Reklama

Reklama

Mladý Jacob (Luke Prael) se dostane do sanatoria po sérii incidentů, které už rodiče nezvládají. Je to tak lepší pro všechny strany. Ředitel Sherman (Will Patton) a jeho žena (Tammy Blanchard) se zdají jako ideální dvojice na spasení ztracených duší. Jenže po několika záhadně nevysvětlitelných úmrtích přijde Jacob se svou kamarádkou Christine (Sterling Jerins) s děsivým odhalením! Nic není, jak se na první pohled zdá... (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (55)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nečekaně komplexní příběh. Pobavila mne především mnohem složitější zápletka, než se na první pohled může zdát. Na internát je odesláno mnoho problémových dětí, se kterými si již rodiče neporadí. Jako například touretťák, autista, transvestita a nebo holka. Z důvodu celé řady vtipných a jinak zajímavých momentů mi ani nevadil poměrně pomalu plynoucí úvod. Ve druhé polovině se však začínají dít divné věci, film nabírá jiný směr a dětem postupně dochází, že je na této škole něco v nepořádku. Několik nešťastných příhod vede k zcela bezchybnému finále, kde jeden zvrat střídá druhý a to jde ruku v ruce s několika vraždami. Bylo by to jasných pět hvězd, nebýt řady poněkud nešťastně budovaných slepých dějových uliček, na které se zbytečně klade důraz a jejichž znění je v závěru celkem prázdné. Nepomohly tomu ani neustálé odkazy na chlapcovu babičku, což se dle mého, mohlo párkrát zmínit a ne tím zaplácat dobrých 10-15 minut celého filmu. Ale dobrá tedy, velkolepý závěr mne donutil zapomenout na většinu nedostatků, ale mohlo to být ještě lepší. 75% PS: Opravdu se divím, že takový skvělý námět nebyl nikde jinde napodoben a vytvořen znovu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Osobitý prístup režiséra ma celkom zaujal, pretože nie je veľa originálnych hororov, a nakrútiť takúto podivnosť o jednom malom faganovi v ženských šatách sa nevidí často. Skupinka asociálnych freakshow-deciek v súkromnej škole, ktoré začnú umierať za záhadných okolností, do toho starý Igor Hnízdo, hlavný detský hrdina s homosexuálnymi sklonmi a jeho (asi) vraždiaca sadomaso "priateľka", no čo z toho mohlo vzniknúť? Celkom ma zaujímalo, akým smerom to režisér v záverečnej tretine vyhrotí. Konečný dopad mohol byť síce ešte vyostrenejší najmä po tej psychologickej stránke (pretože s ohľadom na okolnosti sa z toho malého buzerantíka mohol vyvinúť ešte omnoho väčší magor), ale zaujímavý film to rozhodne je. Len v poslednej dobe mám pocit, že všetky horory odohrávajúce sa na tých odľahlejších miestach, ako kliniky či internátne školy, musia skončiť požiarom. Tento je už v poradí minimálne tretí za rok. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Lehce úchylný, no o to příejmnější pokoukání. Atmosféra a interiéry sanatoria jsou dostatečně děsivé a dlouho jsem přemýšlel, co se z toho vyklube. Poslední třetinu filmu jsem jenom zíral, co všechno lze nacpat do jednoho filmu. Celé to ale jakš takš dává smysl a konec potěšil. Pro milovníky trochu nestandardních kousků určitě povinnost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Lehounky Nadprumer 3-4hvezdy. Uplne komentar, vystihujici me pocity ma J*A*S*M. Ze skveleho napadu se to prumernym zpracovanim stalo jen obycejnym beckovym filmem, prvni pulka pomala a nudna, ale divaka zajima, o co tam vlastne jde. Konecne rozuzleni se socialnim podtextem je skvele, mozna jedno z nejlepsich a nejnapaditějšich za posledni dobu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jacobův nevlastní otec mu zařídí, aby se dostal do výběrové internátní školy. Ta je tak mimořádná, že má ředitele a učitele v jednom a ze tří učebnic se v hodinách probírá látka pouze z jedné - Bible. Na neposluchy má pan řídící rákosku, ale používá ji jen na masochisticky založenou Christine. Jacob se ocitl mezi samými zrůdami a postupně začíná chápat, že jeho pobyt rozhodně dočasný nebude. Přicházejí zdánlivě nevysvětlitelná úmrtí a Jacob odhaluje hrůzné tajemství místa, odkud, jak to vypadá, není úniku. Sám Jacob se snaží být normální, leč postupem času se zdá, že i on má v sobě cosi zrůdného. Psychologické drama v artovém kabátě se skvělou kamerou, atmosferickou hudbou (některé ponuré pasáže připomínaly Vetřelce J. Goldsmitha) a slušnými hereckými výkony je spíše pro menšinové publikum. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama