Reklama

Reklama

TY

(seriál)
  • USA You
Trailer 1
USA, (2018–2024), 39 h 24 min (Minutáž: 42–58 min)

Předloha:

Caroline Kepnes (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Penn Badgley, Elizabeth Lail, Victoria Pedretti, James Scully, Shay Mitchell, Luca Padovan, Ambyr Childers, Nicole Kang, Jenna Ortega, Carmela Zumbado (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Nebezpečně okouzlující a nesmírně posedlý mladík je ochotný udělat naprosto cokoliv, aby se vetřel do života osob, které ho fascinují. (Netflix)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2018) (S01) 

dietní verze Dextera,ne snad vyloženě pro náctileté,ale spíš pro ty,kteří nechtějí řešit nějakou exaktní logiku a prostě se jen bavit.A pobavit umí You opravdu dobře,protože nejen,že hezky vypadá,ale dokáže být i napínavé a vtipné a osobně mě bavil ten formát voiceoveru (který už používal i Dexter),kdy Joe komentuje prakticky všechno.Penn Badgley, jakkoliv není Michael C.Hall,navíc propůjčuje svojí postavě zvláštní charisma,kdy je stejně jednoduché jeho postavu milovat i nanávidět (a to dost často ve stejnou chvíli)...70% ()

Série 2 (2019) (S02) 

slabší než první řada.Seriálu úplně nepomohl přesun do LA a to nejen proto,že jsou tu skoro všichni trochu magoři a nebo kreténi,ale i samotné prostředí postrádá jakoukoliv atraktivitu.Plusem není ani to,že se scénaristé trochu utrhli ze řetězu a jakkoliv první řada po divákovi nechtěla moc přemýšlení,tady se najednou děje strašně moc věcí o kterých se dá pochybovat i v podobném seriálu.Sám Joe taky není úplně ve formě a kupí chybu na chybu,nehledě na to,že celou dobu vypadá jako kdyby měsíc nespal.Nicméně i přes negativa je to pořád divně záludně zábavné a nutí diváka polykat díl za dílem,což je bezesporu účelem.Na třetí řadu pokud bude s podívám rád...70% ()

Série 3 (2021) (S03) 

rozjezd třetí řady byl sice pomalejší,ale pak se všechno naštěstí rozjede a bavil sem se vlastně poddobně jako u dvojky (jednička stále zůstává nejlepší).Posouvá se to sice ke stále větší sci-fi a Joe je ještě víc mimo než ve druhé řadě,ale má to svoje chvilky a zábavné momenty a jako oddechová show ala light Dexter pořád funguje solidně.Konec byl sice takový zvláštní a svým způsobem překvapivý a ne úplně uspokojující,ale po krátkém přemýšlení sem zjistil,že ani nevím jaký by byl ideální,vzhledem k nutné otevřenosti pro další sérii...70% ()

Série 4 (2023) (S04) 

You si už od začátku žilo ve svém, od reality odtrženém světě a nehrálo si na nic víc než bylo. Není tak důvod se ve čtvrtém pokračování zabývat maličkostmi jako např. kde Joe přišel k poměrně luxusnímu bytu v Londýně, nebo k práci profesora na univerzitě. Tvůrci to tak chtěli, protože se to hodilo příběhu a tak to prostě je. Nad čím je nicméně se nutné pozastavit je rozdělení čtvrté série na dvě naprosto odlišné poloviny. Ta první se odklání od toho čím You bylo a nabízí zábavnou polokriminálku, kdy je Joe postaven do role toho kdo musí najít vraha který si s ním hraje. V rámci tohoto díla je to něco nového, neokoukaného a zábavného. Jenže pak přijde druhá polovina, která tu první spláchne do záchodu a nabídne takovou haluz, jakou jsem od You prostě nečekal. Tvůrci rádi servírovali zvraty i předtím a fungovalo to. Tady je těch zvratů hned několik a i když se You nikdy nedalo brát úplně vážně, tak je to zkrátka moc i na podobný druh odpočinkové zábavy. Hodně věcí mi tu přišlo extrémně tlačených na sílu čistě proto aby měli tvůrci připravenou půdu pro případnou další řadu a bohužel to celé téhle sérii ubližuje mnohem víc, než kdyby Joe konečně dostal to co si zaslouží. Měl sem...vlastně pořád mám tuhle dietní verzi Dextera rád, ale tím kam se sune jí neodvratně čeká neuspokojivé finále právě ala Dexter a to asi nikdo z fanoušků nechce. Jestli bude další řada, tak by bylo fajn kdyby byla poslední...60% ()

Související novinky

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama