Reklama

Reklama

Astronautka Lucy Colová pluje v nekonečné temnotě vesmíru, v očích se jí odráží modrý mramor Země a v jejím nitru se mísí pocit strachu a úžasu. Jen pár vyvolených spatřilo planetu z této perspektivy. Lucy ve své kosmické osamělosti vnímá současně majestátní sílu a relativní bezvýznamnost. Nakolik jí tahle transcendentální zkušenost změní život? Ve snímku inspirovaném skutečnými událostmi se Natalie Portmanová představuje v hlavní roli astronautky Lucy Colové, která díky své touze po dokonalosti pronikne mezi pevně semknutou skupinu mužů v NASA. Poté, co uskuteční svůj sen o cestě do vesmíru, Lucy najednou cítí, že svět je příliš malý, její každodenní realita šedá a manžel nudný. Zatímco se maximálně soustředí na přípravy další mise, její život se pomalu rozpadá. Lucy ztrácí kontakt s realitou – i s tím, co je skutečně důležité. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (60)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Astronautka Lucy je velmi ctižádostivá, houževnatá, pracovitá žena a sledovat její příběh, kdy se z práce stává/stane posedlost a duševní zdraví vypoví službu, mě ohromně bavilo/vtáhlo a ani to líné tempo mi nevadilo. Za prvé Natálka Portmanová to dala v kvalitě A+, věřila jsem jí každou prolitou slzu. Za druhé atraktivní prostředí NASA, nahlédnutí na dno bazénu mi nikdy nezevšední, za třetí kreativita tvůrců se mi zamlouvala, sice si skutečnou událost přiohli a upravili, ale ani to mě nevykolejilo, neb mě okouzlila kamera, Padme se bavila a čekala na každý další záběr. Za čtvrté nemám nejmenší problém s představivostí, to, co prožila hlavní postava ve vesmíru, je prostě bomba, kdo z nás se podívá na Zemi z takové výšky a uvidí to, co ona? Za páté zdejší hodnocení přízemních pozemšťanů jedna mimozemšťanka naprosto ignoruje a jde do plných, aby alespoň malinko dorovnala skóre. P.S. Scífko to vážně není, je to taková krásná psycho-haluška. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako, natočiť dvojhodinový film o narušenej astronautke, je seriozne umenie. Žiaľ, nie pre mňa. Nedokázal som sa do nej nacítiť. Bolo to strašne rozťahané a pritom sa tam dokopy nič nedeje. Jej hrabe, nevie či to je z vesmíru, či je len paknutá, a blúdi niekde medzi realnym životom a snom. Ozaj sme toto potrebovali? 1 z 5 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V podstate tu všetko bolo povedané. Mega nuda, v ktorej sa nič nedeje a tá nuda je ukrutne dlhá. Zbytočný film bez nejakej pointy, na ktorú by ste sa nevedeli dočkať. A Natalie Portman s otrasným kastrólovým účesom. Je mi záhadou, ako sa mohla objaviť v takomto céčkovom filme. Asi fakt potrebuje prachy na kaderníka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda toho tak trochu neobratně natočeného, ačkoliv pro děj velmi důležitého úvodu z vesmíru, který mě měl přesvědčit, že (a proč) chce Lucy co nejdříve zpátky. Moc mě totiž nepřesvědčil a Natalii Portman se to povedlo až na Zemi, když jsem sledoval její urputný trénink, její zasněné pohledy k nebi, to, jak se cítí doma a jak se cítí v NASA... Skvělý herecký výkon podpořený zajímavým a naštěstí nerušivým střídáním obrazového formátu a také krásnou hudbou. Takhle nějak jsem si přál, aby na mě zapůsobila Proxima s Evou Green. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lucy zažila niečo, čo zažilo v histórii ľudstva iba zopár desiatok jedincov a výrazne ju to poznamenalo. Stratila pevnú pôdu pod nohami a začala hľadať novú. Lenže to nie je tak jednoduché, keď máte dojem, že vás nechali na orbite. Nevedel som, čo od filmu očakávať, a to nielen vzhľadom na negatívne ohlasy. Lucy in the Sky mi ale ako nudný film nepripadal, paralel s o niečo vydarenejšou Proximou je tu ale dosť. Natalie hrá svoju hrdinku ako dosť nesympatickú osobu, čo môže tiež pre mnohých predstavovať problém. Jej príbeh je ale dobre vypointovaný a osobne by som povedal, že po takomto zážitku premýšľavejšie typy intelektuálov by situáciu nemuseli zvládnuť vôbec. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Santa Clarita (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Reálná postava jménem Lisa Nowak má ve skutečnosti děti 3. (Merlinousek)

Reklama

Reklama