Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasická romantická komedie se odehrává v jednom malém krámku a sleduje osudy jeho zaměstnanců. Co se ale stane, když si dva z těchto zaměstnanců, kteří se v reálném světě nemůžou ani vystát, podají inzerát a přes své dopisy se zamilují? O skutečné totožnosti toho druhého nemají samozřejmě ani ponětí…
Režisér Ernst Lubitsch situoval celé vyprávění do Budapešti a do hlavní role obsadil Jamese Stewarta, pro kterého to byla jedna z jeho dalších typických rolí. Roku 1998 byl natočen remake pod názvem LÁSKA PŘES INTERNET. (swed)

(více)

Recenze (89)

Ant 

všechny recenze uživatele

To se Noře Ephron musela Láska přes internet točit vskutku jedna radost, když měla jako předlohu tenhle kouzelný film. Ten je nabitý vyšperkovanými dialogy, které zní v podání Jamese Stewarta a Margaret Sullavan neskutečně živoucně a prosvítí celý film. Takový malý klenot v žánru romantické komedie. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si chtěla pustit nějakou starohollywoodskou lahůdku a tak jsem se konečně dostala k vychvalované romantické komedii ''The Shop Around the Corner''. Můj milovaný Jimmy Stewart zde tvoří roztomilý pár s příjemnou Margaret Sullavan (musím si sehnat i jejich další filmy). Sympatičtí herci, lehce předvánoční atmosféra, vtipné dialogy a to pověstné kouzlo starých amerických filmů dohromady tvoří krásný snímek. Jen mě trochu zaraží ta jakože maďarská jména (Kralik? Novotna?) ale to je maličkost. - How much is that belt in the window, the one that says "2.95?" - $2.95 - Oh, no! :) ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Docela se stydím za to, jak pozdě během filmu mi došlo, že Láska přes internet s Meg Ryan a Tomem Hanksem je toho remake. Jak mám remake a oba výše zmíněné rád, tak tohle kope jinou ligu. Jak mám s dost černobílými filmy problém a často je kvůli tomu nedokoukávám, že i přes skvělé hodnocení a velké jméno nevtáhnou do děje, tady jsem ten problém rozhodně neměl. Usmíval jsem se od ucha k uchu jako pitomec od prvních scén. Stewarta snad nemá smysl adorovat, zahrál ten chlap někde blbě a nesympaticky? Dost jsem se divil prvoplánovému zasazení do Budapešti, to by při dnešním publiku u áčkového filmu hádám neprošlo 9/10 ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

You've got mail...pardon, vlastně letter. Snímek který se zabývá romantickým evergreenem, kdy z velké nenávisti se rodí ještě větší láska a zjevně nezáleží na době. Očividně i po více jak sedmdesáti letech tohle funguje, i po sedmdesáti letech se romantik jako já bude rozplývat nad omyly a popichováním ústřední dvojice. Škoda jen, že to popichování nebylo přece jen torchu ostřejší, o to víc by si pak divák užil to láskyplné finální zmagoření těch dvou. Tenhle příběh prostě nikdy nezrezaví a Láska přes internet, jako remake, o tom diváky přesvědčí minimálně stejně kvalitně. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Remake drtivě knockoutován. Lubitsch vtiskl svému dílu skvostnou harmonii příběhu, herců a atmosféry. U každé postavy znamenitě vystihl charakter a dohromady tvoří přemilý, rodinný kolektiv, v němž není nouze o peprné dialogy, originální nekýčovitý humor a jemnou romanci, která zahřeje na duši možná i moderního diváka. Pozadu nezůstávají ani svižné příhody vedlejších postav. Nestárnoucí klasa, která si i po tolika letech stále zanechává své jedinečné kouzlo. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení využil režisér Ernst Lubitsch své zkušenosti, kdy jako mladý pracoval v otcově obchodě v Berlíně. (Fugas.cz)
  • Všetky scény boli natočené po poradí. (shimik77)
  • V knihe "Ernst Lubitsch: Laughter in Paradise" nazval Ernst Lubitsch tento film najlepším, aký kedy natočil. (shimik77)

Reklama

Reklama