Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tahle kostková pila, kde dojde i na konspirace, mně fakt bavila, o to víc je to pro mně překvapující, když je to od toho samého režiséra, co natočil Insidious: Poslední píšťalka, což je rozhodně, ten nejhorší Insidious z celé série. Nicméně, teď k tomu nejzávažnějšímu tématu, které otřáslo zdejší diskuzí, a donutilo nejednoho experta na horory, zvednout se ze židle/křesla, obléct žlutou vestou a vyjít ven protestovat. Ano, ano, mluvím tady o násilí, které je ve filmu, film má PG-13, takže to pobouřilo mnoho expertů, kteří očekávali jatka, galony krve a hlavně, člověk se u toho i víc bojí. Nicméně já nejsem expert, takže protestovat do téhle zimy a ještě v žluté vestě, sem fakt nešel, navíc tvůrci velice šikovně, vyřešili úmrtí postav a na tu krev, taky přeci jenom došlo. O postavy, sem taky bál, každá z postav, měla něco do sebe, charaktery sou velice dobře vyvážený a napsané. Samotné pasti, sou taky velice dobře udělané, každá je jiná a v každé je jiné nebezpečí, kterému postavy musí čelit a přizpůsobit se. Finále je docela děsivé a znepokojivé......docela z toho šel i strach, takže zasloužená pětka. PS: Navíc ten soundtrack, je boží. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá varianta na první Saw (2004). Z Únikovek se docela již stává mainstream a bylo jen otázkou času, kdy to někdo zfilmuje. Mě osobně to bavilo od začátku do konce. Nebo spíš dokud, to bylo tajemné a postavy bojovaly o přežití. Ono netrvá to dlouho a šest postav je hozeno doprostřed hry, kde svedou boj se smrtí. Fakt je, že oproti Saw a jeho následovníkům chybí krev. Což mě upřímně vůbec nevadí, ale finále je pro strašně divné. Pointa celého filmu dle mě vyzní moc do ztracena. Což je škoda, protože první SAW je podle mě naprosto geniální a má geniální i pointu a závěr. Tady mě film bavil vcelku obstojně dokud nepřišlo finále. Herci nejsou moc známý a veskrze ani moc sympatičtí. Přesto jsem jim fandil. Escape Room mi dal přesně to, co jsem od něj chtěl. Nenáročný horor/thriller. (70 %) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľal som aj nad 4 hviezdou lebo je to v pasciach nápadité a nechýba tomu tempo. Naozaj som sa ani na chvíľu nenudil. Dokonca aj tá konšpiračná teória za tým mi celkom sadla..ale film nestavia na akejsi logickej a zmysluplnej myšlienke.. snaží sa byť len zábavný. Čo podľa môjho názoru ku funkčnosti diela ako takého nestačí. Pri druhom pozretí by som sa asi nudil. Dvojku si ale s radosťou pozriem. A hlavná černoška je cute. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný klon Kostky (s ozvuky ze Saw a Final Destination), kde se nám dokonce dostane i nějakých vysvětlení a kde je jedna místnost zajímavější než druhá. Tuhle dávali na Discovery Channel pořad, kde také měla nějaká partička uniknout z místnosti - resp. dvě partičky, červený a modrý tým - a tohle mi to připomnělo, i těmi hádkami nebo jak se každý snaží být chytrý. Škoda, že tomu baráku s tolika podivnými místnostmi (šlo by to vůbec zkonstruovat? A posléze beze stopy "vymazat"?) nenakopalo zadek víc přeživších postav, protože třeba řidiče kamionu nebo holky, co bojovala v Iráku mi bylo vyloženě líto. Tam to asi tvůrci filmu mohli krapet jinak dotáhnout. Dívá se na to dobře, napínavé to je, dobře natočené místnosti taky, a přesto bych váhal říct, jestli se na to znovu podívám. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(94%) Viděno v kině. Mě to teda strašně bavilo a to od začátku do konce. Je to takový mix mezi filmovou sérií SAW nebo KOSTKA. Ale spíš bych to víc přiřadil k té KOSTCE – vidím v tom větší podobnost. Ale dost k srovnávání. Tento snímek byl točen v PG-13 verzi, což mi vůbec nevadilo, že tam chyběla brutalita, krev apod. Tak jako tak mi to i přišlo dost realistické a někdy i mírně drsné. Strašně se mi líbilo, že měl film neskutečně rychlé tempo. I jsem si všímal tu zběsilost, jak jedna postava rychle řešila danou situaci, do toho druhá – mělo to neskutečný drive. Saw to připomene jen ze začátku jistou pastí. Ostatní pasti v obdobě simulovaných místností byly perfektně vytvořeny – mělo to spoustu nápadů. Takže technická stránka je naprosto dokonalá, divím se, že rozpočet nebyl moc velký. Herecká sestava mě též bavila – na postavy se pěkně dívalo a i mě zarazilo, že začali umírat v úplně jiném pořadí než bych čekal. Napětí – to je další filmový aspekt, který se povedl. Hudba je taková optimální pro potřeby této záležitosti. Ke konci to má pár dobrých zvratů. Jen úplné finále, nejen, že téměř připomene doslova rozuzlení kostky, ale je trochu předvídatelné a mohlo být o něco lepší, ale to je jen můj dojem. Jsem nesmírně spokojen. Doufám, že vznikne pokračování a bude podobně kvalitní. Do kina jsem šel s nulovým očekáváním a výsledek mě naprosto ohromil. Toto téma mám rád a jsem šťasten, že se dílo zdařilo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • V poslednej miestnosti (je ju možné visieť aj v úvodnej scéne s Benom (Logan Miller)) sú po stenách popísané 3 citáty v latinčine - Mors Mihi Lucrum (Smrť je pre mňa odmena), Mors Vincit Omnia (Smrť dobyje všetko) a Acta Est Fabula (Hra je dohraná). (beso74)
  • V květnu 2018 bylo oznámeno, že film má mít premiéru na konci listopadu 2018. V červnu 2018 byla premiéra přesunuta na 1. 2. 2019 a nakonec měl film premiéru 4. 1. 2019. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama