Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (499)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Zajímavá parodie na koncept zombie apokalypsy, akorát místo zombies jsou tam zlí dvojníci. Nepochopil jsem to, protože to reálně žádnej smysl ani nedává, ale bavil jsem se náramně.... palec hore za tuhle geniální scénu, finále v backrooms a song Les Fleurs v závěru. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Nedivím se, že Peelovi učarovalo Twilignt Zone. Serlingova původní antologie se totiž pyšnila nevídanou tvůrčí fantazií, představovala podivné světy reflektující dobovou situaci i surrealistické prostředí jak z divokých nočních můr, co provokovaly závěrečnou pointou a nevybíravými konci. A My jsou přesně takoví. Brilantně vyvážená směs hrůzy s humorem, která působivě vrší jeden znepokojivý moment na druhý a dokáže být nevtíravě kritická a po čertech aktuální zároveň. Peelův vypravěčský talent jen podtrhuje dokonale uhrančivá hudba Michaela Abelse a výborná Lupita Nyongo, která si svou dualitou krade většinu filmu pro sebe. Jakmile si to pořádně sedlo, jsou za mě My výrazně komplexnější a zábavnější než Uteč. Bohužel se ale asi budou potýkat se silnou žánrovou frustrací a řada diváků bude toho dojmu, že jsou chytřejší než film. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Remeselne majstrovská kolekcia tradičných hororových rekvizít a trópov, ktoré vytvárajú nepríjemnú až znepokojivú atmosféru. Ale ani tá nedokáže zakryť otrepaný námet. Oceňujem, že Peele sa nezachoval ako alibista a mal tú odvahu naservírovať divákom vysvetlenie a to aj za cenu toho, že to bude totálny bullshit. Vyslovene na palicu je len záverečný zvrat, ktorý nedáva žiaden zmysel, pokiaľ divák nie je podenka, ktorej sa premaže pamäť na zvyšok filmu. A na rozdiel od Get Out je tá sociálna alegória pomerne plytká (We're Americans!). Každopádne ide o mimoriadne atmosferický horor so skvelou remeselnou stránkou, no s nie úplne zvládnutým obsahom a ambíciami. Peele šiel do rizika (dobrým príkladom je obsah prvej tretiny, ktorý by iným vystačil na celý film) a v mnohom sa popálil, no o to sympatickejší je to film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele je nepochybně obrovský talent, což ukázal nejen ve svých komediálních skečích, ale také svým hitem Get Out, tedy do US byly vkládány velké naděje, na základě úžasného traileru a pozitivních reakcí od kritiků, ve výsledku lehce rozpačité pocity a film definitivně opět bude rozdělovat na dva tábory podobně jako Mother či Hereditary. Mainstream diváci a teenky mohou zůstat doma, tohle je mnohem náročnější podívaná než se na první pohled zdá a kdo čeká klasický home invasion/slasher/horor bude velmi zklamaný. Největšími trumfy jsou rozhodně herecké výkony, kde Lupita Nyong'o předvádí mimořádný herecký výkon v dvoj roli, skvěle zvládnuté řemeslo, detaily, záběry kamery, vizuál či intenzivní hudba ( I got 5 on it zde zazní 3x a při finální scéně poměrně vyvolává husí kůži) a také velmi odzbrojující a efektivní zvraty, jejichž pochopení Vám možná nedojde hned, ale kreativita se jim upřít nedá ani náhodou. Po hororové stránce US funguje také. Home Invasion je natočen slušně atmosféricky a slasher řádění je celkem brutální, byť na explicitní gore bohužel nedojde. Místy je film podložen i humornými vložkami, které z větší části fungují a nevadí. Lehce zamrzí, že vyloženě creepy film není a chybí zde výrazná pamětihodná scéna, o které by se v budoucnu mohlo mluvit. Mnohým také může vadit, že některé otázky nejsou vyloženy přímo na stůl a jestli to celé vůbec dává smysl je taktéž diskutabilní. Já tomu určitě věnuji opětovné zhlédnutí a ikdyž jsem očekával drsnější a hutnější podívanou, přesto musím uznat, že takhle originálně pojatý a kreativní horor tu nebyl dlouhá léta. 80% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Uživatelé čsfd značně podhodnotili tento film dle mého názoru. Ostatní stránky mají u filmu Us minimálně o 10% lepší hodnocení. Nicméně na sledování jsem byl v kině a musím říci, že film překonal všechna má očekávání. Zatím se jedná o jeden z nejlepších filmů tohoto typu. Celým příběhem nás provází výborná temná atmosféra a skvělé herecké výkony. Příběh byl velice dobře zvolený a to i přes pár děr které vyvolávají spoustu otázek, když se nad nimi člověk zamyslí. Nebyl to zrovna nejstrašidelnější snímek, ale napětí zde bylo bezchybné s několika dobře zvolenými vtipy které nenarušovali hladký průběh filmu. Také jsem ocenil, že zde nebylo moc zbytečných lekaček založených na nečekaném hlasitém zvuku. Jsem zvědavý, zda bude pokračování, ale pochybuji. 89% PS: Finální scéna v podzemí a ostatně i celý  podzemí systém mohly být propracován lépe. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • V domě sousedů se pokusí jeden z členů rodiny prostřednictvím hlasového ovládaní zavolat policii a spustí skladbu „Fuck the Police“ od N.W.A. (Yoshimitsu)
  • Virtuální asistentka Tylerových se jmenuje Ophelia, což je jméno pocházejí z řeckého „ophéleia“ a ironicky znamenající „pomoc“. (hansel97)
  • Jméno nejmladšího člena rodiny Jasona (Evan Alex) je odkazem na jiného Jasona, zabijáka Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, který také nosil masku. (NiWi)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama