Reklama

Reklama

Výjimeční přátelé

  • USA A Beautiful Day in the Neighborhood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Novinář Lloyd Vogel (Matthew Rhys) je pověřen, aby napsal článek o oblíbeném tvůrci a moderátorovi dětské televizní show Fredu Rogersovi (Tom Hanks). Poslušně se vydá do studia, kde Rogers natáčí svůj pořad, a záhy mu začne klást zvídavé otázky. Fred má však zjevně jiné plány. Dotazovaný se náhle promění v tazatele a pomůže Lloydovi překonat trauma z minulosti i znovu objevit víru v lásku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (80)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Fred Rogers (což je taková americká obdoba Štěpánky Haničincové,nebo Miloše Nesvadby) je sice za mořem televizní legendou,nicméně osobně jsem o něm až do dnešního dne nevěděl vůbec nic a do tohoto filmu jsem se pustil prakticky jen díky obsazení Toma Hankse.Celkem klidně se pak mohlo stát,že bych o Rogersovi nevěděl nic i nadále,jelikož začátek Krásného dne v sousedství mi nepřišel extra záživný a co víc i trochu bizarní a měl jsem tendence ho vypnout.Nicméně vydržel jsem a dobře jsem udělal.Postupem času se mi nejen postava Freda Rogerse,ale i celá nálada a atmosféra filmu začala řádně zarývat pod kůži a na jeho konci jsem neměl nic víc než jen dobrý pocit z příjemného feel good filmu,kde se sice nestane žádné velké drama,nicméně o to víc je možné se v něm inspirovat.Velké a hodně nečekané překvapení...80% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"A Beautiful Day In The Neighborhood" považujem za ďalší prínosný film. Myslím si, že v čase, keď je vo svete obrovská dávka násilia, nenávisti a veci, ktoré nás rozdeľujú je príjemné stretnúť niekoho, kto naopak by videl v každom človeku len obyčajného človeka. Bez akýchkoľvek predsudkov alebo negatívnych emócií. No na druhú stranu poviem, že ak chcete vidieť film, ktorý sa reálne venuje Fredovi Rogersovi, tak odporúčam pozrieť minuloročný dokument "Won't You Be My Neighbor?". Pretože napriek tomu, že je Tom Hanks na všetkých posteroch, reálne to nie je jeho film. Ako to myslím? Film sa viac venuje osobe, o ktorej chce Fred Rogers rozprávať. Novinárovi, ktorý o ňom mal napísať článok menom Lloyd Vogel. Človek, ktorý má veľmi problémový vzťah so svojim otcom, zvyká si na to, že sa sám stal otcom a sám nevie ako sa k tomu všetkému správne postaviť. A jeho život je veľmi emocionálny a hlavne plný strachu a hnevu. Ktorého sa nevie zbaviť. Pravda je taká, že Lloydov príbeh je skvelý. Matthew Rhys podal vynikajúci výkon a plne som mu všetky scénky veril. Myslím si, že najlepšie momentky filmu sú práve keď sa s ním začnú rozprávať Fredove bábky a keď sedia s Tomom Hanksom oproti sebe a majú minútu ticha. V tých dvoch scénkach sú všetky potrebné emócie, ktoré tento film potreboval. A všetky scénky s Tomom Hanksom sú skvelé. No keď sa dostaneme do rodinných problémov Lloyda, trošku film stráca tempo a nadobúdam ako divák pocit, že by som chcel vidieť viac Toma Hanksa. A najmä ak chceme hovoriť o vzťahu otca a syna, tak oveľa viac ma emocionálne vždy zasiahne "Big Fish". Tam to pre mňa funguje stopercentne. Aký je ale celkový dojem z filmu? Podľa mňa veľmi dobrý. Som rád, že som ho videl. Myslím si, že Tom Hanks nádherne stvárnil Freda Rogersa a prial by som si, aby som ho mohol vidieť viac. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks už není taková jistota, jako tomu bylo před lety, kdy byla skoro jistota, že film, kde se objeví, bude minimálně zábavný, když už ne nezapomenutelný. Tentokrát je sice to jediné dobré, ale film jako takový je neuvěřitelná, utahaná bída, která se po celou dobu tváří jako nezapomenutelný filmový klenot. Druhý den jsem nevěděl, o čem film vlastně byl. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Mám rozečtený ten sáhodlouhý text, jenž odhaluje pozadí (ne tamto pozadí!) slavného amerického Strýčka Jedličky, abych pronikl (ale no tak!) do problematiky onoho nekonečného dobrodiní přátelského chlápka ze sousedství. A je to vskutku interesantní čtení. Rozhodně o dost poutavější než tohle uondané, sladkobolně patetické mrzení. Takže furt lepší Jim Carrey v hrsti než Tom Hanks na střeše. A já si jdu dočíst ten článek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $61,350,379Tržby Celosvetovo $65,812,384Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Stratené v artovej všednosti, či šedi, ani Hanks to nezachráni. Strašne ploché, nechytľavé. /35%/ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama