Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Orthank 

všechny recenze uživatele

Ufff... Vzhľadom na námet som mal isté očakávania aj kvôli Natalii, ktorá si tieto typy úloh vcelku vie vyberať, ale toto sa skutočne nepodarilo ako po autorskej a režisérskej stránke, tak aj po tej technickej. Podivné a najmä umelé narábanie s orezmi obrazu a nepohodlná kamera ešte viac potápajú už tak dosť chaotickú dramatickú mozaiku osobnosti jednej zmätenej astronautky. Obrovská škoda inak zaujímavého námetu.... Bohužiaľ. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho tak trochu neobratně natočeného, ačkoliv pro děj velmi důležitého úvodu z vesmíru, který mě měl přesvědčit, že (a proč) chce Lucy co nejdříve zpátky. Moc mě totiž nepřesvědčil a Natalii Portman se to povedlo až na Zemi, když jsem sledoval její urputný trénink, její zasněné pohledy k nebi, to, jak se cítí doma a jak se cítí v NASA... Skvělý herecký výkon podpořený zajímavým a naštěstí nerušivým střídáním obrazového formátu a také krásnou hudbou. Takhle nějak jsem si přál, aby na mě zapůsobila Proxima s Evou Green. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velké psychologické dusno, a to takové, že by se dalo rovnou krájet a přehazovat vidlemi. Myslela jsem na začátku, že půjde o další verzi Gravitace. Ale tenhle film se vydal úplně jiným směrem. Měla jsem z filmu rozporuplné pocity. Lucy Colová je výborný studijní materiál. Máme tu zajímavý náhled do duše astronautky, která zažila něco nadpozemsky mimořádného, co nikdo z nás hned tak nezažije, něco duchovního a díky tomu se dostala do existenciální krize. O schízičku samozřejmě nebude nouze. Vhodné k přemýšlení. Žánr sci-fi bych trošku upozadila. Tohle je dokonalé psychodrama. Chválím střídání pohledů kamery. To umocňuje se vžít do Lucyiných myšlenkových pochodů, pocitů a nálad. Ta dáma potřebovala odpočinek a dobrého psychiatra. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Dlouho nepamatuji, aby někdo zpracoval téma krize vlastní identity takto suchopárným způsobem (po audiovizuální i obsahové stránce). Místo toho, aby snímek dostál svému psychedelickému názvu a divák se společně s Lucy vznášel v prostoru, kde by režisér bombardoval jeho vědomí podívanou na Zemi, kosmos a veškeré bytí, tak se velmi rychle vracíme do normality všedního dne. A přestože Lucy z vesmíru odlétá s určitým transpersonálním prožitkem, v důsledku kterého u ní dochází ke změnám v názorovém či hodnotovém systému, tak se nejedná o nic, co by zásadněji narušilo její každodenní prožívání. Očekával jsem, že Lucy začne mít problémy s rozlišováním vnitřní a vnější reality, že se u ní objeví hlasy, vize, příval nesrozumitelných emocí, kolísání nálad, atd. Režisér bohužel nevytěžil z nebývale atraktivního námětu zhola nic a po technické stránce se vzmohl pouze na nepochopitelné střídání formátu obrazu. S přimhouřením oka tak snímku Lucy in the Sky uděluji slabší dvě hvězdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Astronautka Lucy je velmi ctižádostivá, houževnatá, pracovitá žena a sledovat její příběh, kdy se z práce stává/stane posedlost a duševní zdraví vypoví službu, mě ohromně bavilo/vtáhlo a ani to líné tempo mi nevadilo. Za prvé Natálka Portmanová to dala v kvalitě A+, věřila jsem jí každou prolitou slzu. Za druhé atraktivní prostředí NASA, nahlédnutí na dno bazénu mi nikdy nezevšední, za třetí kreativita tvůrců se mi zamlouvala, sice si skutečnou událost přiohli a upravili, ale ani to mě nevykolejilo, neb mě okouzlila kamera, Padme se bavila a čekala na každý další záběr. Za čtvrté nemám nejmenší problém s představivostí, to, co prožila hlavní postava ve vesmíru, je prostě bomba, kdo z nás se podívá na Zemi z takové výšky a uvidí to, co ona? Za páté zdejší hodnocení přízemních pozemšťanů jedna mimozemšťanka naprosto ignoruje a jde do plných, aby alespoň malinko dorovnala skóre. P.S. Scífko to vážně není, je to taková krásná psycho-haluška. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Film měl světovou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 11. září 2019. (PamPero 1)
  • Reálná postava jménem Lisa Nowak má ve skutečnosti děti 3. (Merlinousek)

Reklama

Reklama