Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 5

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (293)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměr, a to ještě stěží. Od režiséra Tajemství smrti slečny Neznámé jsem čekal rozhodně více, obzvlášť když na něj dohlížel Guillermo del Toro. A začátek byl dost slibný - moje oblíbená Donovanova píseň Season of the Witch, neokoukaní a příjemně všední mladí hrdinové, nadsázka, výprava do strašidelného domu. Jenže pak se to zvrtlo. Jednotlivé duchařské historky jsou dost předvídatelné a chybí jim napětí či (snad s výjimkou té první) překvapení, lekačky jsou doslova na jedno brdo, scénář nemá logiku, ale dělá, že ji má, a hlavně... Hlavně se postavy střídavě chovají jako géniové (záhady řeší obratem, ihned vědí, že se mají podívat pod postel) a jako idioti. Působilo to na mě jako trochu výpravnější TV film, případně vzhledem ke konci jako pilotní díl seriálu. Nic moc.____P.S. České titulky se drží kvality filmu, když v jednu chvíli čteme "Blbci! Už je devět hodin!" místo správného "Blbci na devíti hodinách!" nebo když se o policejním náčelníkovi (chief) mluví jako o "šéfovi". ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zadanie bolo myslím splnené na plný počet bodov. Horor pre staršie deti? Halloweenská historka zložená z viacerých navzájom spojených? Absencia zbytočných odbočiek a zdržovačiek? Dobre a hlavne vhodne pôsobiace digitálne triky? Neblbé herecké výkony? Všetko by sme mali. Pre dospelých poslúži ako netrapná oddychovka a na halloweenský večer ako fajn votvírák. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Kdyby studio nesvázalo Øvredalovi ruce ratingem PG-13 a zejména prioritním zacílením na teen diváky, tak bychom nyní bezesporu pěli ódy na jeden z nejlepších hororů roku. Jakožto zdejší žánrový expert si tedy musím položit otázku, proč Øvredal dobrovolně zamezuje rozletu svého ducha, toužícího po hororových výšinách, a upřednostňuje finanční stránku věci před tvůrčí nezávislostí? Je mi z toho smutno. Zadání bylo nicméně splněno téměř na jedničku a hororová omladina tak odejde z projekce spokojena. Já osobně jsem však chtěl odejít již po půlhodině, jelikož míra verbální pohotovosti přerůstá únosnou míru a znemožňuje efektivně budovat atmosféru. I proto se s dětskými postavami nikterak neztotožníme a naopak jim popřejeme brzkou smrt. Postupem času naštěstí snímek opouští komediální rovinu a ke slovu konečně přichází i limitované strašení, které dosahuje největší intenzity za červeného světla. Ve výsledku mi však nezbyde nic jiného, než horor Scary Stories to Tell in the Dark označit za zklamání sezony a udělit mu tři slabší hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Počas Halloweenu 1968 sa rozhodne partia tínedžerov vstúpiť do tajomného domu na okraji mestečka Mill Valley. Ten kedysi patril rodine Bellowsovcov, ktorí sú centrom mnohých príbehov, ktoré sa v meste povrávajú. Nájdu tu strašidelnú knihu, ktorú napísala Sarah Bellows. Keď zistia, že najnovšie príbehy sú napísané čerstvou krvou, vedia, že sa ocitli v obrovských problémoch. - Príjemný jesenný horor od Andrého Øvredala, ale sú na ňom nanešťastie až príliš zretelne vidieť PG-13 obmedzenia. Príbeh je pútavý a naladený na podobnú vlnu ako viacero hororov s detskými protagonistami, ktoré vznikli v posledných rokoch, takže fanúšikov podobných snímkov určite nesklame. Osobne ma najviac zaujali desivé masky, ktoré precízne kombinovali praktické a CGI efekty do miery, ktorá nebola vôbec nevkusná, ale naopak pôsobila decentne. Hlavní hrdinovia mi tiež celkom sadli, takže sa k tomu pred budúcim Halloweenom možno vrátim. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Len tak, tak, s odretými ušami a s jazykom po topánky, dobehol tento teen horor aspoň do mierne nadpriemerného hodnotenia. A to hlavne vďaka maskám ( trikom ) a slušnému, strašidelnému záveru. Spielbergoviny a ani carpenteroviny z rokov 80. keď žáner v podobnom štýle eskaloval, sa v tomto prípade nekonajú. Ale mohli. Možno keby Guillermo chytil sám režijné oprate. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Film je natočený podle knížky Alvina Schwartze „Scary Stories to Tell in the Dark Treasury“ (soubor knih „Scary Stories to Tell in the Dark“). (RammsteinDE)
  • Michael Garza sa vo filme predstavuje pod dvomi rôznymi menami. Raz sa predstavil ako Ramón Rodriguez, druhýkrát ako Ramón Moráles. (CroSsicek)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno