Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (945)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson dokazuje, že sice není nepochopený filmařský bůh (jak se jeho fanoušci po přijetí Epizody 8 snažili tvářit), ale „jen“ výborný filmař, který dokáže pochopit žánrové konvence, lehce je přežvýkat a stylově vrhnout na plátno. Nabízí se srovnání s dva a půl roku starou Vraždou v Orient expresu, která je sice o poznání okázalejší, ale zároveň filmařsky konzervativnější; přestože Johnsonova rodinná detektivka není nepředvídatelná, daří se jí skvěle dávkovat informace a umožňuje divákovi být o ten příjemný půlkrok napřed. Vedle poctám klasickým detektivkám se Johnson nebojí ani ožehavé kombinace flashbacků a nespolehlivých vypravěčů, čímž dává vzpomenout třeba na Tarantinovu devadesátkovou tvorbu. Zároveň si však uchovává sociálně-kritický osten, který je v současné Americe asi nezbytný – a tak vyznění jistě nebude protrumpovské základně po chuti. Dohromady je však tenhle mix dostatečně chutný i nápaditý na to, aby byl i přes několik zaškobrtnutí v tempu divácky velmi vděčný. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Podle mě to má trochu smůlu, že to přichází až po Krvavé nevěstě a Parazitovi. První jmenovaný si lépe vyhrál s charaktery zdegenerované zbohatlické rodinky, druhý zase dokázal do příběhů vplést politicko-třídní statement lehčí rukou. U Knives Out strávíme většinu času s nevtipným detektivem, který se chová nestandardně, aby se z toho mohl obligátně vykecat závěřečnou řečí a chudé služebné se srdcem obligátně na správném místě, která je ale z celého toho ansámblu ta nejméně zajímavá. Je to zábavné, ale překvapivé mi to teda nepřišlo vůbec. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak už aj ja som sa pridal do klubu divákov, čo si pozreli "Na nože". A musím uznať, že v rámci žánrového zaradenia - krimi, ide o pomerne vydarenú a hlavne inteligentnú záležitosť. Jednotlivé nitky do seba pekne zapadajú a na konci dostane divák výsledný obraz zločinu. Takýto prístup mám veľmi rád. Záver mi trocha pripomenul Poirota - všetci sa zídu na jednom mieste a páchateľ je odhalený. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt velky zklamani. Trailer sliboval stylovou jizdu a perfektni mix thrilleru a komedie, takze jsem ocekaval trochu neco z ranku Branaghovo Vrazdy v Orient expresu, ale vysledek je jen nudna konverzacka. Jasne, herci jsou paradni, to je fakt ukazkova sestava, ale to je tak vsechno. Ze zacatku je film jeste zabavnej a napinavej, kdy vidime udalosti z pohledu vice lidi, ale jakmile se provari vrah, tak to zacne jit s filmem z kopce. Po pul hodine tak Johnson nema moc s cim pracovat, dej se vetsinou odehrava jen v dome, nic moc se nedeje, kecy zacnou bejt otravny a clovek se jen modli, aby doslo k nejakymu zvratu a zase se to rozjelo. Kdyby mel film 90 minut, tak ok, ale pri stopazi pres dve hodiny to je fakt slusna uspavacka. Nakonec se sice samozrejme neco zacne dit a nechybi ani ten jakoze sokujici zvrat, kterej me ale uprimne vlastne ani uz moc nezajimal, i kdyz je pravda, ze ve vysledku jsem takovouhle zapletku asi jeste nevidel. Film tak zachranujou jen herci, prekvapive nejzabavnejsi je asi Evans, Craig mel sice potencial, ale bohuzel aby byla jeho postava zajimava a dej tahla, to by musel byt vic ujetej nebo genialni, takhle to uvizlo nekde na puli cestu. Abych jen nekritizoval, natoceny to je hezky, par scen je povedenejch, ale podle traileru jsem cekal neco jinyho. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • Scéna, ve které Benoit Blanc (Daniel Craig) promlouvá k matce Harlana Thrombeyho (K Callan), měla být původně bez hudby. Rian Johnson se ji ale později rozhodl doplnit úryvkem z opery „La Traviata“ od Giuseppe Verdiho, který poskytuje vodítka k zápletce filmu. (MartinS96)
  • Marta Cabrera (Ana de Armas) se na začátku filmu zahledí na portrét Harlana Thrombeyho (Christopher Plummer). Když se na něj na konci filmu podívá znovu, Harlanův obličej na něm změní výraz z původně vážného na úsměv. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama