Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný a napínavý příběh českého leteckého esa, jeho kamarádů i bezbřehou lásku k létání přináší do kin film Narušitel. Život armádních letců socialistického Československa naplňovaly opojné chvíle svobody v oblacích a přátelství na celý život, z velké části ho ale ničil dozor státní bezpečnosti a jejích udavačů. Čtveřice kamarádů a jejich letecký mentor spolu létají a slouží v armádě dvacet let. Pak se ale po dlouhé době začne rozmotávat smrt bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ a hlavní hrdina nemá jiné východisko, než se ho pokusit napodobit. „Jste narušitel, následujte mě,“ jsou slova, která sám často hlásí do vysílačky, když nutí k přistání ty, kdo se na západ za svobodou vydávají vzduchem v letadlech. Teď se o stejně zoufalý útěk musí pokusit i on. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (119)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

To bolelo a hodně. Davide, proboha režie, scénář, kamera, fakt musíš všechno dělat ty ? Zejména scénář to je teda horší výsledek než bitva sedláků u Chlumce. Jako mluvit o plánu útěku přes hranice, zjistit, že mě někdo slyšel a neřešit to, to snad i Frank Drebbin by hodil zpátečku. Hlavní hrdinové vůbec nestárnou, pořád vypadaj stejně, rok 1970, rok 1989. Celá ta zápletka byla hrozně šílená, náhodou jedou do svazarmu, kam předtím asi taky náhodou podstrčej stbáci složku ? Dál tam mám problém s absolutně naivním resp neuvěřitelně pitomým chováním všech. Jako já budu nosit tričko s odznáček RAF a fakt se dostanu do lidově demokratický armády ? Budu se stýkat s pilotem RAF a můžu vést svazarm, kde mám letadla co můžou letět přes čáru ? Pilot RAF nosí uniformu RAF v roce 1970, to šlo ? A ty brutální střihy v čase, ach bože to nemělo vůbec žádný vývoj s postavama. To fakt tu "nehodu" neřešili až pak na výročí 15 let ? Jo, je určitě umění dostat svůj film do kinodistribuce, marketing filmy sice mívají jako kráva, ale stejně je vždy podstatný csfd. Letecké scény hezké, ale zase příliš dlouhé. Jako dávat filmu hvězdičky, že režisér, kameraman a scénarista je mladej, natočil film a dostal ho do kin je skoro až pervezní. Já dám jednu, protože nechci být úplný kat, ale Davidovi silně doporučuji ať si vybere disciplinu která mu jde nejlíp (produkce ) a zbytek nechá jiným od kterých se může dost naučit. ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Ono by si to zasloužilo pravděpodobně mnohem nižší hodnocení, než jaký tomu dávám, ale fakt jsem měl pocit, že z každýho záběru cítím neskutečnou snahu a nadšení pro věc velmi mladého režiséra, který to určitě neměl vůbec jednoduchý. V podstatě se mu podařilo natočit film s jednima z nejlepších leteckých záběrů, který kdy u nás vzniknul. Tempo filmu je super. To je jedna věc. Druhá věc je, že některý "zvraty" mi přišly vyloženě zábavný, což možná nebyl úplně záměr, ale vyvolalo mi to úsměv na tváři, tak proč tomu nedat trochu vyšší hodnocení. ()

Reklama

pafka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tak blby, ze ani v televizi se na to neda rozumne divat. Jedine plus byl dej, ktery byl zajimavy pribehem. Bohuzel ale tady to skoncilo. Je neuveritelny, jak je mozne, ze tak skveli herci tak podivne a neuveritelne hraji. Co saber, to cast pribehu a vy to tem lidem neverite. Ale vubec nikomu. Prosim tvurce, aby priste zkusili neco jinyho, treba prodavat hotdog nebo jahody. Tohle bylo utrpni. A ve finale na akcnosti mela pomoci zase rozklepana kamera. Proc porad? Slabota, usetrete hodinu a pul a koukejte radsi z okna. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Dle traileru jsem očekával že p.Zindulka dostane více prostoru, ale i přes to byl jeho herecký výkon nádherný, poslední role, byl to PAN herec. Film podle skutečných událostí, o to více je to k nas*ání, myslím že film je podhodnocený, samozřejmě se z něj nechalo vytěžit více, ale 17ti letý kluk natočí všechny scény z letadel opravdu v letadlech a ve vzduchu, žádný dron nic, žádné digitální efekty, prostě poctivě. Palec nahoru i za hudbu, neříkám že je to na Oskara, ale za shlédnutí a uznání to prostě stojí :-) ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Za letecké scény a odvahu poslat tento film do kinodistribuce. Jiří Dvořák je letecký nadšenec, tak se moc nedivím že na roli kývl. Jak ale na stará kolena překecali pana Zindulku ... no asi sám doufal v lepší výsledek a jako profík to pak veřejně nepřiznal. Když se onehdá na FB profilu pana řežiséra dovolil někdo upřímně vyjádřit, že je ten film poněkud debilní, dostal neskutečný kouř a tradiční kontra "a cos dokázal ty v 18 letech??". No, vážení, je mi naprosto u hnědky kolik let bylo panu Baldovi když to točil, ten film je prostě blbej, scénař děravej a chování postav nepochopitelné, až retardovaně naivní. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Během prvního setkání Vladislava (Pavel Neškudla) s Otmarem (Stanislav Zindulka) Vladislav podle Otmarova odznaku správně pozná, že v RAF sloužil u 312. československé stíhací perutě. Tato peruť byla jednou ze 4 československých perutí RAF. (noelcoward73)
  • Film se odehrává v letech 1960, 1974, 1989 a v blíže neurčené současnosti. (noelcoward73)
  • Vladislav (Pavel Neškudla) a Zdeněk (Jiří Dvořák) později v civilu létají na letounech Zlín Z-142 a dvouplošníku Aero C-104 (Bücker Jungmann). Před svým zatčením Vladislav přelétá letoun Antonov An-2. (Foxhound#1)

Související novinky

Zemřel herec Stanislav Zindulka

Zemřel herec Stanislav Zindulka

14.03.2019

Ve věku 86 let zemřel český divadelní, filmový a televizní herec, Stanislav Zindulka. Ten měl za sebou vystudovanou pražskou DAMU, od roku 1994 byl pak členem pražského Činoherního klubu. Mezi jeho… (více)

Reklama

Reklama