Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Posledních 15 minut ubralo filmu hvězdu. Je to přesně to, co jsem čekala. Shitový film, který opravdu zabaví. A těch pár chvilek, kde se nic moc neděje, se dají vyplnit sledováním Deborah Ann Woll. Příběh zajímavý (stejně jako Saw, Cube etc.), provedení ovšem dost vražedné. Nelogika střídá naprostou tuposts a zpět k hloupostem. Ale stejně jako Saw to diváka vtáhne do děje a díky krátké stopáži není problém film dokoukat. Těch posledních cca 15 minut to ale opravdu kompletně zabilo. Zbytečně se to celé zamotalo a začalo to působit dojmem Nezvratného Osudu. O tvůrci hry nevíme absolutně nic a zdá se, že si tvůrci nechávají zadní vrátka pro pokračování, kterého se snad ale nedočkáme. 3* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $57,005,601Tržby Celosvetovo $155,535,659Tržby za predaj Blu-ray v USA $612,044Tržby za predaj DVD v USA ║ Námet na thriller alebo horor ako lusk, len škoda že ten potenciál sa nedokázal lepšie využiť. Občas to trpí prílišnou banálnosťou, či ako že prekvapením, ktoré nedokáže skutočne dostať. Príde mi to tak ako taký rýchlo kvas. /60%/ ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Podařený film, který až na prvních 15 minut nenechá vydechnout a ani na chvíli nenudí. Ocenil bych jednotlivé místnosti zvláště tu vzhůru nohama u které se lidem co mají strach z výšek párkrát zamotá hlava. Postavy se relativně chovali rozumně a za zmíňku stojí také povedený konec což je u podobných filmů velice těžké vymyslet. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný klon Kostky (s ozvuky ze Saw a Final Destination), kde se nám dokonce dostane i nějakých vysvětlení a kde je jedna místnost zajímavější než druhá. Tuhle dávali na Discovery Channel pořad, kde také měla nějaká partička uniknout z místnosti - resp. dvě partičky, červený a modrý tým - a tohle mi to připomnělo, i těmi hádkami nebo jak se každý snaží být chytrý. Škoda, že tomu baráku s tolika podivnými místnostmi (šlo by to vůbec zkonstruovat? A posléze beze stopy "vymazat"?) nenakopalo zadek víc přeživších postav, protože třeba řidiče kamionu nebo holky, co bojovala v Iráku mi bylo vyloženě líto. Tam to asi tvůrci filmu mohli krapet jinak dotáhnout. Dívá se na to dobře, napínavé to je, dobře natočené místnosti taky, a přesto bych váhal říct, jestli se na to znovu podívám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Únikové místnosti, co na pohled vypadají pěkně kreativně i vizuálně lahodně, ovšem hrůzou se v nich nepotentujete. Základním kamenem hororového úrazu jest skutečnost, že se do těch pěti místností, které s šesti účastníky absolvujeme, nepodařilo absorbovat napětí a vyvolat u diváka potřebný neklid. Drastický ráz by filmu jen prospěl, jenže gore úplně chybí a tentokrát je patnáctiletým pakátlům umožněno zírat na děj bez újmy na jejich gracilních genitáliích. A to má tohle dílo ambici být vyzrálým a invenčním, tak nějak vyvracejícím omletý/obehraný koncept. Scénář překvapivě hodně sází na prokreslení šestice postav, ač k nevíře, nelze k nim inklinovat, charaktery jsou značně průhledné, zapáchající nejedním klišé. Na povrch vyvěrají jejich "třinácté komnaty", což úplně originálním neshledávám. Z nabízených účastníků projde snad jen Deborah Ann Woll, rozhodně to nelze připočíst tomu, že by její (vojenský) charakter byl extra zajímavý, prostě projde jen proto, že má náběh být sexy. Zbytek postav je čirá scenáristická hrůza, černoška, co je posedlá fyzikou, outsider, co prodává v obchodě s potravinami, brýlatý "génius", co má na kontě účast v desítkách únikových her a tak dále.Jejich vystavění má hodně seriálovou formu, což je dáno i angažovaností dvou najatých scenáristů v seriálové tvorbě. Navíc nejsou příliš sympaticky zahrané. Režisér nemohl dělat víc, než se do toho opřít kvalitním technickým zpracováním a najít neotřelé opěrné body. A to se mu hned při první navštívené únikové místnosti daří. Z extrémního horka se plynule přejde do nepohodlného mrazu a "puzzle" místnost je určitě top. Nejproblematičtějším se ukázal závěrečný maraton, v němž scénář neodolal svodům překombinovaných konců, nabalilo se do něj dost. Pochybuji, že v tom natlakovaném závěru bude mít divák o všem stoprocentní přehled, dokonce nevylučuji, že v nastalém dění i celkovém vyústění bude mít zmatek. Tahle úniková hra prověřila režiséra Adama Robitela z hlediska jeho vypravěčského umu, hororově to ještě nemá natolik prošpikované, prostě žádná pořádná krvavá hnus scéna se nekonala, respektive nebyla mu umožněna, invenčně to má své silné momenty, tudíž vstupenku do této únikové hry jsem neroztrhal a své účasti jsem posléze nelitoval. 710 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)
  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • Adresa na vodičskom preukaze Amandy Harper (Deborah Ann Woll) je 5063 Camp Butler Road, Springfield, Illinois. Je to adresa národného cintorína Camp Butler, kde sú pochované obete občianskej vojny. (beso74)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama