Reklama

Reklama

Počátkem šedesátých let ta čtyři jména v Anglii nikdo neznal. O několik let později ležel nejslavnější kapele své doby u nohou celý svět. Všechno začalo v roce 1959 v Liverpoolu, když se čtyři úplně obyčejní kluci rozhodli, že budou nejlepší. Jenomže muzika, kterou chtěli dělat, byla hodně jiná než ta, co se denně linula z rádia i televize...

Britsko-americký snímek mapuje začátky jedné z nejslavnějších kapel pop-music od okamžiku, kdy se ti čtyři kluci - ještě ovšem ve složení Lennon, Harrison, McCartney a Sutcliffe - v r. 1959 rozhodli, že chtějí dělat muziku a ustálili se na názvu The Beatles. Vychází nejen z množství materiálů, které jsou o slavné čtyřce k dispozici, ale i ze vzpomínek Peta Besta, původního bubeníka skupiny, jehož posléze Beatles nahradili Ringo Starrem.

Richard Marquand, původně režisér dokumentárních snímků, tímto filmem debutoval v hrané tvorbě.

Skladby Beatles z tohoto období nahrála pro film skupina RAIN. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý snímek o vzniku nejslavnější britské kapely. Po všech směrech nijak výrazná televizní záležitost, která neurazí ale nemá moc co nabídnout. Raději nějaký z mnoha dokumentů, které o Beatles řeknou více. ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Narvat tolik významných momentů do 100 minut se moc nepovedlo. Beatlesáci jsou jen ploché figurky a všechno je založené na vyhrocené a dost nechutně patetizující dramatičnosti. Backbeat Iaina Softleyho je v tomto ohledu mnohem lepší a civilnější. ()

kaladze77 

všechny recenze uživatele

No podobne ako vo filme Nowhere Man a Backbeat, ani v tomto filme sa mi nepáči ako zobrazujú Johna Lennona, ako namysleného týpka, ktorý je vodcom. Podľa mňa ako vedel že Epstein je manager skupiny nesprával sa k nemu takto, bol zdvorilejší, a nebol až taký protivný aspoň voči Brianovi nie. Film podľa mňa dobre dalo späť roky 60te nato že to bolo natočené v roku 1979. Inak nie je to zlý film, ale nejak Backbeat (okrem viac scén o Stuartovi) sa mi páčil viac. Preto dávam 3 *** ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama