Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý řidič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) touží po pětihvězdičkovém hodnocení od svých zákazníků a tak se snaží udělat vše pro jejich maximální pohodlí a naprostou spokojenost. Od milého úsměvu, nekonečné trpělivosti až po bonbóny zdarma. Ale když mu do auta nastoupí nevrlý obrovský chlap jménem Vic (Dave Bautista), zjistí, že úsměv a trpělivost na něj zrovna nezabírají. A bonbóny už vůbec ne. Z nerudného pasažéra se vyklube tajný policajt, který má zrovna po oční operaci, a tak nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto poněkud netradičně objedná právě Stuův Uber. Tím začíná jejich neuvěřitelná bláznivá spolujízda, kdy se nejistý Stu chtít nechtíc postupně zapojuje do Vicovy policejní akce. Zpočátku mu nahrazuje jeho nejistý zrak, ale jak akce nabírá obrátky, přebírá iniciativu a stává se pro tento den postrachem celého podsvětí. A pětihvězdičkové hodnocení a úsměvy už příliš neřeší. Ale možná bude Vic nakonec patřit mezi jeho nejspokojenější pasažéry a pomůže Stuovi vylepšit skóre. (Cinemart)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (233)

Claw 

všechny recenze uživatele

Obr Bautista a martial-arts machina Iko byla fajn kombinace, všechno vypadalo cool, akční, vtipné, barevné... Film mě rozhodně nezklamal, bylo to úplně jak jsem očekával. Akce teda taková průměrná, ale koukal jsem, že Bautista fakt dobře hraje, má komediální talent, ten snědý Kumail byl taky fajn, dobré pohledy na život, na svět atd. Nenáročná, pěkná, fajn zábavná komedie na sobotní ráno. Naprostá spokojenost. Jo a bylo to docela i brutální. Třeba když tam střelí chlapa do hlavy pistolí, tak ta se mu odklopí jak konzerva s červenou barvou atd... /70%/ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Něco jako Collateral, akorát bez Tomíka, takže o dost zábavnější a uvolněnější jízda. Drax Ničitel tak jako Thor a Valkýra, zůstal na zemi, aby tady mohl dostát svému jménu a na radu Deadpoola, si obstaral svého malého a ubrečeného Dopindera, kterému se snaží během jedno dne zničit život. Proti nim stojí povedená partička drogových dealerů, kterou vede Iko Uwais, který si obarvil vlasy na blond, to asi aby zapadl mezi Jihokorejské popové zpěváky a nebo mezi Emeričany. A i ten stereotyp který v takovýhle filmech je, se daří držet na uzdě. Humor je zábavný, akce je pokaždé něco jiného a byť to neni žádná hardcore řezničina, tak oba hrdinové dostávají docela slušně na prdel. Navíc těch odkazů na starší filmy, to sem fakt nečekal, takže s klidem mohu dát plné hodnocení, protože přesně tenhle film sem potřeboval vidět. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Na Stubra jsem se těšil snad rok, protože na něj Iko AuWais neustále sdílel reklamy a trailery na svým instáči. Obr Bautista a martial-arts machina Iko byla fajn kombinace, všechno vypadalo cool, akční, vtipný, barevný. No a film samotnej pak nezklamal, bylo to úplně jak jsem očekával. Akce teda taková průměrný, ale koukal jsem, že Bautista fakt dobře hraje, má komediální talent, ten snědej KAMEL byl taky fajn, dobrý pohledy na život, na svět atd. Nenáročná, pěkná, fajn zábavná komedie na sobotní ráno. Naprostá spokojenost. Jo a bylo to docela i brutální. Třeba když tam střelí chlapa do hlavy pistolí, tak ta se mu odklopí jak konzerva s červenou barvou atd... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě, že v Americe pořád existují scénáristi, kteří se nebojí stále dokola psát akční buddy komedie. Spolujízda sice není žádná velká jízda, ale na komediální úrovni je v pohodě. Dave Bautista je pro mě sympaťák, kterého bych klidně vídal častěji. Kumail Nanijani pro změnu týpek vzešlý ze stand up comedy, který stále může jen a jen překvapit. Spolu jim to navíc docela šlape, hlášky jsou v pohodě. Tak co víc chtít? Sice období Smrtonosně zbraně je tatam, ale jako odpočinkový film je absolutně ucházející. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Spolujízda je vlastně dějově hrozná blbost a vyčítat by se jí dalo mnohé, ale dělat to nechci. Tvůrci měli jednoznačný cíl a to pobavit diváky a musím přiznat, že se jim to povedlo. Když jsme u toho vypnuli mozek a jen se bavili, fungovalo to velmi dobře. Ústřední dvojka v podání Dava Bautisty (známého spíš jako klasického záporáka) a Kumaila Nanjianiho (stand-up komika) překvapivě šlapala na výbornou. Dialogů a hlášek bylo naštěstí také více vtipných než trapných a u některých scén jsme se smáli nahlas. Pokud se to filmu podaří, nezaslouží si horší hodnocení než tři hvězdy i přes některé nedostatky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Atlantě (Georgia, USA) a Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • V tomto filmu si zahráli malou roli Uber řidičů 3 skuteční závodníci NASCAR, a to Austin Dillon, jeho bratr Ty Dillon a Daniel Suarez. (Mannoroth81)
  • Ve filmu jsou narážky a kopie akčních scén z filmu Čelisti (1975). (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno