Reklama

Reklama

Viva Maria!

  • Francie Viva María ! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brigitte BardotováJeanne Moreauová jako zpěvačky, svůdkyně a revolucionářky... Marie Fitzgerald O’Malleyová podědila revolucionářské geny svého irského otce a francouzskou krásu a noblesu své matky. Již v útlém dětství se naučila vyrábět a pokládat bomby a především nenávidět Angličany. Po atentátu, při kterém zahynul její otec, nalezne úkryt a útočiště ve voze potulného cirkusu. Francouzská zpěvačka Marie ji oblékne do ženských šatů a postaví vedle sebe na scénu. Více než francouzské kuplety obou zpěvaček přitahují muže všech společenských a věkových kategorií svádivé kostýmy a vnady, o kterých se jim v životě ani nezdálo. V zemi zuří revoluce a v Marii (té irské) se probudí její anarchistická krev a smysl pro spravedlnost. Ta druhá Marie nemůže zůstat pozadu a navíc se zamiluje do vůdce vzbouřenců. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (68)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý pokus o americkou westernovou komedii-parodii (snad jediný pokus od tohoto režiséra), pěkný pestrobarevný film, ale i směsice nejrůznějších jiných žánrů od výtvarného kostýmního filmu, přes klasický western, až po intelektuální dílo francouzské "nové vlny". Vidět křehkou Brigitte za kulometem či pěkné striptýzové číslo to jen tak v žádném jejím jiném filmu neuvidíte:-) Pěkné 3*. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když se na první pohled zdá, že "Viva Maria!" bude obyčejná taškařice, nenechte se zmást. Tenhle film je rozhodně promyšlenější, než se zdá. Plakát sice evokuje skutečně "vybroušenou zábavu, na druhou stranu ženy za rotačním kulometem rozhodně vypadají slibně. "Viva Maria!" navíc ale prezentuje příběh, který není jen hloupou báchorkou, na kterou jsou namotané jednotlivé gagy. Jedná se o velmi dobrou parodii, jež se nebojí rýpnout si to tehdy velmi oblíbeného žánru - do westernu. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/viva-maria-1965-60.html ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Francie v kostce. Cirkus jako místo zasvěcené umění, kde žijí pospolu Angličané, Francouzi a Němci. Ideály revoluce jsou šířeny do světa dvěma kráskami zpívajícími o Paříži a přinášejícími do dalekých končin závan Moulin Rouge. Touha po nemožném (puška). Krásky, láska, kabaret, revoluce, umění, fantazie - vše, co určuje kouzlo Francie! La proprieté c´est le vol. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Viva Maria! je pro mne trošku nepochopitelný film. Nepovažuji ho za komedii, za western a v podstatě ani za cokoli jiného, co by zavánělo jednoznačností. Je tam od všeho trochu - od terorismu, přes kabaret, naznačenou nahotu, záchvěvy nové vlny až po revoluci. Samozřejmě mne potěšily krásky s úsměvem odhazující kostýmy či ladně mačkající spoušť kulometu, ale od zpočátku pobaveného úsměvu jsem se přesunul k úsměvu zdvořilostnímu a poslední půlhodinu jsem, již s lehce křečovitým výrazem v tváři, doufal v záchranu od svého obvyklého nepřítele - závěrečných titulků. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Některé gagy prvotřídní (třeba střílející bankéři), ale příliš mnoho jich vychází na prázdno, prvních čtyřicet minut se kromě zpěvu otravné odrhovačky a poloobnažených Marií neděje zhola nic, pak se zas vyhazuje kdoví co kdoví proč do vzduchu...ve výsledku otravná slátanina s několika povedenými gagy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Přestože si film dělal legraci sám ze sebe, cenzoři v Texasu ho vzali vážně s tím, že je nevhodný pro mládež. Dohady a tahanice skončily pak až u Nejvyššího soudu pro USA, který zákazové omezení pro film zrušil. (Zetwenka)
  • Verze, která se promítala v USA, byla o minutu kratší než originál a končila tancem, oslavami v ulicích města. V delší verzi se obě ženy vracejí do Evropy a vystupují na divadelních prknech. (Zetwenka)
  • Exteriéry fiktivního San Miguelu se natáčely v Mexiku. (Cherish)

Reklama

Reklama