Reklama

Reklama

VOD (1)

Aby mohl bojovat proti zbytkům Impéria, musí Mandalorian vyhledat pomoc starého nepřítele. (Disney+)

Recenze (58)

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaváhání předchozího dílu odpuštěno. Nová lokace, zajímavé pojetí (vlastně chvilku kopali "za druhou stranu") a příjemný zvrat v jídelně. Opět se do 35minut podařilo vtěstnat skvělou atmosféru nové planety (vykreslit i vztah lidí k impériu/těžařům), tuny akce a přitom připravit základ pro (snad) velké finále! Extra se mi líbilo propojení úvodních (Moff) a závěrečných (Mando) slov. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně kladně hodnotím postavu Billa Burra, která najednou dostala úplně jiný podtext a hloubku. Nicméně oproti první řadě tvůrci s charakterem pěkně zatočili. V první sezóně se Mayfeld choval úplně jinak, ale budiž. Kladně hodnotím i novou planetu, útok pirátů, sundání helmy pro někoho, na kom vám záleží, a samozřejmě ukázku, že i v Impériu jsou dobří lidi. Uvítání konvoje bylo nádherné. Přesto nedávám plný počet. Často se nadává na sequelové díly, že jsou nelogické. Tady to ovšem není jinak. Opravdu je úplně normální, že existuje jen jeden terminál, ke kterému může přijít kdokoliv, a on mu řekne polohu lodi jednoho z nejvíce postavených lidí v Impériu? A není nutné ani, aby to byl alespoň stormtrooper či jiný imperiální důstojník, ale informace to vydá komukoliv, kdo není hledaný? To je pěkná blbost. Druhá blbost je ta, že jakmile zjistíte polohu lodi, tak ta informace může být za pár minut bezcenná. Loď se přece pohybuje, může skočit do hyperprostoru a je fuč. ()

Reklama

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jedna z nejlepších částí série, hlavně díky lince Manda a Mayfielda. Scéna s imperiálním důstojníkem mi hodně připomínala Hanse Landa z Hanebných panchartů a navíc do toho hrálo napětí díky Mandovu odhalení. Ještě že je tam všechny vystříleli, aby nikdo neznal jeho tvář, teda až na Mayfielda, u kterýho jsem proto tak trochu čekal, že se při útěku hrdinně obětuje, aby mohl Mando utýct a jeho tvář zůstala pořád neznámá ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vždy super vidět Billa Burra, ten chlap je super. Měl jsem z epizody jiný pocit než celé dosavadní sezóny. Bylo to syrovější, ucelenější, zemitější. Akční složka byla oproti minulé epizodě také značně odlišná. Rodriguez hrál hodně na wow efekt a kašlal na nějaké propojení. Proto to za moc nestálo. Zde přišlo i na správné uchycení. Akce měla cíl, choreografii. Nebylo to jen bezduché naparování. I když ani tady se neobešli bez klasické záchrany na poslední chvílí, tolik mě to nerozčílilo. Dobrá práce a těším se na závěrečné zúčtování. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého názoru naprosto skvělá epizoda. Scéna s transportem mi připomněla westernové vlakové honičky, nebo například loupež coaxia z Solo: A Star Wars Story, scéna v jídelně pak zase nějaké špionážní/válečné filmy, třeba barové sekvence z Tarantinových Panchartů. Příběh nikterak nevázl, Hess sice rozhodně nebyl zrovna nejbystřejší, ale to už tak ve filmech a seriálech bývá, Din konečně otevírá oči a zbavuje se duševních pout, Boba naštěstí nijak nezastiňuje Dina, čehož jsem se trochu obával, no a samozřejmě Bill Burr ukázal, že opravdu umí hrát! Byl jsem velmi mile překvapen. A Fennec Shand, ač měla velice malou roli, byla také výborná. Její všeříkající výrazy při první scéně s Mayfeldem mě opravdu rozesmály. VFX se vrátily na špičku, rozhodně lepší, než byly v minulé epizodě. Akce plynulá, přehledná, výborně natočená. Samozřejmě plus punkt za seismic charger, potěšilo to mé uši. Klobouk dolu před Rickem Famuyiwou, zatím jeho nejlepší epizoda. Jen tak dál. A “jen tak dál” platí i pro Star Wars, tenhle seriál dal značce nový dech a včerejší Disney Investor Day vypadal velice nadějně a slibně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V této epizodě se hlavní hrdinové kromě normálních stormtrooperů střetávají i s takzvanými shoretroopery, kteří se v době vysílání epizody dosud objevili pouze ve filmu Rogue One: A Star Wars Story (2016), ve kterém si rovněž odbyli svou premiéru. Rovněž design zbrojí, kterou jako převlek obléknou Din Djarin (Pedro Pascal) a Mayfeld (Bill Burr), vychází z designu tzv. tank trooperů, také z Rogue One. (TwoFace)
  • Boba Fett zničí v závere dve TIE stíhačky pomocou seizmických naloží, ktoré vypustí zo svojej lode Slave I. Rovnakým spôsobom sa jeho „otec“ Jango Fett snažil zbaviť Obi-Wana (Ewan McGregor), ktorý prenasledoval Slave I v Star Wars: Epizóda II - Klony útočia (2002). Zaujímavé je tiež, že sa toho zúčastnil aj Boba Fett, vtedy ešte ako malý chlapec. (ČSFD)
  • Mayfeld v konverzácii označí Dieťa (Grogu) ako „malého zeleného priateľa“ (little green friend). Rovnaké označenie použil Palpatine (Ian McDiarmid) na Yodu v Epizóde 3 - Pomsta Sithov (2005). (ČSFD)

Reklama

Reklama