polovina na NEFLIXU, ale otálel jsem. Slovo dalo slovu a než jsem se k tomu dokopal, tak byla na světě i druhá polovina. Upřímně ani nevím, jak dlouho by mi pak trvalo se dokopat k té druhé polovině. Jsem docela rád, že jsem nemusel čekat na druhou polovinu a měl jsem to všechno hezky pokupě. Má tedy nová série YOU vůbec co nabídnout? - Rozhodně. Nové prostředí, postavy a mnoho dalšího. Jenomže v jádru je to pořád to samé a už i méně bystrý divák začne pociťovat, že se to celé točí v kruhu. Zpočátku to bylo svěžím větrem, který našel mezeru v seriálové tvorbě. Jenomže s přibývajícími sezóna mi divák už na vraždy a psychopatické jednaní hlavního představitele zvykne. Dokázal bych tomu odpustit i to, že se Joe v každé sérii zamiluje, protože to je vlastně hlavní motivace. Ovšem s jeho "osudovými láskami" to jde taky od desíti k pěti. Představitelka Kate - Charlotte Ritchie se mi do role jeho múzy vůbec nehodila.  Kvalita dílů, které přinesla čtvrtá série je jako na horské dráze. Některé twisty se mi velice líbily. Ovšem většina z nich byla hrozně nezasloužených a bylo hrozně cítit, jak se nás tvůrci snaží za každou cenu šokovat. Raději bych se podíval více hluboko do mysli psychopata. Přidal bych k tomu ASMR voice - over hlavního představitele, který i v této sérii funguje na výbornou. Po skončení seriálu mi zůstala v ústech nepříjemná pachuť a já už mám YOU asi dost. Na poslední sérii se s největší pravděpodobností podívám, ale bude to spíš z principu, než nějakého očekávání. Jsem rád, že to bude poslední série, protože už je ve vzduchu cítit nastavovaná kaše, která už se pomalu připaluje.  PS: Penn Badgley vypadá s vousy asi 100x lépe než bez nich. Change my mind! 🔝Nejlepší epizoda: The Fox and the Hound (S04E05)🔝 ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

!!!SPOILERY!!! nejslabší série. londýn byl otevřenější než madre linda a joe měl možnost poznat více lidí. tentokrát mě vedlejší postavy zas tak nesraly (ve 3. sérii to bylo horší; přece jen žil na předměstí...), nicméně neměly moc zajímavé backstories. nový love interest byla kate - asi nejsympatičtější žena, do který se joe zamiloval. love bude pro mě VŽDY na prvním místě, ale kate byla skvělá. — poslední epizody byly hodně šílený. i joe byl. to se mi zdálo strašně random. nikdy nebyl na terapii. nikdy mu nikdo neřekl, že se musí jít léčit. nikdo mu nepomohl, ALE on si najednou začne uvědomovat, že je v něm "ten vrah" a že s tím musí něco dělat? já nevím, třeba nějací psychologové řeknou, jak se člověk takhle náhodně zbláznit může. jenom mně se to zdálo trošku divný. — jsem brutálně ráda, jak joe skončil. epizoda 10, posledních 20 minut; myslela jsem, že joea zabije buď marienne nebo nadia a už se mi začínala vařit krev v žilách. pak přišel zlom. vkládala jsem naděje do sery gamble (scénáristka), do caroline kepnes (autorka knih), do netflixu... doufala jsem, že joea nezabijou. A ONI HO NECHALI ŽÍT! ulevilo se mi. nechci 5. sérii. tenhle happy end mi stačí. — první část byla lepší. avšak poslední epizoda byla napínavá a konec uspokojující. zajímá mě, pokud bude další série, jak by mohli seriál okořenit. teď je z joea takový ted bundy. možná půjde konečně do vězení? kdo ví. nechám se překvapit. teď máme aspoň 2 roky klid... no more stress. uf. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joeova transformace v Jonathana a emigrace z USA do Anglie se mi zpočátku série strefila do noty, já se okamžitě ponořil do noblesních reálií Londýna a začal se bavit množstvím karikaturních postav smetánky evropské metropole. To skvěle fungovalo až do midseason finale, po jehož překlenutí tvůrcům vyloženě jeblo, museli se absolutně na sílu vrátit do již okoukaných kolejí a odmetli poslední sílu svěžího větru, co nastolili v prvních 5 epizodách. Po tom překombinovaném konci jsem rád, že se Joe vrátí naposledy. Už jsem totiž fakt přehlcen. Čtyřka jen kvůli prvním epesním dílům. [viděno na Netflixu] ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novej směr sledování je paradoxně zajímavej a hodně fresh. Ale....všechno ostatní je vlastně né kritika, nebo satira, ale jen parodie. Britská série nepůsobí jako british, ale fucking Gossip. Posedlost zesmešňovat a bagatelizovat neexistující miliardáře, už v současné době převýšila únosnou mez. A v You už je to nad očekávání nudný a trapný. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// TY mělo skončit minulou sérií a bylo by to důstojné, čtvrtá série je fakt špatná. Tedy, ze začátku ne - první polovina nabízí ucházející detektivku, která i díky Joeovým monologům k obrazovce připoutá. A to i přesto, že mi postavy v Londýně přišly hodně nesympatické a neměl jsem sebemenší zájem jim fandit. Ono taky není proč, většina z nich mezi sebou naši hlavní postavu ani nechce, párkrát zazní "jsem rád, že tu jsi!" jenže proč? Vždyť s nimi Joe sotva promluví. Kate a nemálo dalších zde navíc ovládá umění číst Joeovi z obličeje, což je naprostý kontrast vůči minulým třem sériím. No a pak přijde druhá polovina, která zejména ve posledních třech úplně přepne a za každou cenu se snaží vrátit do zajetých kolejí. Přitom bylo fajn, že detektivní zápletka přinesla do seriálu něco nového. Inu, druhá půlka mohla fungovat, jenže nám tvůrci naprosto vážně přinesou zvrat, který nemá daleko k "... a pak se probudil. Vše byl jen sen.", jen kvůli tomu, aby zvrat byl ještě větší, než všechny předešlé. Bohužel od toho momentu mi dění začalo být silně lhostejné, všechno se úplně sypalo. Nadia působila jak postava ze Screamu, jak moc nereálné bylo její pátrání. Kdyby pátá série nebyla poslední, na YOU už kašlu. Třeba to fakt skončí tím, že se to Beck celé zdálo :)) A co kecám, Joe na konci stejně umře, protože na nic jiného se tvůrci u sériových vrahů nikdy nezmůžou a diváci vlastně potřebují tu výhru dobra. ()

veronica_mac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. část série slabá jak čaj. 2. série - brutální. Druhou část jsem si fakt užila, konečně to nebylo vše tak očividné, překvapila mě spousta okamžiků, úplný závěr ale opět slabší. Říkám si, nebylo by lepší už to skončit? 1. část 2/5, třetí část 5/5, nakonec teda dávám 4 hvězdy. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Bohužel do velké míry nerealistická slátanina, která po vcelku slibném začátku rychle ztrácí tempo, zvlášť v druhé polovině, série. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, i když přišel ve druhé části docela překvapivý zvrat, už se mi to celé zdá trochu moc. Stále platí, že většina vedlejších postav je vám totálně ukradená, začíná to být strašně překombinované a toto je vůbec první série, kterou jsem si moc neužil. ()

veronica 01 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl skončit třetí řadou. Celé to táhne Penn Badgley, kvůli kterému stojí za to tenhle seriál dokoukat do konce, ale jinak je to už těžký průměr a nerealistická slátanina. Už u dílu Hampsie jsem měla chuť to vypnout kvůli naprosto nesnesitelným vedlejším postavám. Vůbec nechápu, proč se Joe s touhle partou lidí vůbec dával dohromady. ()

Pinegirl 

všechny recenze uživatele

YOU, seriál, kde se vystřídají snad všechny emoce, radost, strach, úzkost, úleva, překvapení, napětí. 4.serie nabrala nové obrátky, na začátku jsem se nemohla odtrhnout, Joe neboli Johnatan, který se vydal ve stopách detektiva nezklamal a podal coby herec super výkon. Zatímco druhá polovina byla trošku mišmaš, místy jsem se ztrácela v tom co je realita a co je pouhá představa, zvraty přehnaný a moc mě nezaujaly vedlejší postavy, charakterově nudný, mdlý, prostě nijaký. Ale co se týče vnitřních monologů hlavního hrdiny, díky kterým máme možnost se s ním více sblížit a více ho „chápat“, mě nikdy nepřestanou bavit. Závěr plný wow momentů, za mě značka ideál a hodnotím kladně. **** ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překombinované až moc, neuvěřitelné jaké má pořád štěstí a vše mu vychází..... Samozřejmě příběh byl už nesmysl a nereálný, ale pořád to baví (na rozdíl od 3. série). Jen mi vadilo, že z psychopata udělali totálního magora, který má XXXXXXX. Takový člověk už není schopný racionálně uvažovat a plánovat.... To si měli tvůrci trochu nastudovat psychologii a s tím spojené nemoci. Myslel jsem že to ukončí, ale aspoň oznámili poslední sérii.... Tak doufám v pořádnou karmu.... ()

Reklama

Reklama