Reklama

Reklama

Noční můry z temnot

  • USA Scary Stories to Tell in the Dark (více)
Trailer 1

V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (293)

tron 

všechny recenze uživatele

Vlastne sa mi to celkom páčilo a bavilo ma to. Občas je to klišé (šerif) a hlavné postavy mi pripadali skôr otravné, než sympatické. Ale väčšinou to slušne odsýpa, atmosféra 60. rokov 20. storočia na americkom vidieku je stvárnená pútavo a presvedčivo, poteší famózna Season of the Witch a jednotlivé príšery sú stvárnené plus mínus skvele. Vo finále už som sa trochu strácal, ale napriek tomu fajn. Každopádne nechápem, prečo niektorí ľudia tvrdia, že je to poviedkový film. Isté veci k tomu zvádzajú, ale poviedkový film vyzerá úplne inak. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sympatický teenagerský horrůrek (nesnáším zdrobněliny, ale označení "horror" mi k němu fakt nepasuje), se sympatickým obsazením, s klidnou pečlivou kamerou (jak to mám rád) a povedenou výpravou z konce amerických maloměstských šedesátek, což mi bohatě stačí na to, abych jednoznačně zaokrouhlil hodnocení nahoru. Příběh ničím neohromí ani nepřekvapí, strašidelná kniha a pomstychtivý duch atd atd, ale líbilo se mi to a bavilo mě to a o to přece jde. Nejvíc zapamatováníhodný je asi zlověstný strašák v kukuřici oblezlý brouky. A tehdejší neexistenci mobilních telefonů scénárista chytře vyřešil amatérskými vysílačkami a já si vzpomněl, jak s nimi o ca 20let později jeden spolužák na základce machroval ve třídě, když mu je jeho strýc přivezl ze západu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Při dnešním hodnocení jsem přimhouřila oči a zaokrouhlila nahoru, ta parta studentů mi byla sympatická, jejich boj o přežití mě vtáhnul, atmosféra snímku lehce bubu příjemná, pochválit musím i hudbu a výpravu, obojí moc pěkné.. Při scéně s pavouky jsem měla husí kůži, tfujtajbl.. Celkový dojem o kus lepší než jen dobrý.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se bál hodnocení a toho že to bude blbost pro děti. Ale nakonec se mi to hodně líbilo. Takové dospělejší Goosbumbs, které i když se snažily skoro o totéž jsou daleko horší. V americe kde jsou knihy rozšířenější je tenhle film asi daleko stravitelnější, chápu že tady to je docela problém.Nicméně chci pochválit masky které jsou luxusní, jasně sem tam je CGI ale je použito jen nezbytně takže za mě palec nahoru. Herci jsou příjemní, nijak nenucení. Hodně se mi líbilo prostředí kde se film odehrával. Byl jsem příjemně překvapen a film si pustím určitě znova a těším se na pokračování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac, prišlo mi to celé až moc teenegerské, niečo na spôsob Stranger Things, len sa to snažilo tváriť hororovejšie. Tiež škoda, že sa v dôležitých momentoch kamera odvracala a divák teda okrem bubáka neuvidí zhola nič. Na druhú stranu ale masky neboli najhoršie a vizuálna stránka tiež potešila. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. srpna do 1. listopadu 2018 v Toronto (Ontario, Kanada). (rakovnik)

Související novinky

Del Toro konečně na chodníku slávy

Del Toro konečně na chodníku slávy

08.08.2019

Oscarový režisér a scenárista Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch, Hellboy) byl po letech práce ve filmové branži konečně poctěn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy na Hollywood… (více)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

8. Filmový víkend ČSFD.cz (9. - 11. srpna)

15.07.2019

Milí filmoví fandové, právě byl spuštěn zvýhodněný online předprodej vstupenek na 8. ročník Filmového víkendu ČSFD.cz. Letošní ročník setkání filmových nadšenců poběží od pátku 9. do neděle 11. srpna… (více)

Reklama

Reklama