Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět Petra (Jiří Mádl), mladého ředitele oblastního divadla, se začne rozpadat poté, co se rozhodne zrealizovat svůj sen, ambiciózní adaptaci Euripidova klasického dramatu o Faidře. Během zkoušek přijde o dva hlavní protagonisty a město mu vyhrožuje krácením rozpočtu kvůli politickému obsahu jeho adaptace. Petr se zamiluje do hlavní herečky Karolíny (Elizaveta Maximová). Napětí doma se stupňuje. Petr se rodinného života příliš neúčastní ani jako manžel, ani jako otec. Krátce před premiérou ho obě ženy opouští. Jeho žena (Marika Šoposká) už toho má dost a Karolína prostě zmizí. Petr se na poslední chvíli snaží zachránit své dílo, ale hra je fiasko. Zničený začne lepit dohromady střípky svého rozbitého života. Ale není na to už pozdě? (Pilot Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád černobílé obarvení filmu, ale musí mě dávat smysl a v příběhu, který se odehrává v současnosti a hlavním hybatalem děje jsou postavy mě to opravdu příjde jako nějaká art poza, která vyznívá v tomto případě úplně směšně, protože scénář a chování postav má k umění opravdu na míle daleko. Moc se mně líbila Elizaveta Maximová a divadelní prostředí, ale to je tak všechno za co můžu solit hvězdičky. ()

bearmeedek odpad!

všechny recenze uživatele

Alejandro přišel něco natočit do civilizace a myslel si, že když natočí pitchovinu černobíle a na formát 4:3, tak že si nikdo nevšimne toho, že je to pitchovina. Možná to měla být snaha i o umělecký film, ale ten by podobně točili už v minulém století soudruzi z ČSSR. A nezachrání to ani několika minutové soft porno. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spokojenost, Mádl je chytrý chlap, vykreslení situace a vztahů a jejich vývoje fungovalo na výbornou. Hudba seděla, člověka to kompletně vtáhlo do příběhu, u nějž je zhruba od půlky jasné, že to nemůže dobře dopadnout. Elizaveta tentokrát už obnažená, narozdíl od Trpaslíka. Můj druhý film od Alejandro Fernández Almendras. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní artovka,která mi ovšem překvapivě sedla a bavila mě celých těch cca devadesát minut.Černobílý formát jí sluší,herecké výkony byly v pořádku a i když to není bez chybiček,neměl sem důvod se nad nimi pozastavovat a kazit si výsledný dojem.Velkým plusem je,že se celý film odehrává na Kladně,takže člověk rád viděl a rozpoznával důvěrně známá místa...70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi si na ten film neumím udělat moc názor - ten černobílý formát 4:3, soundtrack sestávající z klasické hudby, zasazení děje do hnusných kladenských reálií, na české poměry dost odvážné milostné scény, nesnesitelně banální téma manželské nevěry, jakož i samotná skutečnost, že to celé přivedl na svět režisér chilského původu... celé to dohromady prostě působí tak - nemůžu si pomoct - nepravděpodobně, jako nějaký obskurní bizar, který se možná trefil do vkusu té hrstce lidí, kteří mají rádi tu divnou artovou produkci od Pilot Film, ale většina normálních lidí se podle mě musí něčemu takovému už zdálky vyhnout a mě konkrétně to teda míjí úplně brutálně. Možná režisér věděl naprosto přesně, jaký film chtěl natočit a všechno tam pro něj svůj smysl mělo, ale mně osobně ten film přišel spíše jen nesnesitelný - chování všech 3 hlavních postav, Petra, Kateřiny i Karolíny, mi bylo hodně nesympatické, a z finálního rozuzlení jsem byl v podstatě akorát rozčarovaný. Myslím, že to je film, který ve mně vyvolal jen samé negativní pocity, a proto bych se mu podruhé už vyhnul. Připouštím ale, že za jiných okolností by mi ta intelektuální výsostnost asi dokázala sednout, ale to by to musel natočit někdo úplně jiný a s jiným obsazením. ()

Galerie (263)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v nově opraveném kladenském divadle. (PinokKio)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 1 milion korun. (SONY_)

Související novinky

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

Centrum Prahy ožije 27. MFF Praha - Febiofest

12.09.2020

MFF Praha - Febiofest již 18.9. 2020 odstartuje 27. ročník. Mění své působiště a jeho novým domovem se stává Cinema City ve Slovanském domě. Promítat se bude také v Ponrepu, Edison FilmHub a nově v… (více)

Reklama

Reklama