Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (945)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Inteligentná komédia so scenárom, obsadením a réžiou, ktorá pohladká filmové zmysly. A ajkeď sa príbeh ku koncu trošku zúži, čo je u podobných detektívkach bežné, Knives Out je film, ktorý nemá čím uraziť, a tiež si ho ale nepustíte každý rok znovu. Taká čéesefdácky rudá, osemdesiat percentná záležitosť. Ps: Je radosť vidieť Craiga, jak si herecky svoju rolu užíva - a je vidieť, že je oborovo širokospektrálny. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO PRO TEBE TO NEJLEPŠÍ...“ /// Dialogy odsejpají, atmosféra na starým panství je parádní a herci si ten svůj – byť třeba krátkej part, dostatečně užívaj. Není to žádná konverzační nuda, protože slova jsou převedeny na filmový obrázky a podezřelých je prostě tolik, kolik je třeba k vytvoření tý správný nálady starejch detektivních příběhů. Jde o malej film a kromě herců zde hraje jednu z hlavních rolí nadsázka. Navíc má krásnej příběh, protože zvítězí postava s dobrým srdcem (což musí citlivou osobu pohladit na duši). Víc jsem se rozepsal TADY. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak má vypadat pocta Agátě Christie. 2.)Když lžu, tak bliju (když kouřím, tak taky). 3.) Thx za titule "olasek". /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Luxusní práce. Společně s Tenkrát v Hollywoodu a Irčanem jediný film roku, u něhož mě tak moc bavil samotný proces dávkování informací a okázalého odkrývání fabule. A není to opravdu jen záležitost na jedno zhlédnutí, jejíž půvab by po znalosti vyústění uvadal - v krátké době jsem film viděl dvakrát a právě na podruhé jsem si ještě více užíval celkový koncept, žánrové odkazy a jednotlivé vtipy, které často tvoří perfektní střih a promyšlené střídání zamlčovaných a obměňovaných hledisek vyslýchaných aktérů. Ona také není dominantním vypravěčským prvkem zvědavost nad identitou vraha (přeskočte závorku kvůli spoileru - což podtrhuje fakt, že ve finále onu vyšetřovanou vraždu vlastně nikdo nespáchal), nýbrž zábavné vedení pozornosti skrze flashbacky, ironicky laděné vztahy mezi aktéry a odhalování samotného pozadí, nikoli pachatele. A rovněž díky úžasným hercům a chytlavým dialogům nemám obavy, že to nebude srovnatelná sranda i při dalších projekcích. A nebo v rámci pravděpodobného pokračování.. 90% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak proč tu jste?“ - „Jsem tu na žádost klienta.“ - „Jakého?“ - „To nemohu říct, ale ujišťuji vás, že jsem tu jen na ozdobu. Berte mě jako zdvořilého, tichého a pasivního pozorovatele pravdy.“ Což se moc nepotvrdilo…Na nože je dobře a efektně vymyšleno i odvyprávěno. Publikum na rozdíl od policie vidí, že postavy lžou, a postupně se odhaluje možný motiv všech. Přesto však nejde o úplně férovou hru s divákem, protože tvůrci jím šikovně manipulují, předkládají mu různá vodítka, ale stejně mu nedají rovnocennou šanci držet krok. A tak největší přednost snímku, fakt, že je „chytrý“, se ukazuje být i jeho menší slabinou. Díky všem těm dějovým zvratům se film stává až trochu „přechytralým“, a některé věci (např. bota, telefonát, naivní vydírání, neobvinění některých postav, celé zvracení) úplně nesedí. Což v konečném součtu ani moc nevadí (resp. v mých očích to snímek stojí srážku 1*). Film má navíc švih, trochu humoru (čekal jsem ho ale víc), úsměvný konec, a hereckou skvadru, která baví. Každopádně, v tomto případě neuděláte krok vedle. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tohle je příběh s dírou, něco jako donut '' ---- Knives Out má pomalejší rozjezd, ale vydržíte-li od poloviny to chytne tempo. Bystřejší sice celkem záhy napadne jak by to s tou dírkou v donutu mohlo být, ale Rian Johnson diváka celkem důvtipně vodí za nos až do samého konce. Je to borec, napsat scénář a ještě to zručně režírovat, klobouk dolů. Rodinka zbohatlíků byla super vykreslená a sympatická Kubánka Ana de Amas s níž jsem doposud neměl tu čest se mi také moc líbila! V roli nejhlavnější můj oblíbenec pan Plummer. Oproti tomu Bond očividně zestárl a zprvu mi ve filmu dokonce vadil. Celé to byla taková dobře vypointovaná detektivka z tradičního prostředí starého panského sídla, kde bych se bydlet tam sám jako jediný dědic asi za zimních večerů bál. Dávám za 4 ťápoty do bahna. * * * * ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Harlanův (Christopher Plummer) obraz nebyl v době natáčení ještě připraven, proto bylo vždy v jeho rámu zelené plátno, do kterého byl obraz v postprodukci digitálně dokopírován. (TaNya_)
  • Marta Cabrera (Ana de Armas) jezdí modrou Hyundai Accent z roku 2007. Policisté používají Ford Police Interceptor Utility. (J.F.B.)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

včera

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama