Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian přijímá nabídku ke smíru s nadějí, že zamezí dalšímu krveprolévání. (Disney+)

Recenze (57)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || Tak se nám to těsně před koncem rozjelo. Aspoň, že tak. Konečně mě zajímá, co se s Mandem stane stejně tak s jeho adoptivním synem. Jde se víc do akce a více se prozkoumává tajemno celého příběhu. Postavy z předešlých dílů se vracejí a konečně dostávám pocit, že to před tím nebyly jen nahodilé epizody. I tak se to mělo rozjet někde ve 4. epizodě a ne v 7 z 8. Poprvé se opravdu těším na další díl. Což v době psaní komentáře po premiéře Epizody IX je dost kontroverzníl. Ano můžu říct, že Mando letos o chlup převálcoval Skywalkera. Pořád ale mají jednu epizodu na to, to pohnojit. Opatrně, Disney! 80%. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím nejlepší epizoda! Úžasný díl, ve kterém se vrací postavy z předešlých dílů, takže tohle byl nejspíš důvod, proč jsme dostaly celkem zbytečné díly, ale teď to do sebe skvěle zapadá, že mi nic z toho nevadí. Baby Yoda neskutečný! To jak s ním tvůrci pracují je bomba! Závěr? Nedejchal jsem. Očekávám skvělé finále. Gus z Breaking bad is here! :-D ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní nářez po všech stránkách. Scénáristicky výborné, vizuálně bezkonkurenční a hudebně perfektně podkreslené. Hlavně ale tady děj jede naplno a spojuje dříve zdánlivě bezúčelné epizody, které nyní získaly silný význam. Mandalorian má náběh na nejlepší sci-fi seriál nové generace, tak snad to klapne po otřesné Disneyho SW trilogii. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po predošlom poklese kvality celkom slušný diel, v ktorom sa mohli diváci azda prvýkrát báť o hlavných hrdinov. Keď sa tvorcovia oprostia od stereotypných epizód so žoldnierskymi akciami a záverečnou časťou konečne rozbehnú kvalitný príbeh, druhá séria by mohla stáť za to. No uvidíme. Škoda len, že s tým nezačali skôr. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda. Zpětně jsem musel plně docenit i předchozí dějové odbočky, díky kterým všechny postavy dostaly dostatek prostoru pro představení i jednoduchou charakteristiku, příběh i vesmír, ve kterém se odehrává, získal na rozměru a Mando a dítě měli dost času na postupné rozvíjení vztahu i odhalování náznaků budoucích věcí (v případě dítěte bylo důležité také množství neskutečně roztomilých momentů, kdo by proti tomu něco měl). Tato epizoda z toho hodně těží, postavy mají mezi sebou vybudovanou důvěru, případně respekt a jejich interakce jsou rozvíjeny logickým směrem; vše stojí na základech, které vytvořily předchozí epizody. Malý zelený přítel si tentokrát krade momenty jiným, pro vesmír a pro jeho malinkatou postavu mnohem zajímavějším způsobem (zůstává zábavnost i roztomilost). A ústřední zápletka přinese výbornou, napínavou a dobře napsanou cestu až k výbušnému a překvapivě emotivnímu finále, dialogy jsou tentokrát zcela bezproblémové (někde jsou přímo skvělé) a nemusel jsem ani nikde přivírat oči nad divnými rozhodnutími postav. V neposlední řadě dojde na doposud asi nejlépe vybudované momenty a situace (včetně skvělého flashbacku, jehož význam je větší než by se na první pohled mohlo zdát), které ztělesňují to, co na tomto vesmíru milujeme. Člověk si v takových chvílích říká, že ani v Disney éře není ještě esence SW úplně ztracena. Celkovému silně pozitivnímu dojmu z této epizody nakonec napomáhá i sebevědomá, pevná režie Debory Chow. Ze tří nejlepších epizod Mandaloriana natočila dvě. Obi-Wan je v dobrých rukou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama