Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (498)

JFL 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele svým groteskně vychýleným hororem jak vystřiženým ze Zóny soumraku potvrzuje svůj post zářného talentu na poli žánrových filmů. Kdo chce, může v jeho novince vidět provokativní paralelu k základnímu principu kapitalismu, jímž je domnělé právo na privilegovanost a život na úkor někoho jiného a který z lidí vytahuje jejich temné stránky. Ale současně je to prostě skvělý originální horor, který se nespokojí s prvoplánovými triky, kterými je zaplevelená většina současných příspěvků žánru. --- více v recenzi a následné debatě pro pořad Reflexe: Film ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele a jeho scénáře. To je přímo přírodní úkaz. Stejně jako u Get Out si nedovolím říct, že se jedná o horror, i když Us k němu má dle mého názoru mnohem blíže. Film celou dobu dobře hraje na znepokojivou notu a s vlezlou arogancí se vám dostává pod kůži. Navíc v něm dost zajímavě funguje humor, který v mnohých situacích sází na dost absurdní látku. Dával jsem si po přečtení místních komentářů pozor na to, jestli vtipně působí i scény, které tak původně být neměly. Musím však konstatovat, že po celou dobu mi přišlo, že herci i Peele moc dobře vědí, co zrovna dělají. Ve své podstatě jde o hodně ujetou záležitost, která je ale hodně kvalitně natočená. Největším problémem pak je, že závěrečný twist sice dává smysl a vysvětluje hlavní poslání filmu, jenže ve chvíli, kdy se dvě zásadní věci rozklíčují, přestává dávat smysl většina dialogů a jiných situací. Chci věřit tomu, že to bylo směrem od tvůrců takto opravdu zamýšlené. Neubráním se ale dojmu, že kvůli 5-ti minutám se celý scénář zhroutil jako domeček z karet... Za všechno ostatní ale nejsem schopný dát méně, než čtyři hvězdy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slovami mojej frajerky: Väčšiu kravinu som už dlho nevidela. No a musím s ňou súhlasiť. Tých čo to bavilo, nebudem súdiť, každý ma nárok na svoj film a každý ma svoj vkus, preto ani nebudem písať, aby ste sa na to nepozreli, no mňa tie Peeleho filmy zatiaľ fakt nebavia. Jednu dávam za atmosféru filmu, ktorú Jordna Peele zvláda skvele, ale inak ma to vôbec nebavilo. Mimochodom súhlasím s manželom hlavnej postavy, radšej mohli nastražiť pasce ako v sam doma a nie sa tam dve hodiny naháňať. 25% - 1* ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Who are you people?" -"We're Americans." Celý film mi přijde tak bezobsažný jako tato slovní výměna. Co mi vadí nejvíc je fakt, že i ti "skuteční" lidé jako by začali žít teprve se začátkem filmu a nemají žádnou odžitou historii. Dospělí přátelé o sobě navzájem nic nevědí a ani se nemají rádi, manželka sděluje manželovi zásadní niterné pocity až když je to potřeba... Jako jediné pozitivum hodné připomenutí mě v tuhle chvíli napadají pouze herecké výkony Lupity a jejích dvou filmových dětí, naopak Winston Duke mi vedle nich přišel velmi slabý a přehrávající. Jordan Peele mi pořád připadá uvízlý v kategorii "hledající se tvůrce", zejména díky přespřílišpromyšlenosti a tedy krokolomnosti (hehe) celého svého "plánu". Snad (v mých očích) někdy dospěje i k hotovému umělci. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $175,005,930 Tržby Celosvetovo $254,664,460Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Zatiaľ len priemerné hodnotenie ale mám pocit že keď si to nechám troška uležať a dám ešte jednú projekciu pôjdem s hodnotením vyššie. Záver je proste do kolien delikátny, všetko obráti dole nohami. Svoje tu spraví úplne napasovaná doprovodná hudba, pri ktorej mrazí. /65%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Ze začátku filmu je z televize slyšet, že se bude konat akce „Ruce napříč Amerikou“. Jedná se o reálnou akci, která se konala v USA 25. května 1986. Šlo o pomoc pro bezdomovce a lidi bez domova, výtěžek z této akce šel na pomoc těmto lidem. (Yoshitsune)
  • Píseň, která se rozezní v čase 1:41:42, je směsicí klasické hudby s názvem „Pas De Deux“ od ruského skladatele Petra Iljičiče Čajkovskijho a rapové skladby „I Got 5 on It“ od rapového dua Luniz. (Mahriz)
  • Film otevřel filmový festival South by Southwest 8. března 2019 ve meště Austin v Texasu. (MeanWhile)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama