Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorianský nájemný lovec přijímá lukrativní zakázku pro záhadného klienta. (Disney+)

Recenze (134)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes fakt, že se hlavních úloh zhostil Jon Favreau s Pedrem Pascalem, zůstal jsem lehce skeptický. Disneyho prostě nemusím (a to je v době, kdy vlastní polovinu blockbusterových trháků těžký). Každopádně Mandalorian začal skvěle. Vynikající atmosféra připomínající divoký západ, nečekaná přítomnost úsečného humoru a zajímavě rozdané karty příběhu. Škoda, že má díl pouze 40 minut, rozhodně bych uvítal více prostoru věnovaných vedlejším, ale i hlavním postavám, ale třeba se detailů dočkáme v dalších dílech. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už prvá epizóda dokázala niečo ,čo nedokázali epizódy 1,2,7,8, a SOLO, - vytvoriť atmosféru. Už v prvom diely sa toho stalo viac ako v zmienených epizodách. A to som si myslel ,že po Rogue One nič dobrého zo Star Wars ságy nevzíde. Trailer bol nudný a nezaujímavý a výsledok prekvapujúci ,teda aspoň prvý diel ,na to ako to dopadne si budem musieť chvíľu počkať. Som rád ,že si tvorcovia povedali ,že opäť do Star Wars implementujú temnú atmosféru ,pretože za mňa tá sa tam hodí najlepšie. A tiež som rád ,že si povedali ,že hlavný charakter bude väčšinu času držať hubu takže episode 2 syndrome sa našťastie neopakuje. Zatiaľ slušných 77% ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Spoznávame sa s nájomným lovcom Mandom, ktorý sa rozhodne vziať podpultovú misiu na záchranu živého materiálu. To ale ešte nevie, koho mu osud privedie do cesty.Prevedenie: Už dlho som sa nestretol s tak dobrým pilotom. Nie len pre to že sa jedná o univerzum Star Wars, ktorého som veľkým fanúšikom ale všeobecne. Má to dynamiku, súboje, vynikajúceho hlavného hrdinu, vizuál a jednoducho sa mi to veľmi páčilo. Ak si k tomu ešte pripočítam baby Yodu je to jasných 5 hviezd. 98% ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Běžně komentáře k jednotlivým dílum nepíšu, ale tady musím! Naprostý splněný sen pro fanoušky SW. Skvělá atmosféra navazující na starou trilogii, boží vizuál a úplně famózní hudba, která se liší od ostatních SW, ale sedne k tomu parádně. Nenudilo ani vteřinu, škoda tak krátké stopáže. A ten konec... uvidíte sami ;) Snad si to udrží kvalitu až do konce... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl na mne nijak výrazně nezapůsobil. Spíše jsem se nudila a to i po té, co jsem si na Wikipedii našla, kdo že jsou to ti Mandalorianci (ano nejsem fanoušek ságy Hvězdných válek, líbily se mi jen ty tři původní a pak ještě jakž takž epizoda 1). V prvním dílu mne příjemně překvapil dospělý ráz i vcelku hutná atmosféra, co mne zklamalo, je absence děje a dialogu. Zatím dvě a půl hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) vedie v úvode svojho zajatca, ten poznamená: „Dúfal som, že budem voľný na Deň rodiny (Family Day) a zájdem domov za rodinou.“ To priamo odkazuje na The Star Wars Holiday Special (1978), v ktorom sa domov na Deň rodiny (čo je obdoba Vianoc) snaží dostať Chewbacca. V tomto filme nám navyše bol vôbec prvýkrát predstavený člen klanu Mandalorianov, konkrétne Boba Fett. (ČSFD)
  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vystoupí z věže, tak se nosorožec, kterého má Mandalorian vyrytého na pravém rameni své zbroje, přesune na jeho levé rameno zbroje. V epizodě se to stane ještě jednou, když Mandalorian krotí Blurgga. (G....)

Reklama

Reklama