Reklama

Reklama

Occupation

Trailer 1

Obsahy(1)

Na malé mestečko kdesi v austrálskom zapadákove pomaly padá tma a miestna komunita sa pripravuje na dôležitý futbalový zápas. Zrazu zaznie streľba a ohromení diváci a hráči si pomaly uvedomujú, že sa práve stali cieľom nečakaného útoku. Len niekoľkým šťastlivcom sa podarí záhadným útočníkom ujsť a ukryť sa v neďalekej divočine. Ešte väčším prekvapením je zistenie, že útočníci nie sú z našej planéty. Rôznorodá skupinka utečencov musí spojiť sily, aby sa pokúsila zobrať si späť to, čo im do nedávna patrilo... (beso74)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (16)

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Film brutálně zabíjí stopáž 112 minut (6 minut jsou titulky) je prostě moc. Takže po úvodním seznámení absolutně nezajímavých postav (jacýsi 2 sportovci, těhotná ženská, otec, kterého propustily z vězení a jde do Austrálie na projížďku, jakýsi asiat, holka co si píše internetový blog nebo co to tam mlela za sračky, chlápek co maluje kresby, chlápek co dělá v rádiu ) zde máme zhruba 40 minut vaty ve stylu jak těžký život má 10 lidí a jak se brání proti útokům mimozemšťanů, kteří vypadají jako nějací futurističtí rytíři. Pak přijde armáda a oni s její pomocí vyhrají, aby na konec nabídly mimozemšťanům mír, který příjmou jen někteří co na tom, že v průběhu filmu umře těhule i otec dítěte hlavně, že bude mír. Kdyby se tam všeci netvářily jako největší drsňáci na světě (kde se na ně hrabe Arnold Schwarzenneger v Predátorovi) tak by se to dalo, ale to přehrávání je příšerné (vede postava Amelie, které bych nevěřil ani kdyby si uprdla natož tak, že je takovou zabijačkou emzáků o postavě té blondýny ani nemluvím radši) Na konci už přijde klasický patos ve stylu je to naše země budeme jí bránit a takové sračky a nesmí chybět ani australská vlajka. 0 procent tohle bych doporučoval všem co dávají odpad například takovému Skyline a Skyline 2 případně Světové Invazi jelikož proti těmto je tohle monstrsračka. P.s. do nedávna jsem považoval za nejdrsnější scénu tu v filmu Hostiles kde ženská vyprázdila zásobník do mrtvého indiána nicméně tenhle film to překonal scénou kdy chlápek umlátí basebalkou zajatého mimozemšťana (opravdový hrdina zabít bezbranného) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Austrálsky pokus o mix filmov Deň nezávislosti a Vojna svetov v takom lepšom Sci-Fi Channel prevedení.  Najviac ma bavil úvod v ktorom spoznávame celkom sympatické postavy a prvotný útok mimozemšťanov v ktorom všetko možné vybuchovalo. Síce to bol viacmenej chaos, ale skutočné výbuchy si zakaždým užívam. Prostredná časť filmu pôsobí jak zostrih jednej sezóny nejakého sci-fi seriálu. Všetko je zbrklé, chýba tomu atmosféra a ani s postavami sa ďalej nepracuje a postupne mi začalo byť jedno, kto z nich prežije. Trochu to potom nakopne veľkolepé finále s pár ďalšími peknými výbuchmi, ale celkovo je akcia znova jeden veľký chaos, takže nejaké pamätné scény tu nie sú. Na TV pomery to je celkom OK sci-fi jednohubka napriek tomu, že to bol asi pokus obrovský austrálsky blockbuster, hehe. Trailer na dvojku vyzerá ešte veľkolepejšie, tak ak akcia nebude znova taký totálny chaos, tak jej dám šancu. 4/10. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nezávislý snímek, který musí být pro mnohé diváky, chtě nechtě, hodně silným a těžko uchopitelným artiklem. Scenárista a režisér v jedné osobě Luke Sparke pojal tento svůj vcelku rozdivočelý počin jako souhrn snad všeho, co bylo v posledních několika málo let, v oblasti sci-fi, k vidění. A je to další snímek v řadě, při jehož sledování může divák hádat, z kterého známého snímku která scéna je převzatá.  Den nezávislosti, ZnameníMonstrum , District 9, a několik dalších. Plně efektová, ve všem přemrštěná, popcornová zábava, při kterém se divák bude buď nadneseně bavit, nebo naopak skřípat zubama nad přemrštěností všeho možného. U sci-fi filmu s nízkým rozpočtem je to vždy na štíru ohledně scénáře a hlavně vizuálních efekt. A to jak klasicky technických, tak i novodobých CGI. Studio Asylum budiž příkladem. Avšak tady si tvůrci dali setsakramentsky hodně záležet a dá se bez skrupulí dá tvrdit, že v tomto hodně dosahují kvalitní lajny lecjakých vysokorozpočtových blockbusterů. V tomto skutečně klobouk dolů. Celý koncept udržuje sci-fi zábavu, především v akci, a to po celou stopáž v přijatelném tempu. Že to všechno vypadá značně kýčovitě? Možná v tom byl i záměr, neboť se zdá, že do spojitosti tohoto příběhu byly vybrány právě ty nejkýčovitější scény z výše daných filmových předobrazů. Týká se to také postav, kterých je tu vlivem toho až nadbytečně moc na to, aby se v nich i čert vyznal. Vývoj mnohých je očekávaně, na takovýto zmatek, v daných událostech poměrně dost kostrbatý, takže to v podstatě nestojí ani za řeč. Prostě tu jsou a hotovo. A jak už to bývá, nad logikou není potřeba přemýšlet. Žádná tu není. Snad kdyby z toho byl seriál, ve kterém by se všemu dalo vice prostoru. Buď jak buď. Námětově sci-fi filmový guláš bez bázně a hany pro vybraný vkus diváckého zájmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono šest milionů dolarů jsou hezké peníze, ale ne pro film, který potřebuje mnohonásobně víc. A ten nedostatek byl vidět všude. Nejvíc to bylo asi při efektech. Pokud by se tvůrci soustředili jen na partyzánský boj s oplechovanýma ufounama, tak by to bylo ještě oukej. Jenže tady byla znát záliba ve vybuchování všeho a všude a to v souvislosti s chybějícíma doláčema působilo místy hodně směšně. Herecky to taky bylo příšerné a postavy byly do jedno dementní, přičemž prim v tom hrála dvojice rugbyových konkurentů. Samozřejmě se tu najde řada legračních momentů, jimž vévodí závěr, u kterého si nejsem doteď jist, jestli byl myšlen vážně. 25% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

No,těch prvních dvacet minut jako budiž,ovšem to,co se na obrazovce odehrálo pak,byla čistá hrůza.Tolik nasekanejch nesmyslů a trapnejch vět sem už viděl ve spoustě filmů,ale tahle koncentrace nasekaná do devadesáti minut,to je unikum.nikdy se nekoukám na filmy pod 30% pokud nejsou od někoho známýho,nebo se známou hereckou tváří,ale tohle byl asi poslední případ.takhle jsme si hráli jako děti v písáku v lese.10%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Ovocie, ktoré vo filme pestujú mimozemšťania, je druh východoázijského citrusu, známeho pod menom Budhova ruka. Plody sú mimochodom bohaté na vitamín C. (beso74)
  • Herci do filmu neboli vyberaní prostredníctvom kastingových agentúr ale priamo producentmi filmu. Tí priamo vyjednávali s agentami hercov. (beso74)
  • Meno mesta, v ktorom a v okolí ktorého sa odohráva dej filmu, nie je vo filme nikdy spomenuté. (beso74)

Reklama

Reklama