Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci čelí nepřátelům. (Disney+)

Recenze (61)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně parádní jatka na Mandaloru. Myslím, že zakončení je geniální. Bitka, Din Djarin, Bo-Katan Kryze a Grogu vs Moff Gideon byla úplně monstrózně dobrá. Šíleně dobrá. Grogu zazářil. Skoro jsem ukápl slzu. Byla to naprostá špička. A pro kritiky. Je to sci-fi. Nechápu, co od toho čekáte. Doporučil bych vyvětrat se a pustit si raději nějaké velmi křehké vztahy. 🖕 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rick Famuyiwa se chopil režie posledních dvou epizod 3. série Mandaloriana, které dohromady tvoří jeden větší příběh, který již minule končil cliffhangerem, který se dle očekávání dočkává v 24. epizodě dokončení. Výsledkem je epizoda naplněná akcí, která po celou dobu působí epicky se správným nádechem finále, které definitivně na poměry televizní produkce nepůsobí kdovíjak lacině. Především se Mandaloriané představují v plné své kráse a vypadá to, že se skutečně může pomalu vrátit zlatý věk Mandaloru. Od počátku epizody tak dochází k slušné várce fyzické akce, kdy se za celou sérii nejvíce projevují fyzické schopnosti Dina Djarina, několik momentů slávy poté zažije Grogu, kdy vztah mezi Dinem Djarinem a Groguem dostává v této epizodě nové emocionální vrstvy, které především ve finále svádí k silnému dojáku, který podtrhuje symbolický vztah otce a syna. Především vidět Dina a jeho svěřence společně v akci je radost, Grogu se navíc nutně nemusí spoléhat pouze na exo skeleton v podobě IG-12, ale také na jiné své přednosti. Jsou budované zárodky do budoucna, víceméně uspokojivého vyvrcholení dochází i příběhový arch Bo-Katan Kryze v podání Katee Sackhoff, Giancarlo Esposito opět působí dojmem, že do role Gideona dává plné nasazení. Rick Famuyiwa potěší tím, že se mu v této epizodě podaří představit pár zajímavých POV, především skutečně působí, že akci zvládá jako jeden z nejlepších tvůrců, kteří se kolem seriálových Star Wars aktuálně motají. Svůj moment slávy poté zažije i R5-D4, který je nezpochybnitelným a často popíraným hrdinou již od Star Wars: Nová naděje a představuje se v pasáži, ve které by na něj by takový R2-D2 rozhodně pyšný. A možná přijde i Mouse Droid!  Bylo finále 2. série krapet uspokojivější? Možná, že ano. Finále 3. série má blíže k finále 1. série, především i díky zmíněné prakticky non-stop várce akce. Závěr 3. série ovšem dokáže být díky jednomu momentu skutečně emocionálně silně uspokojivý jako 3. série, především navíc celé finále skutečně působí řádně epickým a velkolepým způsobem, které navíc smyslně otevírá prostor nejen pro 4. sérii. I po 3. sériích je tak snadné se na další dobrodružství Din Djarina a Grogua těšit.... ()

Reklama

3k7 

všechny recenze uživatele

Poslední 2 až 3 díly byly totální odpad. Spousta chyb, spousta logických chyb, spousta naprostých hloupostí, které absolutně nedávaly smysl. Tady se dočtete spousty spoilerů, nečtěte to. Poslední díl. Všichni mandaloriani lítají tak 10 minut ve vzduchu,  absolutně nikomu nedochází palivo, pár dílů předtím tam drtivé většině došlo palivo doslova během chvíle při záchraně jednoho nalezence (foundling) Bitva ve vzduchu...zkuste někoho trefit, když letíte...Totální nesmysl. Ale jasně, že někoho napadlo, že by to hrozně dobře vypadalo...Ne, nevypadalo, bylo to extrémně trapný. Nevzpomenu si, jak se jmenoval ten mandalorian s tím "těžkým kulometem", ale další nesmysl, když Bo-katan borce nechá zařvat, místo toho, aby mu tam udělala další otvor ve vratech aby měl možnost se stáhnout, když k tomu měla příležitost.  Mandalorian obvykle trefí cokoliv na téměř jakkoliv daleko...Moffa Gideona bez helmy netrefí...Zase ta logika...A strašně z těch chyb bolí oči. Grogu by dokázal tu gardu rozsekat silou jak nic, místo toho si tam přeskakuje po světlech...z toho zase bolí oči...Kdyby to natočili tu scénu tak, že se zavřou dveře, pak se tam dostane Din Djarin a Grogu by měl nepřátelé vyřešené, udělalo by to víc parády.  Moff Gideon najednou umí perfektně bojovat, najednou má beskarskou zbroj a najednou se doslova během chvíle z ničeho nic vynoří základna na Mandaloru.  Impérium neumělo zpracovat beskar, alespoň to nikde nebylo vysvětleno, ukázáno. Najednou mají všichni zbroje z beskaru a jsou téměř neporazitelní. Trošku paralela na Čínu? Ukrást, zkopírovat a vylepšit? Promiňte, ale těch chyb tam bylo tolik, že jsem měl dojem, že to najednou točí úplně někdo jiný. Kdo se aspoň trochu orientuje ve star-wars světě, tak ho z těch chyb nebolí jen oči, ale celý člověk, jak disney doslova zprznilo značku star-wars a udělalo z toho akorát dojičku na peníze.  Aspoň odpustím 1 až 2 hvězdy za to, že to příběhově nechali uzavřít třetí sérii a nenechali otevřený konec, ty mě vždycky rozčílí a proto se nikdy nedívám na většinu seriálů, dokud nevyjde poslední díl.  Tentokrát ve 3. sérii už jsem viděl, že to hrozně kvalitativně upadá, logika zcela narážející proti zdi, zbytečné díly, které jsou tam jen, aby vyplnili prázdnotu. První 2 série mi připadaly lepší. ()

Kvajet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[SPOILERY, BYLI JSTE VAROVÁNI] Budu za hnidopicha, ale úplně se mi nelíbí, že od doby epizod VII až IX není žádoucí, aby o logice děje uvažoval divák, natož dokonce tvůrce. Jsem fascinován výběrem bojových scén. Kdyby mi někdo řekl "hele v tom Mandalorianovi bude prostě bitva, kde asi 200 lidí bude za pomoci jetpacků lítat v jeskyni, budou na sebe přitom střílet, trefovat se a do toho tam bude jedna slečna lítat se světelným mečem a druhá s kladivem a budou jako mlátit a sekat ty další lidi ve vzduchu", tak bych si myslel, že se dotyčný zbláznil. Ale tady se to opravdu stalo. Ani nemluvím o tom, že lítat ve vesmíru ve zbroji, která jistě není neprodyšná, není úplně možné, ale to by tak nevadilo. Vadí mi fakt, že seriál od Disney má zkrátka horší vesmírné bitvy než Hvězdná brána, která je 20 let stará a i přesto vypadá líp, než miliardová produkce od Disneyho. A to už vůbec nezmiňuju to, že když vesmírná loď narazí do stavby na planetě, tak ta věc zkrátka vybuchne a bude zdemolována na prach, ale tady prostě vše stojí, jak kdyby se nechumelilo. Mandalorian potřetí porazil toho samého záporáka a už to prostě není zábavné. Nebaví mě to, nerozumím tomu, že tomu přistávají pětihvězdy. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až moc velká sázka na jistotu (což jsem po minulé epizodě nečekal) a i na poměry Star Wars velkolepě tupoučké... ovšem tomu feelu a epickému Mandalore contentu člověk těžko odolává, chrocht. Pod rukama Famuyiwy navíc vypadá dost dobře i akce (když člověk pomine poněkud přestřelený jetpackový grupáč). Speciální dík za závěrečnou feel good momentku, která je o to hezčí, že jde vlastně proti duchu celého konceptu. Kovářka pro čtvrtou sérii předpověděla už tradiční epizodickou formu, ale vůbec to nevadí. Jednak tahle staromódnost seriálu docela sluší a druhak bylo ve třetí sérii větší množství věcí, které mohou budoucnost řádně kořenit. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

  • „Skinny Pete“ mandalorian, jeden z přeživších, má ramenní chránič vyrobený z hlavy B2 Super battle droid. Můžeme to vidět ve scéně s podzemní flórou a jezírky. (Veskoslav)
  • Ke konci dílu má cameo Dave Filoni, jenž sedí v novorepublikovém baru/hangáru a má klobouk na hlavě. (Cardo)
  • TIE/IN interceptor si poprvé odbyl premiéru v Návratu Jediho (1983). Samotná stíhačka byla pokročilejší verzi klasického TIE stíhače, měla lepší pancéřování, zbraňové systémy, rychlost a manévrovatelnost. Impérium je začalo vyrábět v roce 3 BBY s pomocí Sienar Fleet Systems, které musely tento typ stíhaček navrhnout z důvodů příliš vysokých nákladů na výrobu TIE Advanced x1 (stíhač Dartha Vadera) a kvůli zavedení stíhačů Aliance v podobě RZ-1 A-wing interceptor. Přesto nedokázali dosáhnout jejich maximální rychlosti. Samotnou inspirací pro stíhač dle jejich tvůrce Joe Johnstona byli netopíři, proto i zavěšení strojů „odpovídá“ chování těchto tvorů. (Veskoslav)

Reklama

Reklama