Reklama

Reklama

Únos

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Renomovaná advokátka Patricia je vytržena ze svého úspěšného života, když se dozví o únosu svého syna. Ten se objeví o několik hodin později, zraněný a vyděšený. Policii sdělí, že se ho pokusil unést cizí muž, kterého se na základě hochova popisu podaří zadržet. Situace se však zkomplikuje, když se Patricia rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (La Película)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem čekala spíš zklamání, ale už kvůli tomu, že scénárista má za sebou dva velmi úspěšné (a mnou velmi oblíbené) thrillery, jsem byla rozhodnutá se na to podívat.. A zklamaná jsem nebyla. Závěr mě dost překvapil a hlavně celý film měl takovou tu znepokojivou atmosféru, kterou umí vytvořit jenom Španělé. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nemá to to kulervoucí infarktové napětí jako ostatní Paulovy scénáře, ale pořád ještě to je parádní detektivka, kde se toho děje hodně a závěr se tušit nedá, i kdyby se člověk snažil sebevíc. Psal jsem to už mnohokrát - Španělé jsou nejlepší filmaři na světě a jejich styl mi sedí jako prdel na hrnec. 90% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Oriol Paulo" dal pentelkou na papier nejeden takmer dokonalý scenár (Los ojos de Julia, Contratiempo, El inocente). Je akýmsi Xavim vo filmárskom biznise v Španielsku, pričom toto je jediný jeho pokus, s ktorým som doposiaľ nemal dočinenia. Vo výsledku ako takom, človek nespokojný byť nemôže. Má to atmosféru, má to twisty a rozuzlenie, ktoré milo prekvapí, no čuduj sa svete, nemá to takú silu ako všetky jeho doposiaľ natočené snímky. Dôvod je prostý. Nie vždy všetko čo vyzerá na papieri, bude dobre vyzerať aj v reále. Nuž ale, toto nie je jeho vizitka .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z trojice Paulom napísaných scenárov mi Únos prišiel možno najviac spätý s realitou, možno aj preto, že ho nakrútil niekto iný. Paulove trademarky sú ale patrné aj tu, nespoľahlivý rozprávač, viacero zvratov a samozrejme aj ten záverečný. Ten kľúčový sa ale odohrá ešte pred polovicou. Policajti boli celkom chytrí a rýchlo im dochádzali súvislosti, len potom divák nechápe, prečo sa občas chovali ako amatéri...najmä pri sledovaní boli nápadní ako Godzilla medzi mrakodrapmi. Čakal som niečo iné, ale som rád, že ma v tomto smere film prekvapil, na druhú stranu som ale čakal aj trochu viac. 70% a tentokrát na rozdiel od Tela kvôli vyváženosti zaokrúhľujem hore. Film je najmä o tom, že sa z nás kriminálnici stávajú už v detstve a že nič dobré z toho do budúcnosti vzísť nemôže, či už ste gangster alebo advokát. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery Byl jednou jeden rozmazlený hluchoněmý fracek,který nechtěl chodit do školy jelikož ho tam šikanovaly. Jelikož to nikomu neřekl tak jednoho dne šel za školu a ztratil se takže ho našla policie a ptala se co se mu stalo a neřekl to ani tam tak přišel s historkou, že ho někdo unesl. Film má 2 dějové linky jedna s tím klukem a druhá později s jeho matkou ,která se mstí a vymkne se jí to z rukou. První linka je slabá jak čaj ideálně do televize na Čt 1 a druhá vypadá jak dražší verze Kobry 11 s prvky sci-fi (za tak omezený čas by neměla šanci takový plán vymyslet) 60 procent celkově doba kdy Španělé točily kvalitní horory a thrillery je hold pryč bohužel. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama