Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

Ant 

všechny recenze uživatele

To se Noře Ephron musela Láska přes internet točit vskutku jedna radost, když měla jako předlohu tenhle kouzelný film. Ten je nabitý vyšperkovanými dialogy, které zní v podání Jamese Stewarta a Margaret Sullavan neskutečně živoucně a prosvítí celý film. Takový malý klenot v žánru romantické komedie. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky taktní a citlivé, jemný vtip s grácií probleskuje a probublává vším, až i těm nejvážnějším momentům v křehkých lidských životech dodává ta decentní vytříbenost formy na snesitelnosti a naději i tam, kde jako by žádná nebyla. *** Tenhle počin by spadal scénářem i provedením někam mezi naše nejkvalitnější "filmy pro pamětníky", mezi ty komediálně nepřetažené, ale svěží, kde se humor rodí z jemné laskavosti, a třeba na místě Piroviče jsem stejně polovinu času viděla Vlastu Buriana, jen by ho musel hrát ve své nejjemnější poloze. Až si říkám, jestli tohle nebyl jeden z filmů a režisérů, jejichž vliv byl znát i v naší tehdejší kinematografii? Jen to Maďarsko jsem v tom filmu nikde necítila, a to až tak, že když se postavy v angličtině a s anglickým přízvukem oslovovaly "Mistr Kralik", "Mistr Matuček", "Klara Novakova" či "Mistr Pirovič", pořád jsem si musela připomínat, že se to neodehrává v žádné imigrantské newyorské čtvrti... buď se z toho měla stát výzva a charakteristická maďarská etnicita a temperament tu měly ze všeho doopravdy čišet, nebo se na to nemělo vůbec hrát, takhle to trochu vytrhávalo a rušilo. *~ ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Téměř každý výlet do počátků hraného a především i mluveného filmu je pro mě báječná duševní strava. Ani tentokrát jsem se trefila do černého a vybrala opravdu vynikající romantický kousek z pera Miklóse Lászlóa. Kupodivu se tohoto témata po téměř 60 letech chytli i novodobí scénáristé a světlo světa spatřila romantická komedie Láska přes internet s Tomem Hanksem a Meg Ryan v hlavních rolích. Nám ale koncem 40. let ještě formou dopisů a poštovních obálek svůj herecký um předvedli úžasní herci své doby - James Stewart a Margaret Sullavan. James je v roli uhrančivého sympaťáka jako ryba ve vodě, Margaret se stejně dobře umí prát za svou věc, jako mile usmívat na dlouhé řádky z dopisů od milého. Celý příběh je od začátku vcelku jasný. Ale stejně Vás upřímně baví jejich nekonečné popichování, vzájemné rozhovory jsou plné emocí, energie a napětí. Vedlejší linka se záletnou manželkou majitele obchodu skvěle doplňuje hlavní osu filmu a pomáhá tak udržet diváka o to déle v napětí, jestli všechno dopadne dobře a ti dva k sobě konečně najdou cestu. Tím pádem jsem očekávala zajímavé vyvrcholení, kterého se mi bohužel nakonec v plné míře nedostalo. Ale i přesto je to film, který divákovi nezůstává nic dlužen a nabízí pestrou paletu hereckých výkonů. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

You've got mail...pardon, vlastně letter. Snímek který se zabývá romantickým evergreenem, kdy z velké nenávisti se rodí ještě větší láska a zjevně nezáleží na době. Očividně i po více jak sedmdesáti letech tohle funguje, i po sedmdesáti letech se romantik jako já bude rozplývat nad omyly a popichováním ústřední dvojice. Škoda jen, že to popichování nebylo přece jen torchu ostřejší, o to víc by si pak divák užil to láskyplné finální zmagoření těch dvou. Tenhle příběh prostě nikdy nezrezaví a Láska přes internet, jako remake, o tom diváky přesvědčí minimálně stejně kvalitně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Roh za Obchodom je dalsia poloprazdna nacackana hollywoodska nadhera opat s Jamesom Stewartom /The Philadelphia Story, Mr. Smith Goes to Washington/ - tentokrat sa film odohrava vo filmovej Budapesti. Moj prvy Ernst Lubitsch ma teda touto konzervackou nijako nepresvedcil. Stewart bol snad najuniverzalnejsi herec na svete, ale chcelo to aj nejaku dejovu liniu a nielen tarat piate cez deviate. Jo, jo - James Stewart cosi zahral, dej to sice nemalo a som len laik -nedoukl, takze vonkoncom nerozumiem, jak reziser mohol razit suverennu rutinu bez toho, aby sa dostal do zasadneho sporu s prioducentmi. Od od prirodzenia som vsak tolerantny, takze horko - tazko s odretymi usami 70 %. Ale ani o percento viac! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)
  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)
  • Při natáčení využil režisér Ernst Lubitsch své zkušenosti, kdy jako mladý pracoval v otcově obchodě v Berlíně. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama